'Door dit apparaat is mijn gezichtshaar verdwenen - en is mijn leven ernstig veranderd'

Tria Home Laser Ontharing Beoordeling Kiezen

Ik merkte voor het eerst dat er donkere, grove haren op mijn kin groeiden toen ik op de middelbare school zat. Ik pakte een pincet uit het make-uptasje van mijn moeder om de haren weg te trekken en bad dat ze nooit meer terug zouden komen. Maar binnen enkele dagen waren ze weer opgekomen. Ze zagen eruit als kleine bamboescheuten in mijn vergrootspiegel. Alsof mijn kroeshaar en acne waren niet erg genoeg, ik had gezichtshaar om toe te voegen aan mijn lastige fase.

Tegen de tijd dat ik naar de universiteit ging, was mijn huid opgeklaard en had ik geleerd mijn krullen glad te strijken, maar de kinharen waren nooit gestopt met groeien. Blijkt dat dit in mijn familie zit - mijn moeder, mijn tante en mijn grootmoeder zijn allemaal vervloekt met harige kin.

Verwant: 5 plaatsen waar u twee keer over moet nadenken over pincetten

Naast het pincet heb ik zoveel andere manieren geprobeerd om van mijn gezichtshaar af te komen. Ik heb Nair geprobeerd (totaal nutteloos), professioneel harsen en draadsnijden (pijnlijk en nogal duur) en een epilator (OUCH). Ik heb zelfs besteld Nad's , de kit voor het waxen van thuis met de late jaren '90 infomercial met een bebaarde Australische dame (ik heb het tenminste niet zo erg als zij, toch?). In het beste geval verwijderden deze producten mijn haren een week of twee, en in het slechtste geval gaven ze me huiduitslag en werkten ze helemaal niet.Dus toen ik de kans kreeg om het Tria Beauty Ontharingslaser 4X , Ik was sceptisch dat het me echt zou helpen. Maar het klonk veelbelovend: het apparaat beschikt over hetzelfde type diodelasertechnologie die dermatologen gebruiken om haar weg te zappen, en het is het eerste door de FDA goedgekeurde laserontharingssysteem dat is goedgekeurd voor thuisgebruik. (Een belangrijke opmerking: de Tria is niet veilig te gebruiken op donkere huidtinten.)

Lees meer over enkele van de gekke schoonheidsbehandelingen die vrouwen door de geschiedenis heen hebben gebruikt:

Ik maakte me zorgen over de Kiezen zou lastig te gebruiken zijn, maar het was eenvoudig uit de doos. Ten eerste ontgrendel je het apparaat door de sensor op een blootliggende plek op de huid te plaatsen. Vervolgens selecteert u het vermogensniveau dat u kunt verdragen - hoe hoger het niveau, hoe pijnlijker de zap u op uw huid voelt - en gaat u aan het werk. Je moet de laserkop in kleine stappen bewegen om ervoor te zorgen dat je elk haarzakje raakt, dus het duurt ongeveer drie tot vijf minuten voordat mijn kin klaar is.

Verwant:'Ik leed al 16 jaar aan hormonale acne - totdat ik deze wonderpil probeerde'

Maandenlang werd ik elke andere zaterdag wakker, waste mijn gezicht en deed een Tria-sessie. Het was ongemakkelijk - het voelde alsof er steeds weer een elastiekje tegen mijn huid werd geklikt - maar binnen de eerste twee of drie sessies merkte ik resultaten op. Eerst vertraagde mijn haargroei, en daarna werden de haren die binnenkwamen dunner en dunner.

Uiteindelijk realiseerde ik me dat mijn kinharen helemaal gestopt waren met groeien, afgezien van een paar blonde slierten, en ik stopte met het gebruik van de Tria. Het is ongeveer twee jaar geleden en ik ben nog steeds grotendeels haarvrij, hoewel ik eerder dit jaar wel een paar retouchesessies moest doen toen ik merkte dat er weer donkere lokken tevoorschijn kwamen.

Koop het: $ 337 (normaal $ 449), amazon.com

Dit lijkt misschien overdreven dramatisch, maar het is waar: het gebruik van de Tria heeft mijn leven serieus ten goede veranderd. Ik was altijd paranoïde dat mensen mijn haar zouden opmerken (vooral de jongens met wie ik aan het daten was), en ik wil niet eens weten hoeveel uur ik in de loop van de jaren heb besteed aan het onderzoeken van mijn gezicht in mijn vergrotende spiegel. Ik heb nog steeds een nerveuze teek waar ik mijn kin voel voor nieuwe haren, en het is altijd een enorme opluchting om te onthouden dat ik er geen meer zal vinden.

Verwant: 7 Vrouwen worden echt over hoe het voelt om laserhaar te verwijderen

De Kiezen is niet goedkoop: de volle prijs is $ 449, en vandaag is het te koop voor $ 337 als een van de deals van de dag van Amazon - maar in de loop der jaren heb ik waarschijnlijk bij minst zoveel, en waarschijnlijk veel meer, over vrij verkrijgbare behandelingen die niet werkten. En alleen al door de zelfvertrouwen is deze aankoop elke cent waard.