Het $ 4-product dat mijn acne volledig opruimde

zoe schaeffer Zoe Schaeffer

Zoals veel mensen, kreeg ik voor het eerstacneals een tiener. Ik dacht dat ik de aandoening zou ontgroeien met de rest van mijn onhandigheid, maar zelfs toen ik ouder werd en stopte met het dragen van een cargoshort, bleven de puistjes rondhangen. Ze stippelden mijn T-zone uit, sprongen over mijn kin en verschenen toen op mijn borst, armen en rug.

Bij elk bezoek aan de drogisterij zou ik een nieuw, zogenaamd acne-afbrekend product opscheppen. Ik heb Reddit gebruikt voor oplossingen. ik maakte remedies thuis ​Ik heb benzoylperoxide, salicylzuur, zwavel, bèta-hydroxylzuren, alfahydroxylzuren, voorgeschreven medicijnen, Manuka-honing, gemalen aspirine en zelfs tandpasta geprobeerd. Niets werkte.

Na verloop van tijd verminderde de acne op mijn gezicht tot een paar af en toe sukkels, maar het bleef vooral hardnekkig op mijn rug. Ik gaf het op om het te verbergen en droeg tops en jurken die mijn bultjes en littekens lieten zien, omdat ik dacht dat ik geen opties meer zou hebben.VERWANT: Hoe Bacne te verbannen - voorgoed!

Betreed een donker stukje huid op mijn bikinilijn en een regelmatige check-in bij mijn dermatoloog deze zomer. Ze verzekerde me dat de uitslag niets ernstigs was, alleen een overdaad aan natuurlijk voorkomende uitslag gist die vaak oplaait bij hitte en vochtigheid. Ze zei dat ik een fles moest halen Hoofd Schouders vanwege zijn actieve ingrediënt, zinkpyrithione, dat gist en schimmel doodt. (Schimmel is een belangrijke oorzaak van roos.) Ik moest het rechtstreeks op het stukje huid wrijven, het een paar minuten laten zitten en het dan afspoelen.

De pleister was snel verdwenen en ik kreeg een plotselinge flashback naar een zomer op de universiteit toen mijn acne wekenlang op mysterieuze wijze was verdwenen. Zoals elke brave student, stal ik toen vaak die van mijn kamergenootshampoo(Sorry!). Ja, dat was het Hoofd Schouders ​Dus besloot ik het nog een keer te proberen en het weer op mijn lichaam te gebruiken. Binnen enkele dagen had ik minder gezwollen rode bulten op mijn schouders. Binnen twee weken waren ze helemaal weg.

hoofd Schouders hoofd Schouders

Maar hoe werkte het in vredesnaam? 'Gist op de huid kan de haarzakjes binnendringen en pusgevulde puistjes veroorzaken', zegt Joshua Zeichner, M.D., een dermatoloog in New York City. Kortom, dezelfde gist die de uitslag op mijn bikinilijn was verantwoordelijk voor de puinhoop van hardnekkige puistjes op mijn schouders.

VERWANT: 8 volwassen acnebehandelingen, gerangschikt in volgorde van effectiviteit

Zeichner's advies aan mij was dit: gebruik de roosshampoo één tot twee weken dagelijks en daarna twee keer per week voor onderhoud. Ik moet het op mijn huid laten zitten ('zing het alfabet' terwijl ik wacht, zegt hij) voordat ik het uitspoel, zodat het genoeg tijd heeft om het haarzakje binnen te dringen. Ik ben sindsdien overgestapt op shamponeren met Hoofd Schouders ​Ik heb gemerkt dat het uit mijn haar spoelen en het zeepachtige water over mijn schouders en borst laten lopen, mijn acne op afstand houdt.

Als je alles hebt geprobeerd voor jeuitbarstingen van het lichaamzonder succes, wilt u dit misschien zelf proberen. Wat heb je tenslotte te verliezen?