Heb je 'Nike' je hele leven verkeerd uitgesproken?

Nike sneakers Met dank aan Nike

Nike staat wereldwijd bekend om zijnsneakers​ atletische uitrusting en de iconische slogan 'Just Do It'. Maar wat niet zo algemeen bekend is: hoe je in vredesnaam de naam van het merk moet uitspreken.

Als je het woord 'Nike' zegt, welk geluid komt er dan uit je mond? 'Nigh-K', 'Nee-Kay', 'Ni-Key'?

Op basis van de manier waarop het wordt gespeld, lijkt de naam van het populaire fitnessmerk te rijmen met woorden als ‘fiets’ of ‘wandelen’. Maar is dat eigenlijk hoe het moet worden uitgesproken? Heb je het je hele leven verkeerd gezegd?Volgens De onafhankelijke , in 2014, schreven twee studenten, Ben Martin en Kendal Peters genaamd, aan Nike-voorzitter Phillip Knight om het debat voor eens en voor altijd te beslechten (of, zoals ze het uitdrukten, 'een van de grote onbeantwoorde vragen van het leven te beantwoorden').

Het is Nikey, niet Nike. pic.twitter.com/Xo952HR8k7

- Stewart Wadden (@StewartWadden) 2 juni 2014

Knight bevestigde dat het in feite wordt uitgesproken als 'Ni-Key', door die optie op de brief te omcirkelen voordat hij deze terugstuurt naar de studenten.

Met andere woorden, het rijmt op 'spikey' en niet op 'fiets'. Als je je nog steeds niet op je gemak voelt over hoe je 'Nike' uitspuugt, is hier een visuele en auditieve gids om je te helpen:

Tekst, lettertype, materiaaleigenschap, merk, logo, Amanda Becker

Dit roept natuurlijk nog steeds de vraag op: waarom heeft dit woord dat als 'fiets' wordt gespeld een extra verbale lettergreep? Het is eigenlijk vrij simpel. Het bedrijf is vernoemd naar de oude Griekse godin van de overwinning, Nike, die wordt uitgesproken als ni-key, meldt Business insider

Dus daar heb je het. Je kunt de stress van hoe je Nike op de juiste manier uitspreekt, achterwege laten. En de volgende keer dat u het hardop moet zeggen: 'Doe het gewoon.'