Hoe je elke keer een ei perfect kookt

Het koken van een ei lijkt eenvoudig genoeg te zijn - dus waarom zijn er zo veel vies smakende hardgekookte eieren in de wereld? George Weld en Evan Hanczor, de genieën erachter Eierrestaurant in Brooklyn, delen hun eierbeheersing met de wereld in hun zojuist uitgebrachte kookboek, Ontbijt: recepten om voor wakker te worden ​Bekijk de video hierboven om je eierdoos te laten zien wie de baas is.

VERWANT: Dit is hoe je een ei tot in de perfectie klautert

Hier is een geschreven recept met vergelijkbare stapsgewijze instructies als hierboven, met dank aan Ontbijt: recepten om voor wakker te worden1. Doe je eieren in een pot van een kwart met net genoeg water om ze onder te dompelen. Breng op hoog vuur snel aan de kook. Zodra het water kookt, roer je de eieren voorzichtig een keer en haal je ze van het vuur (roeren helpt te voorkomen dat de dooier aan één kant van het ei blijft hangen).

2. Laat de eieren in het hete water en start een timer. De tijden die je wilt zijn:

  • Zacht gekookt: 3 minuten
  • Gemiddeld gekookt: 6 minuten
  • Hardgekookt: 10 minuten

    3. Zodra de timer afgaat, gooi je de eieren eruit en spoel je ze af met koud water (als je hardgekookte eieren maakt, dompel ze dan in een ijsbad). Serveer zacht- en mediumgekookte eieren in eierdopjes met toast, als je wilt - snijd gewoon de bovenkant van de eieren af, zodat je ze direct uit de schaal kunt eten.

    VERWANT: 31 gezonde ontbijtrecepten die de hele maand door gewichtsverlies zullen bevorderen

    4. Met hardgekookte eieren kun je ze ofwel meteen pellen (het is het gemakkelijkst om ze te pellen terwijl ze nog in het ijsbad liggen, voordat ze volledig zijn afgekoeld), of je kunt ze vijf dagen in hun schaal bewaren .