Dit is wat er met je lichaam gebeurt als je even niet traint

Kleding, Denim, Jeans, Bovenkleding, Stijl, Zittend, Straatmode, Knie, Jeugd, Dij, Shutterstock

Laten we eerlijk zijn: in deze tijd van het jaar zul je ongetwijfeld een paar trainingen missen. Of, oké, misschien 31 op een rij. Tussen de sombere dagen, opeenvolgende vakantiefeesten en magen die zo vol zitten dat het het beste is dat niemand te snel beweegt, heeft de motivatie om in beweging te komen de neiging om gewoon plat te vallen. Maar kom op, hoeveel verschil kunnen een paar gemiste trainingen echt maken? Meer dan je denkt.

Tekst, lettertype, poster, reclame, wandelschoen, brochure, Alyssa Zolna

VERWANT: Het trainingsplan 'Get Back in Shape'

Hier zijn meer details over wat er in elke fase gebeurt:

Als je in een paar dagen niet hebt gesport ...
Het is geen buistelevisie. Als je regelmatig aan het trainen bent, verwelkomt je lichaam waarschijnlijk de kans voorherstel​Het gebruikt de tijd om je spieren te herstellen en je te helpen sterker terug te springen. Dat gezegd hebbende, als je vrije dagen gepaard gaan met ongezond eten en drank, voel je je misschien een beetje opgeblazen.Als je binnen een week niet hebt gesport ...
Je voelt je waarschijnlijk een beetje 'zachter' dan normaal. Dat komt doordat je spiervezels beginnen af ​​te nemen en je lichaam wat extra vocht vasthoudt. Maar voor het grootste deel voel je je niet al te slecht. Als je nu teruggaat naar de sportschool, zul je waarschijnlijk niet eens significante veranderingen opmerken in hoe snel je kunt rennen of hoeveel je kunt tillen.

Als je binnen een paar weken niet hebt gesport ...
Je conditie is nu zeker op de afdaling. Naarmate het aantal mitochondriën, de microscopisch kleine energiecentrales die uw spiercellen van brandstof voorzien, afneemt, zal uw cardio-uithoudingsvermogen het eerste zijn dat u moet ondergaan. Als u de trap neemt, kunnen uw benen verbranden of kunt u zelfs de wind aanzuigen.

Als je binnen een maand niet hebt gesport ...
De meeste van uw cardio- en krachttoenames van de afgelopen maanden zijn kapot gegaan. Je sport minder magerspiermassaen meer lichaamsvet ​Bovendien heeft stress meer vat op u, en zonder te oefenen ter ondersteuning van uw circadiane ritmes,een goede nachtrust krijgenkan een uitdaging zijn.

Als je in een paar maanden niet hebt gesport ...
Je stofwisseling voegt zich bij de dingen die je moet doen. Dus naast het verbranden van minder calorieën, voelt u zich waarschijnlijk vrij vaak - en snel - vermoeid. Je hart moet bij elke slag harder werken en je longen nemen niet zoveel zuurstof op als vroeger.

Je hebt in een jaar niet gewerkt ...
Afgezien van een stijgend lichaamsvetpercentage, volledig spierverlies en een traag metabolisme, loop je ook een groter risico op ernstige gezondheidsproblemen zoals hoge bloeddruk, hoog cholesterol, diabetes type 2,slapeloosheid, endepressie​