Hoe een gekantelde baarmoeder uw seksleven kan beïnvloeden

gekantelde-baarmoeder.jpg Shutterstock

Als u ooit is verteld dat uw baarmoeder gekanteld is tijdens een afspraak bij uw gyno, bent u niet de enige. In feite heeft ongeveer 30 procent van de vrouwen een omgekeerde - of gekantelde - baarmoeder, zegt obgyn Mary Jane Minkin, MD, een klinische professor aan de Yale School of Medicine. Maar tenzij je dit leuke feit van je gyno hebt gekregen, heb je waarschijnlijk geen idee op welke manier je baarmoeder kijkt (hij kan ook naar voren of recht omhoog naar je hoofd leunen), aangezien een vaginaal onderzoek de enige manier is om het te zien. (Benieuwd, vraag het maar aan je gyno tijdens je volgende examen.)

Het klinkt misschien eng, maar een baarmoeder met een titel is niet zo erg, en het heeft geen invloed op je kansen op zwangerschap, zoals sommige mensen misschien denken (de hoek van de baarmoeder doet er niet toe). Dat gezegd hebbende, het kan sensaties tijdens seks beïnvloeden, zegt Yvonne K.Fulbright, Ph.D., de auteur van Zwoele sekspraat om elke geliefde te verleiden

MEER: Hoe denk je dat een 'normale' vrouw er beneden uitziet?Meestal is de baarmoeder (al dan niet gekanteld) een zeer kneedbaar orgaan en kan buigen, dus seks zou zelden pijn moeten veroorzaken. U kunt tijdens bepaalde houdingen een beetje ongemak voelen, zoals meisje bovenop , wat een diepere penetratie mogelijk maakt, zegt Fulbright. Maar als de pijn ernstig is of als u hevig bloedt, kunnen dat tekenen zijn van een ernstiger aandoening die uw arts meteen moet weten.

MEER: Cameron Diaz wil dat je met je vagina speelt

Als je een gekantelde baarmoeder hebt en je hebt gemerkt dat sommige posities ongemak veroorzaken, zijn er tal van andere opties die misschien geweldig aanvoelen. Hoewel het meisje bovenop pijn kan veroorzaken, raadt Fulbright nog steeds aan om het te proberen, omdat u kan de penetratiediepte regelen. Je kunt ook een aangepaste versie van de missionaris proberen met je benen recht en dichter bij elkaar, zodat je man minder snel diep gaat en je baarmoeder irriteert tijdens het stoten, zegt Fulbright. De lepelpositie is ook een geweldige zet omdat de hoek zorgt voor een ondieper penetratieniveau.

MEER: 10 geweldige dingen die u over uw vagina moet weten