Hier leest u hoe u uw menstruatie elke maand overslaat

Heb je ooit gewenst dat je je gewoon kunt afmelden voor je menstruatie? Of je het krijgtkrampen​stemmingswisselingen​ migraine , of gewoon een strandvakantie aan de horizon hebben, er zijn veel redenen waarom u uw maandelijkse menstruatie zou willen uitstellen - zo niet volledig uitroeien. Dus ... waarom niet?

'Je hoeft absoluut niet elke maand een menstruatie te krijgen', zegt Taraneh Shirazian , M.D., een ob-gyn NYU Langone. 'En als je medicijnen gebruikt, is het volkomen veilig.' In feite, onderzoekers van de Universiteit van Oregon ontdekte dat 17 procent van de 1.324 ondervraagde vrouwen die hormonale anticonceptiva gebruiken, waaronder de pleister, de pil en de vaginale ring, deze gebruiken om hun bloedingspatroon te veranderen.

En als je bedenkt dat de periode die je krijgt als je hormonaal bentanticonceptieis eigenlijk hoe dan ook nep - dat klopt, Shirazian merkt op dat uw zogenaamde menstruatie tijdens uw placebo-week op de pil 'volledig is vervaardigd', wat betekent dat het wordt vergemakkelijkt door de hormonen in de pillen (niet door ovulatie) - u kunt het eigenlijk elke maand overslaan door veranderen hoe u uw anticonceptie gebruikt.Verwant:Het internet verliest zijn verstand over de tweet van deze gast over anticonceptie

Hier is hoe het te doen met behulp van:

Maandelijkse hormonale anticonceptiepillen

Orale anticonceptiepillen (OCP) worden meestal geleverd in verpakkingen van vier weken, wat betekent dat de eerste drie weken van de pillen hormonen bevatten en de laatste week meestal placebo (of suiker) pillen zijn. Het lichaam onttrekt zich aan de hormonen tijdens die placebo-week, en dus bloed je. Maar als je je menstruatie wilt uitstellen, hoef je alleen maar die laatste rij suikerpillen over te slaan en meteen door te gaan naar je volgende pakje. Maar het continu gebruiken van uw OCP is niet altijd onfeilbaar. 'Sommige vrouwen krijgen spotting en anderen kunnen andere symptomen opmerken', zoals gevoelige borsten, zegt Shirazian, afhankelijk van hoe gevoelig een vrouw is voor haar anticonceptie. Toch zullen andere vrouwen absoluut geen bijwerkingen voelen - behalve de ontbrekende periode , dat is.

Hoewel Shirazian zegt dat veel verzekeringsmaatschappijen continue en cyclische OCP's zullen dekken, is het de moeite waard om uw arts te laten weten dat u van plan bent om uw anticonceptie op deze manier in te nemen, zodat het recept correct is geschreven - u heeft meer verpakkingen dan normaal in een jaar nodig. .

Kijk hoe mannen vragen over anticonceptie beantwoorden (spoilerwaarschuwing - ze hebben geen idee):

Anticonceptie met verlengde cyclus

Als overschakelen naar een nieuw pakket pillen om de drie weken te veel lijkt, kunt u ook met uw arts praten over het overschakelen naaranticonceptiva met een langere cyclus​Pillen zoals Seasonale of Seasonique worden geleverd in verpakkingen van 90 dagen, en hoewel ze je menstruatie niet helemaal kwijtraken, verminderen ze je menstruatie tot vier keer per jaar. Lybrel is een pil met verlengde cyclus die uw menstruatie volledig wegneemt - hoewel de FDA waarschuwt dat vrouwen ongeplande doorbraakbloeding kunnen krijgen. (Krijg het geheim om buikuitstulping te verbannen van WH-lezers die het hebben gedaan Doe het allemaal uit! Houd het allemaal uit!

Verwant:Waarom stoppen vrouwen wespennesten in hun vagina's?

het spiraaltje

Als je wilt dat je stroom vervaagt in een verre herinnering, overweeg dan een hormonaal spiraaltje zoals Mirena. Vrouwen met dit type spiraaltje kunnen eenlichtere periodeof 'misschien bloeden helemaal niet gedurende vijf jaar, als je veel geluk hebt', zegt Shirazian. Dat komt omdat het progesteron dat door het spiraaltje wordt afgescheiden, de bekleding van de baarmoederwand verdunt, waardoor het aanzienlijk minder wordt afgestoten dan anders het geval zou zijn.

Verwant: Wat de consistentie van uw menstruatiebloed betekent over uw gezondheid

De ring of patch

Het overslaan van uw menstruatie met deze anticonceptiemethoden is vergelijkbaar met de maandelijkse pil. Nadat u de pleister of de ring drie weken heeft gedragen, hoeft u deze alleen maar te ruilen voor een nieuwe in plaats van er een week van af te zien. Net als bij de pil, kunt u een doorbraakbloeding krijgen, maar het hangt allemaal gewoon af van uw lichaam. Zorg ervoor dat u uw plan aan uw arts vertelt, zodat u een nieuwe ring of pleister klaar voor gebruik heeft.