Echt verliefde stellen komen op deze 5 manieren met elkaar in contact

hoe u contact kunt maken met uw partner Shutterstock

Dit artikel is geschreven door Chelli Pumphrey, een erkende professionele adviseur, en verstrekt door onze partners op YourTango

In de beginfase van een nieuwe relatie, bepalend hoe verbonden je bent voor elkaar kan lastig zijn. Misschien vraag je je af of je echt verbonden bent met je partner, of dat hij of zij net zo geïnvesteerd is als jij in de relatie. Misschien heb je het fysiek gezien, maar je vraagt ​​je af of er meer tussen jullie is.

In plaats van te focussen op of er een verbinding is echt met je partner , overweeg de diepte en de breedte van de verbinding die u heeft. Denk na over de belangrijkste gebieden waar partners verbinding kunnen maken: fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel en sociaal.

Op hoeveel gebieden deelt u een band met uw partner? Hoe sterk is het op elk gebied? Waar ontbreekt het? Bekijk deze vijf belangrijke verbindingspunten en kijk hoe uw relatie presteert:

1. Je kunt verbinding maken op emotioneel niveau.
Een gezonde emotionele band betekent dat je het vermogen en de bereidheid hebt om je gevoelens met elkaar te delen - vooral de kwetsbaardere gevoelens zoals verdriet, angst, schaamte of eenzaamheid. Als je op deze manier niet kwetsbaar voor elkaar bent, zal je relatie misschien wat groeien, of misschien wel dating iemand die niet emotioneel expressief is.

Bedenk dat de eerste paar maanden van een relatie extatisch kunnen aanvoelen, vol intense gevoelens voor elkaar. Dit gevoel wordt echter waarschijnlijk veroorzaakt door de feel-good chemicaliën in uw hersenen die vrijkomen wanneer u dat doet vallen verliefd op iemand. EEN sterke, solide emotionele band kost tijd en moeite.

Het moet ook wederkerig zijn. Als je intense gevoelens voor ze voelt, maar je voelt dat ze niet hetzelfde voelen, heb je misschien niet de verbinding die je nodig hebt voor een gezonde relatie.

Door open, authentieke gesprekken te voeren over hoe jij je voelt over de relatie en over elkaar, kun je bepalen of er een echte emotionele band is.

2. Je bouwt op een vergelijkbare manier sociale contacten op.
Hoe ga je sociaal met elkaar om? Hoe verhoudt u zich tot de wereld als individu en als koppel? Het delen van wederzijdse interesses in activiteiten, hobby's en levensstijl kan helpen bij het opbouwen van een gezonde sociale band.

Brengt u tijd door met het doen van deze activiteiten samen en eigenlijk genieten elkaars gezelschap? Breng je tijd door met de vrienden van je partner en familie

Sociale verbinding kan ook worden bepaald door hoe u zich tot elkaar verhoudt. Als een van jullie meer introvert is en de ander meer extravert, kan het een goede aanvulling en balans zijn voor de relatie - of het kan een verbroken verbinding veroorzaken. Evalueer hoe u zich tot elkaar en tot de buitenwereld verhoudt. Als je denkt dat je goede vrienden kunt zijn, heb je geluk.

3. Je denkt en verwerkt de dingen op dezelfde manier.
Denk je hetzelfde? Als je een raketwetenschapper bent met iemand die niet op analytische, intellectuele manieren denkt, zul je je discussies vervelen.

Een intellectuele match vinden kan u helpen om verbinding te maken met zowel conversatie als interesses.

4. Je chemie valt niet te ontkennen.
Fysische chemie is erg belangrijk. Soms dit misschien wel de enige connectie, of in ieder geval de eerste connectie die je met iemand hebt.

Als uw relatie op andere gebieden ontbreekt, kunt u zich zorgen maken of dit alles is met uw partner. Het is geweldig om op fysiek niveau in elkaar te passen, maar als dit alles is, voelt de relatie misschien niet authentiek of veilig voor jou.

5. Je hebt het gevoel dat je BEDOELD bent om samen te zijn.
Heb je een geestverwant ontmoet? Afhankelijk van je spirituele overtuigingen of geloof, kan dit een belangrijk onderdeel van een relatie zijn.

Als je een dieper niveau van verbinding voelt, kan het zijn dat je om een ​​reden bij elkaar bent. Het is niet ongebruikelijk dat mensen het gevoel hebben dat het lot of het geloof hen bij elkaar heeft gebracht. Verbinding is meerlagig. Afhankelijk van wie je bent en wat je nodig hebt in een relatie, kunnen er andere gebieden zijn die je nodig hebt om je met iemand verbonden te voelen.

Als u op zoek bent naar een langdurige relatie, hoe beter de kwaliteit en kwantiteit van de verbindingen die u heeft, hoe groter de kans dat u een succesvolle relatie heeft.