Hoe elk lichaamsdeel te scrubben - op de juiste manier

 1van 10

Of je nu regelmatig last van je huid krijgt of ruwe plekken op je voeten hebt, afschilfering (het verwijderen van de buitenste laag van de dode huid) kan de sleutel zijn om je meest moeilijke huidproblemen te bestrijden. Top derms delen hun beproefde tips voor het afstoten, zodat u er van top tot teen geweldig uit kunt zien.

Het dieptepunt op afschilfering tweevan 10Het dieptepunt op afschilfering

Er zijn eigenlijk twee soorten - fysiek (schrobben) en chemisch (peeling). Beide methoden verwijderen dode cellen om een ​​nieuwe huid te onthullen. Als het op je huidskleur aankomt, is chemische afschilfering, die je zou doen door een lotion of een schil met zuren te gebruiken, een geweldige manier om je gezicht op te fleuren en jezelf er jonger uit te laten zien. Ondertussen kunnen gebieden met een dikkere huid, zoals je knieën en ellebogen, baat hebben bij het gebruik van iets ruwers, zoals een scrub of luffa.

Gezicht 3van 10Gezicht

Glycolzuur en melkzuur (alfahydroxyzuren of AHA's) zijn krachtige exfoliatoren, zegt David Bank, M.D., een dermatoloog uit New York en de auteur van Mooie huid: de gids voor elke vrouw om er op elke leeftijd op haar best uit te zien. Je kunt glycolzuur en melkzuur vinden in vochtinbrengende crèmes die zacht genoeg zijn voor dagelijks gebruik of in hogere sterktes in maskers of in-office peelings. Salicylzuur (ook bekend als beta-hydroxyzuur) is een ander populair exfoliërend ingrediënt. Het wordt meestal gebruikt om acne te behandelen en is te vinden in reinigingsmiddelen, vochtinbrengende crèmes en puistjesbehandelingen. Kies voor een gevoelige huidskleur voor een masker op basis van enzymen, zoals Jan Marini Skin Zyme Mask ($ 38, lovelyskin.com ) omdat enzymen zachter zijn dan AHA's, zegt Marina Peredo , M.D., een dermatoloog in Smithtown, New York.Gezicht 4van 10Gezicht

Als je ergens woont waar het in de winter ijskoud wordt, is het het beste om je gezicht in die tijd van het jaar maar één of twee keer per week te scrubben, zegt Peredo. 'De huid is in de winter vaak droger en meer uitgedroogd, dus logischerwijs zou je aannemen dat exfoliëren de beste manier is om van de droge huid af te komen', zegt ze. 'Het probleem is dat exfoliëren kan leiden tot nog droger worden.' In de zomer kun je echter overal van twee keer per week tot elke dag scrubben, afhankelijk van wat voor huid je hebt en welk type product je gebruikt, zegt Bank.

Lippen 5van 10Lippen

Als het gaat om uw plooi, hoe zachter, hoe beter. 'Wat je lippen betreft, zou ik waarschijnlijk [exfoliëren] met een reiniger als toedieningssysteem', zegt Bank, die voorstelt je gezicht te wassen met 0,5 tot 2 procent salicylzuurreiniger en het product over je lippen te wassen. Om de schilfering op afstand te houden, volg je een balsem zoals de Sheaboter-rijke Softlips-kubus ($ 4,walgreens.com​U zult waarschijnlijk meerdere keren per dag moeten solliciteren.

Armen 6van 10Armen

Ken je die roze bultjes op de achterkant van je armen? Ze worden keratosis pilaris of 'kippenvel' genoemd - en hoewel er geen manier is om voorgoed van de hobbels af te komen (geloof ons, we hebben het geprobeerd!), Kan het gebruik van een exfoliërende lotion ervoor zorgen dat je armen wat zachter aanvoelen. 'Keratosis pilaris is waarschijnlijk het gemakkelijkste in de dermatologie om te diagnosticeren en het moeilijkste om te behandelen', zegt Bank, en legt uit dat als het op KP aankomt, de cellen die de haarzakjes bekleden naar de oppervlakte komen en niet vervellen.

Armen 7van 10Armen

'De beschrijving klinkt als acne, maar het probleem is dat het tegen een achtergrond van een droge, gevoelige huid is, in plaats van een vette huid', zegt Bank, 'dus je moet voorzichtig zijn en niet te agressief zijn.' Hij zegt dat je huid je een 15 procent glycolzuurlotion kan voorschrijven (de hoogste beschikbare concentratie), eraan toevoegend dat sommige patiënten succes hebben gevonden door de lotion te gebruiken in combinatie met een salicylzuur-body wash of handmatige peeling met een luffa in de douche.

Ellebogen en knieën 8van 10Ellebogen en knieën

'Waar de huid een beetje dikker is, zou je meer een mechanische exfoliatie kunnen overwegen in plaats van een chemische, of het nu luffa's is of een scrub met zoiets als noten', zegt Bank. '[En] zoals altijd is een klein product goed - meer is niet per se beter.' Na het scrubben onder de douche, dep jezelf af met een handdoek (je wilt niet helemaal droog zijn) en breng een vochtinbrengende crème aan om het water uit de douche in je huid op te sluiten en te verzegelen, adviseert Bank.

Handen en voeten 9van 10Handen en voeten

Een van de beste ingrediënten die u kunt gebruiken om een ​​ruwe huid van uw handen en voeten te exfoliëren, is ureum, dat verkrijgbaar is in lotions met een concentratie van maar liefst 40 procent, zegt Bank. 'Het is een fijn ingrediënt omdat het tegelijkertijd exfolieert en hydrateert', legt hij uit. 'Als mensen een droge, dikke, dode huid op handen of voeten hebben - vooral in de winter - doet ureum het heel mooi om de dode huid eraf te halen en tegelijkertijd watermoleculen aan te trekken om het vocht te vervangen.'

DIY-behandelingen 10van 10DIY-behandelingen

Plunder je voorraadkast om wat milde exfoliërende scrubs te maken. 'Je kunt suiker en honing mengen om de gevoelige huid zachtjes te exfoliëren', zegt Peredo, terwijl Bank uitlegt dat koffiemalen ook licht exfoliërend kan zijn. Je kunt ook verpletterenaspirine(die salicylzuur bevat) om je eigen peeling te maken.

De volgende11 manieren om er de hele feestdagen fantastisch uit te zien