Hoe je gezicht verandert in je jaren twintig, dertig en veertig

wat-er-gebeurt-met-je-gezicht-als-je-leeftijd.jpg foto via Shutterstock

Je weet dat je huid er bij elke verjaardag anders uitziet en aanvoelt. (WTF-rimpel, je was er vorige week niet!) Bovendien verandert de werkelijke vorm van je gezicht ook naarmate je ouder wordt. Gelukkig zijn er stappen die u kunt nemen om jeugdig te blijven. Hier leest u wat er precies met uw gezicht gebeurt als u in de twintig, dertig en veertig bent - en wat u kunt doen om enkele van de belangrijkste tekenen van veroudering te voorkomen.

Je huid: van acnegevoelig in de twintig tot superdroog in de veertig

In de twintig: Geweldige collageenondersteuning houdt je huid soepel en geeft je een gezonde glans. Het is echter niet alleen maar zonneschijn en rozen voor vrouwen van in de twintig. Velen ervaren acne, ook al was het geen probleem voor hen in hun tienerjaren, met puistjes die opduiken in het ondergezicht en in het bijzonder langs de kaaklijn, zegt Doris Day, M.D., een board-gecertificeerde dermatoloog die gespecialiseerd is in laser-, cosmetische en chirurgische dermatologie in New York City. Gebruik voor de behandeling van acne een ontstekingsremmend product met niacinimade, een vorm van vitamine B3, suggereert Heidi Waldorf , M.D., directeur laser- en cosmetische dermatologie in het Mount Sinai Medical Center in New York City. (Sneller puistjes wegwerken metFat & The Moon Pimple Mudvan de onze Kledingwinkel.)

Hoe je in dit decennium voor je huid zorgt, zal bepalen met wat voor soort schade je te maken krijgt als je dertig en veertig bent - en daarom is het zo belangrijk om het hele jaar door zonnebrandcrème te dragen. Waldorf raadt ook aan om een ​​antioxidantproduct in uw ochtendroutine op te nemen, zoals Caudalie Polyphenol C15 Serum ($ 62,), om te voorkomen dat ontluikende fijne lijntjes veranderen in rimpels.VERWANT: Jarenlange zonneschade ongedaan maken

Lip, Wang, Bruin, Kapsel, Huid, Kin, Voorhoofd, Wimper, Wenkbrauw, Iris,

Hoe de lijnen op je gezicht eruit zien bij 35 (links) en 45 (rechts)

Leer alles wat u ooit zou willen weten over acne bij volwassenen:

In de dertig: 'Een ongelijkmatige teint met gebroken bloedvaten en zonnevlekken beginnen steeds meer een probleem te worden, samen met lijnen tussen de ogen en kraaienpootjes', zegt Day. Wordt u niet meer gekaard in bars? Dit is ook het decennium waarin levensstijlgewoonten uit uw vroegere jaren op uw gezicht beginnen te verschijnen. Hyperpigmentatie, zoals melasma, bruine vlekken die vaak voorkomen op het voorhoofd, de wangen en de kin, worden een grote zorg voor vrouwen van in de dertig. Melasma is meestal het gevolg van blootstelling aan de zon, maar vrouwen die zwanger zijn of in de mode zijnanticonceptiekan het ook ervaren als gevolg van een verandering in hormonen. Zoek naar een exfoliërende reiniger en een nachtcelherstelproduct om te helpen bij celvernieuwing en pigmentatie. Als u zwanger bent of borstvoeding geeft, blijf dan uit de buurt van retinol en schakel over op iets minder irritant, zoals de Neostrata Skin Active lijn van producten.

In de veertig: U merkt misschien dat uw huid droger begint te worden, wat leidt tot meer uitgesproken lijntjes en rimpels. Waldorf stelt voor om een ​​vochtinbrengende crème te gebruiken Caudalie Premier Cru de Creme Riche ($ 158,) om uitdroging te helpen verbeteren; het bevat peptiden, antioxidanten en hyaluronzuur om donkere vlekken te corrigeren en de huid helderder te maken.

VERWANT: 5 ingrediënten die u moet vermijden als u een droge huid heeft

Lip, Wang, Huid, Kin, Voorhoofd, Wenkbrauw, Kleurrijk, Iris, Kaak, Orgel,

Hoe het vet onder je gezicht eruit ziet op 35 (links) en 45 (rechts)

Je gezicht: van vol en parmantig in de twintig tot slank en hoekig in de veertig

In de twintig: Op dit punt in je leven is het onderhuidse vet (het vet onder het huidoppervlak) rond de appels van je wangen stevig en parmantig. Zucht ... kun je niet voor altijd zo blijven?

In de dertig: 'Je ziet ook vroege tekenen van volumeverlies, meestal in het midden van het gezicht en de kin', zegt Day, vanwege de verminderde productie van collageen en hyaluronzuur. Dat betekent dat u wellicht merkt dat uw gezicht er slanker en hoekiger uitziet, waardoor u er ouder en moe uit kunt zien. Dit is dus een goed moment om wat actueel collageen en hyaluronzuur aan je schoonheidsroutine toe te voegen om wat molligheid te behouden. Een serum aanbrengen na het scrubben om vocht vast te houden, zoals Wees Henricksen's Truth Serum Collagen Booster ($ 48,).

VERWANT: 3 nieuwe behandelingen tegen veroudering die u echt moet kennen

Lip, Wang, Huid, Kin, Voorhoofd, Wenkbrauw, Iris, Kaak, Kleurrijk, Orgel,

Hoe de botten van je gezicht eruit zien op 35 (links) en 45 (rechts)

In de veertig: Op dit punt in je leven begint je gezicht nog meer van dat onderhuidse vet te verliezen waar je als twintiger zo veel van had, hoewel je het niet op alle gebieden evenveel zult verliezen. 'Hoewel er variaties zijn als gevolg van genetica, verliezen we over het algemeen eerst de diepe vetkussens in het midden van het gezicht en die van de slapen en de voorkant van de oren', zegt Waldorf. Dan verliezen we [vet] rond de mond en kin en langs de kaaklijn. Het lijkt alsof de huid valt, maar eigenlijk lopen onze gezichten leeg. ' Bovendien verliest je huid ook het vermogen om zo snel terug te veren, waardoor de huid gaat hangen.

Als het op je neus aankomt, is dit het moment waarop de punt de neiging heeft om naar beneden te zakken. 'Dit is gedeeltelijk te wijten aan het gebrek aan ondersteuning van zacht weefsel en ook aan het feit dat de bovenlip naar beneden trekt en de neus volgt', zegt Waldorf. 'De bovenkant van de neus bij de brug zakt vaak, waardoor er een horizontale rimpel ontstaat, naast de verticale lijnen tussen de wenkbrauwen.'

Als je wilt helpen om wat volheid te herstellen, zegt Waldorf dat fillers de beste optie zijn. 'Patiënten zijn vaak bang dat ze te vol raken', zegt ze. “Als we het correct doen, stellen fillers ons echter in staat om een ​​heel natuurlijk uiterlijk te creëren, meer zoals hoe de patiënt er eerder uitzag. Patiënten zeggen dat ze te horen krijgen dat ze er uitgerust uitzien. Ik noem het het Benjamin Button-effect. Mensen zeggen: ‘Elke keer dat ik je zie, zie je er jonger uit!’ Maar niemand zegt dat je er klaar uitziet. '

Alle illustraties zijn met dank aan Galderma , een wereldwijd dermatologisch bedrijf.