Hoe je een tepelorgasme krijgt dat je nooit meer vergeet

Two Queens cakes met kersen en glazuur Maximilian Stock Ltd.Getty-afbeeldingen

In een wereld die geobsedeerd is door het lekkers tussen je benen, is het gemakkelijk om de majoor te vergeten erogene zone boven je middel: je tepels. Behoudens bepaalde factoren (zoals borstverkleining en chirurgie van het bovenlichaam ... daarover later meer), hebben de borsten van iedereen het potentieel om een ​​krachtige nieuwe manier van climax te ontketenen. Zie: het tepelorgasme.

Wat is precies een tepelorgasme, vraag je je af? Janet Brito , PhD, een seksuoloog en klinisch psycholoog in Honolulu, definieert tepelorgasmen als 'een plezierige bevrijding van seksuele opwinding, gericht op tepelstimulatie en niet veroorzaakt door directe stimulatie van de clitoris [of penis].'

In feite 'door je tepels en het omliggende borstweefsel te stimuleren, kun je een seksuele climax creëren die lijkt op een genitaal orgasme', zegt Amy Boyajian van de online seksuele wellnesswinkel. Je vermogen om een ​​tepelorgasme te krijgen is te danken aan de vele zenuwuiteinden op en rond je tepel, voegt toe Holly Richmond, PhD , somatisch psycholoog en gediplomeerd sekstherapeut.

Waarom zou je proberen om een ​​tepelorgasme te krijgen?

Tepelorgasmen lijken misschien kleine aardappelen als je een genitaal orgasme kunt krijgen, maar ze kunnen net zo intens zijn, zo niet meer, merkt Boyajian op. Sommige vrouwen zeggen dat tepelorgasmen hetzelfde aanvoelen als het bekkengevoel dat ze krijgen tijdens vaginale orgasmen, terwijl anderen het omschrijven als een duidelijk uniek gevoel op zich - een gevoel dat door hun hele lichaam vibreert. (Klinkt best aardig, nietwaar?) Hoe je orgasme zich ook voordoet, er is geen goede (of foute) manier om er een te krijgen, zegt Richmond. Als het goed voelt, laat ze dan komen.

Oh, en het beste deel? Tepelorgasmen kunnen een voorloper zijn van een genitaal orgasme als je dat wilt meerdere orgasmes in een keer. Bovendien kunnen tepelgassen een rommelvrij alternatief zijn voor vaginale os als je ongesteld bent - en gewoon een totaal nieuwe manier om plezier te hebben en vrij te komen.

Cool, dus hoe bereik je een tepelorgasme?

Oefenen, oefenen, oefenen. Alle lichamen reageren op hun eigen manier op stimulatie, dus het is belangrijk om te experimenteren, naar je lichaam te luisteren en je te concentreren op het plezieraspect - niet per se het doel van een orgasme. Om erachter te komen wat voor jou het beste werkt, moet je zeker 'beginnen met zelfgenot' (oftewel masturberen), zegt Richmond. Zo kom je erachter wat je wilt dat iemand anders doet. Bovendien zou je zelfs kunnen ontdekken dat een van je tepels gevoeliger is dan de andere.

Als je begint, raadt Brito aan om 'te experimenteren met verschillende soorten aanraking'. Ga bijvoorbeeld voor een lichte tot matige aanraking van de tepel (met je vingers), of je kunt proberen de hele borst te masseren en vervolgens het hele gebied te knijpen, draaien en knijpen. Vervolgens kunt u doorgaan met het trekken van de tepel, voordat u zich direct op de tepel zelf concentreert.

Verwant verhaal

'Bouw langzaam anticipatie op, breng dan meer direct plezier aan op de tepel en laat je overwinnen met plezier', zegt Brito. Toch zullen sommige mensen geen orgasme kunnen bereiken door alleen tepelspel, dus als je eenmaal dichtbij een climax bent, voel je dan vrij om vaginale stimulatie in de mix te brengen, zegt Richmond. (Ja, dit telt nog steeds als een tepelorgasme!)

