DIT zou de reden kunnen zijn waarom uw ontslag zo zwaar is

Redenen voor zware ontlading Getty-afbeeldingen

Amy Schumer zei ooit dat ze 'gewoon een keer een ondergoed uit wilde doen en het er niet uitziet alsof ik mijn neus erin snoot', maar onverwachts je ondergoed bevuilen met ongewoon zware afscheiding is niet altijd laat je lachen.

Hoewel overmatige afscheiding - die, wanneer normaal, pijnloos, reukloos en een beetje slijmerig is - doorgaans geen probleem is, zijn er enkele gevallen van zware afscheidingen die meer aandacht vereisen. Wij hadden ., ob-gyn op de berg Sinaï, geef een overzicht van de vele redenen waarom uw afscheiding zwaarder is dan normaal.

Soa Christine Frapech

Sasan zegt dat een ongewone afscheiding een teken kan zijn van gonorroe ofchlamydia- vooral als u onlangs onbeschermde seks heeft gehad of seks heeft gehad met een nieuwe partner of meerdere partners. Afscheiding die het gevolg is van een infectie kan gepaard gaan met jeuk, branderigheid, een vieze geur en verkleuring. Als u iets ervaart dat niet normaal is, neem dan zeker contact op met uw arts en overweeg om u te laten testen.

Verwant: 7 veelvoorkomende redenen waarom je vagina jeukt die niet te geloven is

Gistinfectie Christine Frapech

Als je dikke, witte, klonterige en - bij gebrek aan een beter visueel - cottage cheese-achtige afscheiding hebt die gepaard gaat met jeuk, is de kans groot dat je een van de vele vrouwen bent die lijdt aan een schimmelinfectie ​Het slechte nieuws is dat het ongemakkelijk is. Het goede nieuws? 'Het is zo gewoon en zo gemakkelijk om een ​​diagnose te stellen dat je zonder recept medicijnen voor schimmelinfecties kunt kopen', zegt Sasan. Als Monistat werkt niet, stelt Sasan voor om naar uw arts te gaan. Er is geen reden om onnodig en behandelbaar ongemak te ervaren.

Kijk hoe een hete dokter uitlegt of je schimmelinfecties moet behandelen of niet:

Ovulatie Christine Frapech

Een van de meest voorkomende en goedaardige redenen voor ontslag is het simpele feit dat je ovuleert, 'alleen maar omdat er een hormonale instroom is', zegt Sasan. Hoewel niet elke vrouw op dit moment ontslag ervaart, merken anderen het op als een uurwerk. U kunt er over lezen hoe de ontlading hier verandert volgens uw cyclus

Verwant:Deze vrouw laat zien hoe het is om endometriose te hebben

het spiraaltje Christine Frapech

Een spiraaltje kan de kracht hebben laat je menstruatie verdwijnen , maar hetzelfde kan niet altijd gezegd worden over uw vaginale afscheiding. Hoewel u wellicht vaker naar de wasruimte moet, hoeft u zich daar geen zorgen over te maken. Sasan legt uit dat sommige vrouwen meer constante ontlading krijgen omdat “het spiraaltje in je lichaam vreemd is. Het is alsof je verscheurt als er iets in je oog komt. '

Allergieën Christine Frapech

Als algemene regel geldt dat u geen vreemde dingen in uw vagina moet stoppen. (We kijken naar jou,vaginale glitterbommenwerpers.) Maar soms reageert uw lichaam op een onverwachte manier op nieuwe condooms,seksspeeltjes, zeep of wasmiddelen vanwege een allergie. Als u allergisch bent voor een van deze stoffen, zegt Sasan dat uw lichaam als reactie zeker meer afscheiding kan veroorzaken. Stop met het gebruik van het nieuwe product of raadpleeg uw document als u denkt dat dit gebeurt. (En vergeet niet om je seksspeeltjes na gebruik te wassen - we houden vanJO Naturalove USDA Organische speelgoedreinigervan de onze Kledingwinkel.)

Verwant: 7 dingen die je ob-gyn je niet zal vertellen ... maar echt wil

Condoom of tampon verloren Christine Frapech

Als je een condoom of tampon in je vagina hebt gehouden, weet je waarschijnlijk eerder dat er iets aan de hand is. 'Je afscheiding zal behoorlijk stinkende geur zijn', zegt Sasan. Raadpleeg uw arts om het te helpen verwijderen, wat het ontladingsprobleem zou moeten verminderen.