Hoe je een enorme, jeukende insectenbeet snel kunt genezen - en verbergen

bug-bite-face.jpg Shutterstock

In de zomer kunnen insectenbeten van muggen en andere grove insecten een grote buzzkill zijn. Het constante krabben en jeuk maken het moeilijk om die nieuwe sandalen met bandjes te dragen - maar het is een nog grotere pijn in de nek als de beet zich op je gezicht bevindt. Gelukkig kun je voor een hapje zorgen - en camoufleren - zonder je teint te beschadigen. Hier is hoe.

Rood, Tekst, Foto, Wit, Roze, Magenta, Lijn, Lettertype, Karmijn, Kastanjebruin,

Er is niets erger dan wakker worden en een gigantische beet op je gezicht zien, maar net als verse puistjes wil je je beten zeker met zorg behandelen. Dat komt omdat jeuk en krabben met ongewassen handen ze kwetsbaar kunnen maken voor infecties, zegt Jennifer Reichel, MD, een dermatoloog uit Seattle en RealSelf bijdrager.

VERWANT: 9 geniale manieren om insectenbeten te verlichten'Als de reactie levendig is - blaarvorming of grote, rode, sappige bultjes - dan is het belangrijk om ze schoon te houden [en] eventueel verbonden om een ​​infectie door huidbacteriën zoals Staph Aureus te voorkomen,' zegt ze.

Insectenbeten verdwijnen meestal binnen een week, maar om te helpen om dat proces te versnellen, raadt Reichel aan om een ​​plaatselijke steroïdecrème zoals hydrocortison aan te brengen, die zonder recept verkrijgbaar is (u kunt uw huid ook vragen om een ​​versie met sterkte op recept). Het nemen van een oraal antihistaminicum zoals Allegra is een andere optie om de irritatie te bestrijden. 'Deze verminderen de jeuk en de roodheid', zegt ze.

VERWANT: Wat er PRECIES met je lichaam gebeurt als je een insectenbeet krijgt

Rood, Tekst, Roze, Magenta, Lijn, Lettertype, Karmijn, Kastanjebruin, Parallel, Coquelicot,

Eerste dingen eerst: hoewel het verleidelijk kan zijn om de make-up op te stapelen om een ​​beet te verdoezelen, moet je je huid echt een tijdje laten ademen om infectie te voorkomen, zegt Reichel. Als de beet eenmaal is uitgedroogd en niet meer super opgezwollen is, ben je klaar om te gaan, zegt Lauren Cosenza , een visagist in New York City.

Om elke kans op infectie te voorkomen, moet je je make-up aanbrengen met schone vingers en borstels. 'Als de beet nog steeds jeukt of als je make-up de huid irriteert, verwijder de make-up dan meteen', zegt Cosenza. 'Als de insectenbeet vleeskleurig is maar net is grootgebracht, gebruik dan een exacte kleurovereenkomst. Als het rood is, kunt u een groene kleurcorrector gebruiken om het rood eerst te annuleren en vervolgens af te dekken met een tint die bij uw huid past. En meng altijd de randen. 'Anders vestig je de aandacht op iets dat je wilde verbergen', zegt Cosenza. We houden van Dermablend Redness Concealer ($ 20, lordandtaylor.com

VERWANT: 6 Concealer-hacks om eventuele gebreken te verbergen

Tekst, Rood, Foto, Roze, Magenta, Lijn, Patroon, Lettertype, Kastanjebruin, Karmijn,

Het is mogelijk om bruine vlekken te zien die zijn achtergelaten (vooral als je eraan hebt geplukt) van een beet. Gelukkig kan dit gemakkelijk worden behandeld door een actuele siliconengel te gebruiken, zegt Reichel. Ze is een fan van Biocorneum +, dat verkrijgbaar is op recept van uw huid. Laserbehandeling is ook een optie als het litteken hardnekkig is.