Fietsen Vs. Hardlopen: wat is een betere training?

Vrouwelijke atleet die in de natuur loopt Devon StrongGetty-afbeeldingen

Misschien heb je een paar vrienden die zich inschrijven voor races op de reg. Ze kennen hun tempo van de halve marathon versus hun sprintsnelheid, en ze hebben de medailles om hun geweldige prestaties te bewijzen. Je hebt misschien ook vrienden die de hele tijd tweewielers praten, ofwel hun tempo onthouden om te verslaan in de spinklasse of de beste fietsuitrusting kopen om door de stad te cruisen. De vraag is: in welk kamp val je - of wel willen erin vallen?

U hoeft natuurlijk geen partij te kiezen. Je kunt gemakkelijk voor beide teams spelen. Maar als u op zoek bent naar een normale cardioroutine en u weet niet zeker welke de beste is om uw conditie op gang te brengen, zoek dan niet verder. Trainers en onderzoek hebben iets te zeggen over welke activiteit een effectievere training voor u zou kunnen zijn.

Wat zijn enkele voor- en nadelen van hardlopen?

Rennen werft meer spieren, wat kan betekenen dat het de energieverbranding verhoogt, zegt Astrid Swan , NASM-gecertificeerde celebrity-trainer en instructeur bij Barry's Bootcamp ​Terwijl hardlopen de benen traint, heb je ook je core en bovenlichaam nodig om mee te doen aan de actie.Hardlopen verbrandt 566 tot 839 calorieën per uur

Naast het verbeteren van je cardio en het verpletteren van calorieën, levert hardlopen behoorlijk hoge uitbetalingen op voor je algehele gezondheid. 'Hardlopen heeft veel voordelen op de lange termijn', zegt Swan. 'De belasting van het hardlopen zal‘ goede spanning ’op het lichaam leggen en botverlies en osteoporose helpen voorkomen. Het is ook een geweldige vorm van lichaamsbeweging versterk je hart en verhoog je stofwisseling. '

Onderzoek ondersteunt het idee van rennen naar een betere botgezondheid ​Hoewel klein, een studie ontdekte dat stress-dragende fysieke activiteit (oftewel hardlopen) je skelet zelfs meer beschermt dan niet-belastend werk (bijvoorbeeld fietsen).

Meer over hardlopen

Ook hardlopen kost nul dollar ​Je hebt alleen een paar stevige hardloopschoenen nodig. Het is dus een solide keuze als u een training wilt die gemakkelijk is voor de portemonnee. 'Hardlopen is iets dat van nature kan komen - doe gewoon stap voor stap', zegt Swan. (Fietsen vereist immers enige vaardigheid, tenminste als je buiten rijdt.) Het is ook een gemakkelijke activiteit om in je schema te werken, waar je ook bent. Als je veel reist, kun je gemakkelijk een paar sneakers aantrekken en op pad gaan.

Natuurlijk, hardlopen wordt vaak geassocieerd met blessures: scheenbeenspalken , stressfracturen, en kniepijn , om er een paar te noemen. Omdat hardlopen een activiteit met veel impact is, is het superbelangrijk om aandacht te besteden aan hoe je lichaam zich voelt, zegt Swan, die ervan overtuigd is dat de meeste blessures kunnen worden voorkomen als je oplet.

En hoe zit het met de voor- en nadelen van fietsen?

'Een van de geweldige dingen van fietsen is dat het weinig invloed heeft op de gewrichten van het lichaam, dus het is een geweldige manier om je fitnessreis een vliegende start te geven', zegt Olivia Amato, NASM-gecertificeerde trainer, en Peloton Fiets- en loopvlakinstructeur. Als u een knieblessure heeft of moeten wegblijven van activiteiten met een hoge impact , biedt paardrijden de perfecte cardio-vervanging voor zoiets als hardlopen, terwijl je toch een vergelijkbare calorieverbranding en cardio-voordelen

Fietsen verbrandt 498 tot 738 calorieën per uur

Bovendien zegt Swan dat fietsen de neiging heeft om meer spieren op te bouwen (in ieder geval in de benen), omdat je tegen weerstand werkt en die bilspieren en quads gebruikt om je tempo te verhogen.

Nog een pluspunt op de fietslijst: je kunt veel terrein bestrijken, dus het is een solide manier om te pendelen naar kantoor of supermarkt of ergens daar tussenin. En de wetenschap laat zien hoe gunstig dit kan zijn voor uw gezondheid. Een grote studie gekoppeld trappen om te werken naar een lager risico op hart- en vaatziekten, kanker en algehele mortaliteit ​(Dezelfde voordelen zijn ook van toepassing op wandelen!) Met andere woorden, het kan je helpen langer te leven en dat is een behoorlijk grote pro.

Meer over fietsen

Het voor de hand liggende nadeel van rondrijden komt neer op contant geld, zoals fietsen is niet bepaald een gratis sport ​Als je een fietsles , betaalt u waarschijnlijk $ 15 tot $ 35 per sessie van 45 minuten. En als je buiten wilt gaan rollen, heb je daarvoor een echte tweewieler nodig. (Overweeg om een ​​fiets te huren voor je eerste buitenrit, en beslis dan of je wilt investeren.) Dus als je op je portemonnee let, is dit misschien niet de beste keuze boven hardlopen.

Dus, wat is beter?

De cruciale factor als het om elke oefening gaat: je moet iets vinden dat je echt leuk vindt en waaraan je wilt vasthouden. Dus, als je probeert te rennen en gewoon niet kunt vinden, kijk dan hoe je over fietsen denkt. Als je je groef gewoon niet kunt vinden op twee wielen, ga dan hardlopen.

Hoe dan ook, je zult een geweldige cardiotraining krijgen. In feite een studie ontdekte dat als je met dezelfde inspanning werkt (in het bijzonder hetzelfde percentage van je VO2Max), je dezelfde uithoudingsvermogenboost krijgt bij hardlopen en fietsen. En beide zijn gerangschikt als enkele van de beste calorieverbrandingsoefeningen : Hardlopen verbrandt over het algemeen 566 tot 839 calorieën per uur, terwijl fietsen in een krachtig tempo 498 tot 738 calorieën per uur klokt, gebaseerd op schattingen van het American College of Sports Medicine.

Nog iets om op te merken: de sleutel tot het starten en opbouwen van een duurzame relatie met beide oefeningen is om langzaam te beginnen, zegt Swan. 'Denk niet dat je op de eerste dag drie mijl binnen moet komen, misschien moet je niet eens een mijl proberen als je begint', legt ze uit. 'Bouw uw uithoudingsvermogen op en bouw uw pas op.' Anders riskeer je het te haten, alleen omdat het te moeilijk is - en je wilt niet van de sport worden uitgeschakeld voordat je het zelfs maar een solide kans hebt gegeven.

'Het moeilijkste is om echt aan de slag te gaan', zegt Amato. 'Wees trots op het feit dat je bent komen opdagen - voor de les, voor jezelf - want dat is altijd de belangrijkste stap. Waar je ook begint, vooruitgang komt met tijd en moeite. '

Bottom line: Fietsen en hardlopen bieden vergelijkbare cardiovasculaire en calorieverbrandingsvoordelen. Kies de training die bij uw interesses en levensstijl past.