Hoe lang duurt een scheiding?

Hand, vinger, papier, nagel, document, schrijven, kantoorbenodigdheden, Getty-afbeeldingen

Als je hebt besloten dat je man beter af is dan je ex, is het laatste wat je wilt dat een scheiding voortduurt ... en verder ... en zo.

Wat de vraag oproept: hoe lang duurt een scheiding precies? (Je moet tenslotte eenbestel voor je scheidingstaart​

Het hangt allemaal af van hoe je je splitsing aanpakt - doe het zelf en je zou binnen enkele maanden single kunnen zijn. Ga naar de rechtbank en je kijkt naar een veel, veel langer proces.Echtscheidingsadvocaat Alyssa Rower, medeoprichter van LLC-fiets , een kantoor in New York City dat gespecialiseerd is in familie- en huwelijksrecht, breekt het af, te beginnen met het minst gecompliceerde proces.

Opmerking: Rower is een expert in de staatswet van New York, maar de wetten verschillen per staat.

DIY-scheiding

Dit is zeker de meest ongecompliceerd van de echtscheidingsprocessen ​Maar het is eigenlijk alleen ideaal voor stellen die geen kinderen hebben of veel bezittingen te verdelen.

U hoeft alleen maar papierwerk in te vullen,dien de scheidingspapieren in, wacht, en voila!

gerelateerde verhalen

Die wachttijd verschilt echter afhankelijk van uw rechtsgebied. Rower merkt bijvoorbeeld op dat in Manhattan, waar het echtscheidingsproces gewoonlijk het snelst is van alle vijf stadsdelen in New York City, het kan twee tot drie maanden duren

Bemiddeling

Laten we zeggen dat de dingen minnelijk zijn, maar u moet nog steeds problemen oplossen. (Omdat duh, het is echtscheiding.) U kunt een bemiddelaar inhuren. 'Een bemiddelaar is een neutrale derde partij die het paar zal ontmoeten om te proberen hun problemen op te lossen, maar ze zijn geen voorstander van een van beide partijen', zegt Rower.

Deze persoon hoeft geen advocaat te zijn - hij zou een therapeut kunnen zijn - maar hij moet de wet begrijpen om het proces te laten werken. Een stel zal de bemiddelaar waarschijnlijk meerdere keren ontmoeten. Het is hun rol om u te helpen effectief te communiceren, zodat u zelf tot een overeenkomst kunt komen.

Zodra alles is gladgestreken, zal de bemiddelaar de scheidingspapieren opstellen en eventueel ook archiveren. 'Als beide partijen gemotiveerd zijn, dit kan een snel proces zijn, maar het kan ook jaren aanslepen , ”Zegt Rower.

Arbitrage

Net als bij bemiddeling, huurt u allebei een derde partij in om de voorwaarden van uw scheiding uit te werken. In tegenstelling tot bemiddeling neemt een arbiter de beslissing over zaken waarover u het niet eens kunt worden. (Deze persoon kan een voormalige rechter of een ervaren advocaat zijn, zegt Rower.)

gerelateerde verhalen

Als er bijvoorbeeld problemen zijn met de hoogte van de kinderbijslag, zal een arbiter beide kanten overwegen en een bedrag bepalen. Een arbiter kan alle problemen in uw scheiding behandelen of alleen een specifiek probleem behandelen waarover u en uw partner het niet eens kunnen worden, zegt Rower. Waarschijnlijk hebben beide echtgenoten nog steeds hun eigen advocaten, maar de arbiter kan helpen bij het bereiken van een consensus over bepaalde kwesties.

Een pluspunt? Haar vaak een snellere route dan naar de rechtbank gaan, omdat het lang kan duren om een ​​rechtbankdatum vast te stellen.

Onderhandelde schikking

Deze laat het allemaal over aan de advocaten die elke partij vertegenwoordigen, die doorgaans bellen en afwikkelingsbrieven heen en weer sturen om overeenkomsten te bereiken over verschillende stukjes van de echtscheidingspuzzel (verdeling van activa, alimentatie / kinderbijslag, enz.).

Als er een geschil is dat niet kan worden opgelost, kunt u naar de rechter stappen. 'Je hebt dat als een zwaard dat je kunt opgeven, wat nuttig kan zijn', zegt Rower.

Als u toch naar de rechtbank gaat, beslist een rechter. Als dat nodig is, het kan langer duren om te scheiden, aangezien u een datum voor de rechtbank moet vastleggen - en maanden (of een jaar!) moet wachten op de hoorzitting.

Dus hoe lang duurt het echtscheidingsproces precies?

Het maakt niet uit op welke manier je besluit om met de grote D om te gaan, hoe lang een scheiding duurt, is grotendeels aan jou en je ex

Er zijn in wezen twee delen: de overeenkomst bereiken en vervolgens het papierwerk indienen. Als u snel over de voorwaarden kunt beslissen, wordt uw scheiding snel afgerond.

Maar als je dat niet kunt, en je moet wachten op gerechtsafspraken, dan zal het veel langer duren. Rower heeft echtscheidingen zien plaatsvinden drie of vier jaar

Het maakt niet uit hoe u denkt dat uw scheiding zal verlopen, als de emoties hoog zijn, kan het snel bergafwaarts gaan, en het helpt om iemand aan uw zijde te hebben. 'Vrouwen moeten een advocaat raadplegen over hun specifieke geval', zegt Rower. U wilt tenslotte uw bezittingen beschermen - en ja, krijgen wat u verdient.