Hoe u dat puistje in uw oor behandelt

vrouwelijk oor VladimirFLoydGetty-afbeeldingen

Het is één ding om een ​​afschuwelijke puist naar je terug te staren als je een glimp opvangt in de spiegel. Het is weer een ander om een ​​puistje in je oor te hebben, waarvan het enige veelbetekenende teken is dat het als een hel klopt.

De kans is groot dat u geen puistje in uw oor kunt zien zonder de hulp van wat fraai spiegelwerk en intense verdraaiing, dus u vraagt ​​zich misschien af ​​wat de beste manier is om een ​​oorpuist te behandelen. Omdat dit geen sitch is waar uit het zicht, uit het hart van toepassing is.

'Je oren hebben een hoge concentratie aan olieklieren, waardoor ze een veel voorkomende plek zijn waar puistjes kunnen ontstaan', zegt Joshua Zeichner, MD, directeur cosmetisch en klinisch onderzoek in de dermatologie in het Mount Sinai Hospital. 'Wanneer huidcellen in de poriën aan elkaar kleven, kunnen ze olie vasthouden, ontstekingen bevorderen en tot acne leiden.'Zeichner zegt dat deze puistjes, net als die op je gezicht, eruit kunnen zien als rode boze bultjes, of 'eruit zien als gigantische mee-eters of whiteheads'.

Maar behandel ik puistjes in het oor op dezelfde manier als acne in het gezicht?

Soort van. Je wilt ze absoluut niet laten knallen, zegt Jeanine B. Downie, M.D, de directeur van het in New Jersey gevestigde Afbeelding dermatologie ​(Om dezelfde redenen jij wil geen puistje op je gezicht laten vallen

Met een puistje in je oor, zegt Zeichner dat je dat wiltbehandel het met traditionele acne crèmesdie ingrediënten zoals benzoylperoxide en salicylzuur bevatten om de puist uit te drogen en ontstekingen te verminderen.

NeutrogenaProbeer het: Acnebehandelingscrème ter plekkeNeutrogena walgreens.com$ 8,79

Gebruik dit spul niet binnen uw gehoorgang zelf - houd de plaatselijke behandelingen beperkt tot de huid die u op uw oor kunt zien, aangezien iets in uw oor kan doen beschadig uw trommelvlies en uw risico op infectie verhogen

Dus als je die slechte jongen niet kunt bereiken (of het is echt pijnlijk), is het de moeite waard om voor hulp een bezoek te brengen aan je derm. Zeichner zegt dat je dermatoloog het zelf kan proberen te verwijderen met gesteriliseerd professioneel gereedschap, of het puistje in het oor 'een snufje cortison' kan geven om de ontsteking te kalmeren.

Als je oorpuistje echter ook jeukt en schilfert, is het misschien toch geen echte puist, zegt Zeichner. Dit type onzuiverheid wordt veroorzaakt door gist op de huid, vergelijkbaar met wat leidt tot roos en bultjes op de hoofdhuid, voegt hij eraan toe. Zeichner zegt een anti-roos shampoo gebruikt als een reiniger op het oor kan dit type oorpuistje helpen verwijderen.

'Laat het zitten terwijl je het alfabet zingt, zodat je genoeg contacttijd hebt om zijn werk te doen', zegt hij.

Hoe voorkom ik puistjes in het oor?

Als je last hebt van puistjes in je oor, zegt Downie dat je er een gewoonte van kunt maken om je oren vaker schoon te maken.

Het is echter niet helemaal onfeilbaar, aangezien bacteriën en verstopte poriën slechts een deel van het plaatje zijn als het gaat om de oorzaken van acne (zelfs in uw oor). Stress, hormonale schommelingen en familiegeschiedenis kunnen allemaal puistjes veroorzaken, zegt Downie.

Als uw puistjes uit de hand lopen, ongeacht waar ze zich bevinden, is het tijd om een ​​bezoek te brengen aan de dermatoloog.