Hoe drinken bij het avondeten uw gewicht beïnvloedt

BoozeBelly1.jpg

Het is geen geheim dat drank - zeg een ijskoude margarita om wat weg te spoelenpittige vistaco's- voegt extra calorieën toe aan uw maaltijd. Maar u bent misschien minder duidelijk over de andere manieren waarop alcohol uw dieet kan verpesten. Kijk of je feiten van fictie kunt onderscheiden in dit virtuele dieetdrinkspel.

Waar of niet waar: terwijl u alcohol drinkt, verandert uw lichaam alles wat u eet in vet. Vals. Je lichaam draait niet elke voedsel calorieën in vet veranderen, alleen omdat je het wegspoelt met alcohol. De mythe bevat echter enige waarheid.

Je lever herkent de bijproducten van alcohol als gifstoffen, dus je lichaam stopt met het verwerken van voedingsstoffen uit voedsel dat je hebt gegeten, terwijl het eerst voor de 'slechteriken' zorgt. Als gevolg hiervan verbrandt uw lichaam lege alcoholcalorieën (d.w.z. calorieën met weinig voedingsstoffen) voor energie, terwijl de vertering van voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen op een laag pitje wordt gezet. Wanneer u meer calorieën binnenkrijgt dan u verbrandt (een waarschijnlijk scenario wanneer alcohol deel uitmaakt van uw maaltijd), slaat uw lichaam het teveel op als vet. Tegen de tijd dat je lichaam eraan begint om voedselcalorieën te verbranden, heeft het de energie misschien niet nodig en slaat het de extra calorieën die je hebt gegeten op als vetcellen. Je kunt het beste met mate drinken, je drankjes verstandig kiezen (ga voor wodka-soda met citroen, of kies voor een glas wijn over een suikerachtige piña colada) en begeleid ze met een smakelijke, gezonde, uitgebalanceerde maaltijd, inclusief veel van groenten, wat magere eiwitten en gezonde vetten.

Waar of niet waar: het is onmogelijk om af te vallen met een dieet dat alcohol bevat. Vals. Hoewel het opzuigen van alcoholcalorieën een uitdaging kan zijn voor uw inspanningen om af te vallen, voorkomt alcohol zelf dit niet directgewichtsverlies​Een recente studie toonde zelfs aan dat vrouwen die een lichte tot matige hoeveelheid alcohol dronken (gedefinieerd door de studie als 1,5 tot 3 glazen per dag) minder in gewicht aankwamen en een significant lager risico hadden om overgewicht te krijgen dan niet-drinkers ouder dan 12 jaar. -jaar en daarna. Maar dit betekent niet dat niet-drinkers moeten beginnenalcohol drinken om u te helpen af ​​te vallenof voor degezondheidsvoordelen van drank​

Uw vermogen om kilo's te laten vallen, hangt af van uw algehele energiebalans, of de calorieën die u verbruikt minus de calorieën die uw lichaam verbrandt. Als u meer binnenkrijgt dan u verbrandt, komt u aan; als je meer verbrandt dan je verbruikt, verlies je.

Het is echter gemakkelijk om de overtollige calorieën die u binnenkrijgt over het hoofd te zien - zowel uit de alcohol zelf als het extra voedsel dat u erbij consumeert - terwijl u onder invloed bent. Een enkel glas witte wijn of 1 1/2 ons sterke drank levert ongeveer 90 calorieën; een gewoon bier bevat ongeveer 150 (een light bier heeft ongeveer 110). Het toevoegen van een mixer zoals vruchtensap of tonic water kan het aantal calorieën in een cocktail op basis van sterke drank verdubbelen. Een typische martini bevat 210 calorieën en een piña colada kan meer dan 300 calorieën bevatten. Dat glas wijn bij het avondeten kan uw inspanningen om af te vallen saboteren.

Bovendien toont onderzoek aan dat slechts twee standaard alcoholische dranken het vetverbrandingsproces van uw lichaam met maar liefst 73% kunnen vertragen. (En dat geldt voor alle vetrijke voedingsmiddelen die u eet terwijl u drinkt en al het vet dat je probeerde kwijt te raken voordat je je eerste slok nam, zelfs als je er een hebt gegeten vetverbrandend voedsel

Waar of niet waar: van drinken krijg je honger. Klopt. Hoewel alcohol calorieën bevat, bevredigt drank ons ​​niet op dezelfde manier als voedsel. Dit betekent dat we uiteindelijk niet minder voedselcalorieën consumeren om te compenseren voor degenen die we hebben gedronken. Alcohol kan er zelfs voor zorgen dat we meer willen eten. Studies tonen aan dat alcohol uw eetlust verhoogt door het onderdrukken van leptine, het hormoon dat uw hersenen normaal gesproken vertelt te stoppen met eten en een negatief effect heeft op vele andere hersenchemicaliën die bijonderdrukking van de eetlust​Het zorgt er ook nogal voor dat we onze remmingen verliezen, waardoor de beslissing om een ​​stuk pizza te pakken of die kippenvleugels te bestellen des te gemakkelijker wordt.

Waar of niet waar: dronken eten is nooit een goed idee. Vals. In feite is het een beetje een catch-22: Natuurlijk, kauwen tijdens het drinken is misschien niet zo goed voor je taille - vooral omdat je zelfbeheersing op dat moment waarschijnlijk onderdrukt zal zijn. Het eten van voedsel - zelfs als het pizza is - tijdens het drinken vertraagt ​​echter de snelheid waarmee alcohol in de bloedbaan wordt opgenomen, wat resulteert in een lager niveau van intoxicatie en het afweren van de hongergevoelens die ertoe kunnen leiden dat u naar ondieetvriendelijk voedsel grijpt. . Vergeet niet om de calorieën die u consumeert tijdens het drinken, gezond te maken.

Waar of niet waar: Het is het beste om alcohol te drinken na het eten, niet tijdens de maaltijd. Vals. In feite is het waarschijnlijk het beste om alcohol te consumeren in combinatie met een gezonde, uitgebalanceerde maaltijd om de effecten van bedwelming te verzachten. alcoholabsorptie, en weert overtollige hongergevoelens af, waardoor u misschien naar niet-dieetvriendelijk voedsel reikt.

foto: iStockphoto / Thinkstock Meer van WH
Drinken en sporten:Hoe alcohol uw training beïnvloedt
De beste lichte bieren
Regels voor het drinken van een dieet
12 voedsel met platte buik


Maak je lichaam mooi! Kopen Tone Every Inch: de snelste manier om je buik, billen en dijen vorm te geven!