Geeft drinkwater je echt een stralende huid?

chugging-h2o-skin.jpg Thinkstock

Deze tijd van het jaar is alles droog. Je gezicht schilfert in hele stukken af, je armen zijn grauw en je billen jeuken constant in je spijkerbroek. Ondertussen heb je nog steeds die puist die sinds de zomer op je kin verschijnt.

Beroemdheden zouden willen voorstellen om wat water te drinken - ze lijken allemaal te beweren dat dit het geheim is achter hun soepele, stralende, altijd camera-ready huid. Ellen Pompeo drinkt water omwille van haar huid. Jennifer Aniston zegt dat ze er tijdloos uitziet als ze 'veel water' drinkt. En Gabrielle Union heeft een gallon een dag H2O sinds haar midden dertig.

Hoewel hydrateren voor een betere huid logisch is - je huid is tenslotte voor 64 procent uit water - is er heel weinig onderzoek gedaan om water als huidbehandeling te ondersteunen of om het een mythe te verklaren.

VERWANT: 7 Huidverzorgingsgeheimen Esthetici zweren bij

Dat komt omdat, aangezien farmaceutische bedrijven niet echt kunnen patenteren en verkopen op water, onderzoekers het moeilijk hebben om iemand te vinden die daadwerkelijk studies over het voordeel ervan financiert, legt Rachel Nazarian, MD, een gecertificeerde dermatoloog bij de Schweiger Dermatology Group in New York City en een assistent-klinisch professor dermatologie in het Mount Sinai Hospital.

Blauw, Tekst, Foto, Wit, Kleurrijk, Lijn, Lettertype, Elektrisch blauw, Aantal, Close-up,

een Klinieken in de dermatologie recensie vond slechts één studie die de effecten van langdurige wateropname op de gezondheid van de huid had onderzocht. De studie, gepubliceerd in 2007 in de International Journal of Cosmetic Science , ontdekte dat het drinken van 2,25 liter (9,5 kopjes) water elke dag gedurende vier weken de huiddichtheid en -dikte veranderde, maar de exacte resultaten waren tegenstrijdig. In termen van onmiddellijke resultaten, een Studie aan de Universiteit van Missouri-Columbia toonde aan dat het drinken van 500 milliliter water (ongeveer twee kopjes) de bloedtoevoer naar de huid verhoogde. Geen woord over wat dat betekent voor de gezondheid of het uiterlijk van de huid.

Maar als uw huid er beter uitziet, wat maakt het dan uit als onderzoek het voordeel nog niet heeft bevestigd?

Blauw, Tekst, Lijn, Elektrisch blauw, Lettertype, Majorelle blauw, Symbool, Getal, Kobaltblauw, Close-up,

'Ik heb ontdekt dat water een groot verschil maakt in de gezondheid van de huid', zegt Nazarian. 'Zonder voldoende wateropname ziet de huid er doffer uit en zijn rimpels en poriën prominenter aanwezig.' Dat kan zijn omdat water de huid voller maakt, waardoor rimpels en poriën min of meer worden opgevuld. Bovendien hebben verschillende huidstructuren die collageen ondersteunen water nodig om effectief te werken, zegt Julius Few, MD, directeur van The Few Institute en klinisch hoogleraar plastische chirurgie aan de Universiteit van Chicago. Bonus: wanneer de huid gehydrateerd, mollig en elastisch is, zal deze minder snel barsten en externe deeltjes binnenlaten die irritaties en puistjes kunnen veroorzaken.

'Ik heb zelfs ontdekt dat mijn patiënten de neiging hebben om te klagen over meer acneletsels als ze uitgedroogd zijn', zegt Nazarian. “We weten dat kleine veranderingen in het dieet van invloed kunnen zijn op het type olie en talg dat uw huid aanmaakt, wat op zijn beurt kan worden geassocieerd met een toename van de vorming van acne. Uitdroging kan op dezelfde manier werken om deze veranderingen in de olieklieren in de huid teweeg te brengen. '

VERWANT: 10 manieren om meer water te drinken

Water kan ook puistjes voorkomen door de concentratie van olie op uw huid te verlagen. 'Het is van cruciaal belang om een ​​stabiele balans tussen water en olie op het huidoppervlak te hebben', zegt Few. 'Als de huid ten opzichte van water te zwaar bedekt is met olie, kan dit leiden tot verstopte poriën met acne en puistjes.'

Maar als je vandaag een hoop water drinkt, wil dat nog niet zeggen dat je huid er jarenlang beter uit zal zien. 'Hoewel de huid er klinisch gezien voller uitziet en de tekenen van veroudering technisch tot een minimum worden beperkt, zijn de rimpels op histopathologisch niveau [bij microscopisch onderzoek] nog steeds aanwezig - en er is niets permanent veranderd', zegt Nazarian . 'Een gehydrateerde huid minimaliseerde het uiterlijk, dus als je water zou onthouden, zou de huid alle oorspronkelijke tekenen van veroudering weer vertonen.'

Daarom raadt ze aan om je huid een gestage stroom water te geven: streef elke dag naar porties van 8 tot 10 porties van 8 ons en verdeel ze over de dag in plaats van ze allemaal tegelijk op te slokken. Je lichaam kan elk uur maar een beperkt aantal water opnemen. Daarna ga je het gewoon uitplassen voordat het ooit zijn weg vindt door je darmen, nieren, bloedsomloop en naar je huid. Gebotteld of getapt, het maakt niet uit - als je stad over fatsoenlijk water beschikt.

Blauw, Tekst, Lijn, Majorelleblauw, Kleurrijk, Elektrisch blauw, Lettertype, Azuurblauw, Kobaltblauw, Getal,

Je huid van binnenuit hydrateren is geen excuus om actuele moisturizers over te slaan. Het water dat u drinkt, heeft immers mogelijk geen invloed op uw buitenste huidlagen, die worden uitgedroogd door huidreinigers, zegt Few. 'Je huid zowel inwendig als uitwendig hydrateren is een cruciale combinatie voor een gezonde, mooie huid.'

VERWANT: 4 manieren om Moisturizer beter aan te brengen