Wat als mijn tepels niet zo gevoelig zijn?

Dat is een volkomen reële mogelijkheid, zegt Alyssa Dweck , MD, een gynaecoloog in Westchester, New York, en assistent-klinisch professor aan de Mt. Sinai School of Medicine. 'Vrouwen hebben verschillende niveaus van tepelgevoeligheid op basis van veel factoren', zegt ze.

De eerste is vrij eenvoudig: genetica. Soms kunnen uw tepels gewoon niet zo gemakkelijk worden gestimuleerd als die van iemand anders. In andere gevallen kunnen de zenuwen op uw tepels zijn aangetast door een borstoperatie, zoals een vergroting, verkleining, lift, lumpectomie, biopsie of andere ingrepen aan het bovenlichaam.

En soms kunnen psychologische of emotionele trauma's, waaronder seksueel misbruik en borstkanker, de tepelgevoeligheid verstoren. Dat is oké - nooit schaam je.

Hoe kan ik de gevoeligheid of het gevoel van de tepel maximaliseren?

Op verschillende momenten van de maand, bijvoorbeeld wanneer u ongesteld bent, kunnen uw tepels gevoeliger zijn. Dus als de sensatie geen pijnlijke , kunt u in deze tijd van de maand profiteren van uw toegenomen reactievermogen, zegt Richmond.

Punt vibratorDe toverstok wildflowersex.com$ 125,00

Als je nip-play met een partner uitprobeert, laat hem of haar dan je tepels naar wens aaien of draaien. Laat ze dan hun mond erin brengen - een beetje rollen van hun tong en zuigen rond je tepelhof en tepelhof kan ah-doolhof voelen. Een beetje knabbelen? Laat ze ervoor gaan.

Als al die stimulatie nog steeds niet voldoende is om je naar de rand te brengen, wil je misschien wat speelgoed meenemen. Begin met een speeltje dat je al hebt, zoals een vertrouwde vibrator. Je kunt het beste er een gebruiken die een serieuze klap uitdeelt (lees: heeft intense vibratie-instellingen), aangezien sommige tepels meer stimulatie nodig hebben dan de clitoris om een ​​orgasme te bereiken.

Als je met een tepelspecifiek speeltje wilt werken, raadt Boyajian tepelzuigers aan, die 'zuigdruk rond de tepel en tepelhof creëren, net zoals iemands mond zou aanvoelen'.

Of, als u nog meer druk wilt, kunt u het proberen tepelklemmen ​Ze klinken misschien een beetje intimiderend BDSM -achtig, maar ze zijn eigenlijk vrij ingehouden. Ze werken door de bloedsomloop naar de tepels af te sluiten, zodat wanneer je de klem loslaat, de bloedstroom een ​​golf van plezier creëert.

Wat moet ik doen als ik geen tepelspecifiek speelgoed heb?

Geen zweet! Als je speelgoedcollectie een beetje grimmig is, zegt Richmond, kun je improviseren met gewone huishoudelijke artikelen. Plak tape op je tepels en trek het er (snel) af. Of experimenteer met temperatuurspel, door ijs op je tepels te wrijven om ze meer rechtop te maken, en vervolgens warmte toe te passen (probeer een warme massageolie erop te wrijven) om al die zenuwen een schok te geven. En voor mensen met supergevoelige tepels, wil je het misschien proberen in plaats van een intens speeltje, of gewoon wat glijmiddel, olie of lotion insmeren. Zuigspeeltjes die orale seks simuleren, werken trouwens ook ongelooflijk goed op tepels.

Uiteindelijk gaan tepelspel en tepelorgasmen allemaal over vallen en opstaan. Dus sta jezelf en / of je partner toe om de mogelijkheden van je lichaam te verkennen zonder oordeel of verwachtingen. 'Een tepelorgasme vereist, net als een clitoraal orgasme, geduld en nieuwsgierigheid. Wees niet bang om verschillende benaderingen uit te proberen om te ontdekken wat goed voelt ', zegt Brito.

De helft van het plezier zit in het experimenteren ... je kunt niet echt fout gaan.