Emilia Clarke leed aan 2 hersenaneurysma's tijdens het filmen van 'Game Of Thrones'

Emilia Clarke als Daenerys Targaryen HBO
 • Actrice Emilia Clarke publiceerde een essay voor De New Yorker vandaag over het nooit eerder vertelde verhaal over hoe ze niet één maar twee levensbedreigende aneurysma's overleefde.
 • De eerste vond plaats in februari 2011, net nadat ze klaar was met het filmen van het eerste seizoen van de populaire HBO-serie Game of Thrones.
 • Ze was pas 24 jaar oud toen ze haar eerste aneurysma kreeg tijdens het sporten in de sportschool.

  Emilia Clarke schreef er een schokkend essay voor De New Yorker waarin ze het nooit eerder vertelde verhaal deelde over hoe ze niet één maar twee levensbedreigende aneurysma's overleefde tijdens het filmen van de populaire HBO-serie Game of Thrones , gebaseerd op George R. R. Martin's Een lied van ijs en vuur romans.

  Emilia speelt Daenerys Targaryen, ook bekend als Khaleesi Mother of Dragons in de show. Toen ze voor het eerst werd uitgebracht, zei Emilia dat ze ging sporten om stress en angst te verminderen toen de show populair werd. ('Ik was nu tenslotte een televisieacteur, en dat is wat televisieacteurs doen. We trainen', schreef ze.)

  Maar op de ochtend van 11 februari 2011 zei Emilia dat ze een zware hoofdpijn voelde toen ze zich klaarmaakte voor een sessie met haar trainer, en dat ze zich ongelooflijk vermoeid voelde. Ze ging door de eerste paar oefeningen, maar het kwam allemaal plotseling en ernstig tot stilstand toen haar trainer haar in een plankpositie liet zakken. 'Ik had meteen het gevoel dat een elastische band in mijn hoofd kneep. Ik probeerde de pijn te negeren en er doorheen te dringen, maar dat lukte gewoon niet, 'zei Emilia. Ze ging terug naar de kleedkamer waar ze 'gewelddadig en volumineus ziek werd'; de pijn werd erger.  Verwant verhaal

  Ze werd met spoed naar de eerste hulp gebracht, waar een MRI-scan een snelle diagnose gaf: een subarachnoïdale bloeding (SAH), een levensbedreigende vorm van beroerte, veroorzaakt door een bloeding in de ruimte rondom de hersenen.

  'Ik herinner me dat mij werd verteld dat ik een vrijgaveformulier moest ondertekenen voor een operatie. Hersenoperatie? Ik zat midden in mijn zeer drukke leven - ik had geen tijd voor hersenoperaties. Maar uiteindelijk ging ik zitten en tekende. En toen was ik bewusteloos. De volgende drie uur waren chirurgen bezig met het repareren van mijn hersenen. Dit zou niet mijn laatste operatie zijn, en het zou ook niet de ergste zijn. Ik was vierentwintig jaar oud. '

  Heb je al deze details gezien in de trailer van seizoen 8?

  Ze werd een maand na haar opname uit het ziekenhuis ontslagen, en binnen een paar weken zou ze terug zijn op de set van Game of Thrones om te beginnen met het filmen van seizoen 2.

  'Op de set heb ik geen beat gemist, maar ik had het moeilijk', zei Emilia en zei dat seizoen 2 haar slechtste was van de acht seizoenen tellende serie. 'Als ik echt eerlijk ben, dacht ik elke minuut van elke dag dat ik dood zou gaan.'

  Maar in de jaren daarna (waaronder nog twee hersenoperaties om een ​​tweede aneurysma in haar hersenen aan te pakken), is Emilia 'genezen boven mijn meest onredelijke hoop', zegt ze.

  Voor eens en voor altijd bewijzen dat de Mother of Dragons de meest stoere vrouw is die er ooit is geweest.