Hoe je een superleuke pony kunt knippen en stylen als je krullend haar hebt

zooey deschanel en halle berry Getty-afbeeldingen

Meest meisjes met krullend haar zweer een pony af na een of twee ongelukkige ongelukken met de schaar op de middelbare school. Maar het is tijd om de look te heroverwegen! Als het op de juiste manier wordt geknipt en gestyled, kan een pony je 'doen' naar het volgende niveau van schattigheid brengen. Hier leest u hoe u de perfecte pony voor uw golven of krullen krijgt, met dank aan de stylist en saloneigenaar uit New York City Mark Garrison

Kies verstandig uw stylist
Ga niet zomaar naar iemand om het te halenpony​Zoek een stylist die klanten met krullend haar heeft (of die zelf krullend haar heeft) en die helemaal vertrouwd is met je textuur. Als je te kort komt, vraag dan vrienden met soortgelijke lokken (en geweldige bezuinigingen) om aanbevelingen.

Laat de franje langer en schuin achter
'Krullend haar trekt omhoog, dus pony moet langer worden gelaten', zegt Garrison. En een recht afgeknipte pony werkt meestal niet zo goed omdat ze een hoekig uiterlijk kunnen creëren. Laat ze in plaats daarvan schuin afsnijden. Je moet het gezicht mooi omkaderen zodat je gelaatstrekken zoals de ogen en kunt accentuerenjukbeenderen, legt Garrison uit. Slanker worden aan de zijkanten en schuin rond het gezicht kan ook het gezicht verlengen en de pony veelzijdiger maken als het gaat om stylingopties.Terug weg van het scheermes
“Ik vind dat knippen met een schaar het beste werkt omdat een scheermesje een krullende textuur geeftkroezend, ”Zegt Garrison. Als je dichte krullen hebt, kunnen ze er erg solide uitzien als ze drogen, dus door textuur te geven met een schaar - of voorzichtig verschillende lengtes in de pony te knippen - kan het haar een luchtig en lichter ogend silhouet krijgen. Door lagen samen te voegen tot een langere knal, regelt u het volume, voorkomt u dat uw gezicht er te rond uitziet en maakt u uw pony gemakkelijker te stylen en te dragen.

Ga voor modern
In de ervaring van Garrison geven de meeste klanten met krullend haar de voorkeur aan een föhn of een gladde pony. Als je van plan bent om dit te doen, zal het schuin afknippen van de pony ervoor zorgen dat de pony beter aansluit bij je natuurlijke haargroeipatroon, in plaats van een pony recht naar beneden te knippen en te dragen als een plank. Als je je pony natuurlijk gekruld wilt dragen, kunnen ze er super cool en fris uitzien met een korte pixie-achtige snit, zoals vaak te zien is bij Halle Berry en Audrey Tautou.

Gebruik een mini-stijltang
Een goede ouderwetse ronde kwast en een föhn maakt de pony glad en geeft ze een lift - maar niet iedereen heeft de tijd of het geduld voor dit ritueel. Als je je pony recht wilt dragen, verkort dan de stylingtijd van de ochtend (en date night!) Door een kleintje te gebruiken stijltang ​Minis zijn zelfs handig voor onderweg, voor het geval je er een naar de sportschool wilt dragen of in je tas wilt stoppen om je pony op te frissen. Proberen Sephora Tame: Mini Flat Iron ($ 21,)

Ga rommelig als je het aan het groeien bent
Klinkt de gedachte om een ​​gekrulde pony te laten groeien voor jou als een totale nachtmerrie? Hier is een hack: een rommelige paardenstaart ofis goedkan er geweldig uitzien met je natuurlijke haartextuur, en je kunt de weerbarstige pony eenvoudig terugspelden met bobby-pinnen. Het warrige 'do gecreëerd door de fall-out ziet er flirterig en opzettelijk verward uit, op een manier die alleen jouw haartype kan met volledig stijlvol gemak worden verwijderd.