Dit is hoe training voor een bikinicompetitie ECHT is

Als je een Echte huisvrouwen fan, misschien heb je de fitnessreizen van Tamra Judge enTeresa Giudiceterwijl ze trainden voor bikinicompetities. (Shout-out naar die super indrukwekkende spieren, dames!) Maar afgezien van de ervaring van de Bravo-lebrities ... voelt de wereld van bikinicompetities waarschijnlijk als een beetje een mysterie. Wat gebeurt er achter de schermen van die foto's van ultrabruine, superfitte vrouwen in flitsende tweedelige stukken op Instagram?

Nou, het spektakel is slechts een deel van waar bikini-wedstrijden eigenlijk over gaan. Naast torenhoge hakken en glimlachen zijn er maanden van intensieve voorbereiding, die voor sommigen schadelijk kunnen zijn voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Of je je nu zelf wilt aanmelden of gewoon nieuwsgierig bent, hier is alles wat je moet weten over bikinicompetitietraining: hoe de show is, hoe mensen trainen, of het veilig voor je is en wat echte bikinicompetituren over hen te zeggen hebben.Het eerste dat u moet weten, is dat bikiniwedstrijden niet goedkoop zijn.

Deel uitmaken van deze wereld is een behoorlijke investering, want er zijn een aantal kosten verbonden aan bikiniwedstrijden die verder gaan dan je zou verwachten, zegt Mindy Irish , NASM-gecertificeerde personal trainer, wedstrijdvoorbereiding en poseercoach (plus zelf een bikini-concurrent op nationaal niveau).

Hier is hoe het klopt, volgens Iers:

 • Competitiecoach: $ 100 - $ 300 of meer per maand
 • Poserende coach: $ 50- $ 100 / uur of meer
 • Hakken: $ 50 / paar
 • Spray tans: $ 125 - $ 150
 • Haar- en visagisten: $ 100 - $ 300 voor het pakket
 • Badpak: $ 300 - $ 1000 of meer, afhankelijk van of het op maat is gemaakt of zwaar stoned is.

  Dus ja, het is niet bepaald een goedkope hobby. Dat gezegd hebbende, 'velen van ons gebruiken dit als onderdeel van ons eigen inkomen, dus concurreren heeft een doel dat veel verder gaat dan de kosten.'

  Dus, wat gebeurt er eigenlijk tijdens een bikinicompetitie?

  'Competitieve bodybuilding-shows worden het hele jaar door gehouden, in het hele land, op verschillende locaties en [van verschillende] kalibers', zegt Irish. Individuele federaties - zoals Nationale lichaamsbouwcommissie (NPC), een van de grotere - organiseer verschillende evenementen, maar de regels en richtlijnen zijn over het algemeen vrij uniform.

  Bekijk dit bericht op Instagram

  Een bericht gedeeld door MINDY IRISH 🔹 BS Phys. Ed. (@fitgalmindy)

  'Binnen de show zijn er verschillende categorieën voor vrouwen en mannen', zegt Irish. Deze categorieën omvatten Bikini, Figuur, Lichaamsbouw, Fitness en Bodybuilding - die allemaal unieke verwachtingen hebben voor spieromvang en magerheid van de deelnemers.

  De 'Bikini'-divisie is specifiek voor deelnemers met de minste spiermassa van alle vijf de categorieën, legt Irish uit. De vereisten voor deze categorie zijn onder meer: ​​'Een spierbasis die vorm geeft aan het vrouwelijk lichaam, volle ronde bilspieren met een lichte scheiding tussen de hamstring en de bilspieren, en een kleine hoeveelheid ronding in de delts' volgens de NPC bikini divisie regels ​(Denk aan: duidelijke spierdefinitie, maar geen enorme, uitpuilende spieren.) Deze categorie heeft over het algemeen het hoogste aantal deelnemers.

   'Deelnemers binnen deze categorie worden ingedeeld in verschillende klassen op basis van leeftijd en lengte. En als klas lopen ze het podium op en strijden ze op basis van podium aanwezigheid ​ lichaamssamenstelling , en een algehele balans van spierverhoudingen ,' ze zegt. Elke klasse kan 15 tot 30 (of meer) deelnemers hebben.

   Wedstrijdpakken kunnen overal tussen de $ 200 en $ 1.000 kosten.

   Als klasse worden deelnemers in de bikinidivisie beoordeeld op een voorste pose ​ een rughouding , en een persoon van 10 seconden poseren routine (evenals hun overgangen en flow) - allemaal terwijl ze vijf centimeter doorzichtige hakken dragen.

   Ze worden ook beoordeeld op basis van hun bikinistijl op het podium, vol haar en make-up en een donkere wedstrijdbruiner.

   Bekijk dit bericht op Instagram

   Een bericht gedeeld door MINDY IRISH 🔹 BS Phys. Ed. (@fitgalmindy)

   'Over het algemeen is het doel [van deze divisie] dat een concurrent een slank, atletisch lichaamsbouw heeft met evenwichtige spierproporties', zegt Irish. 'Allemaal terwijl ze evenwicht, schoonheid en atletiek vertegenwoordigen in een gepolijste presentatie op het podium.'

   Gezien deze richtlijnen is de voorbereiding op een bikinicompetitie behoorlijk intens.

   Wat er op het podium gebeurt, is eigenlijk de laatste stap. De eerste is dat je een solide conditie hebt - voordat je je aanmeldt voor een wedstrijd, zegt Irish dat je minstens een jaar of twee krachttraining onder je riem moet hebben.

   Een training kan zes maanden tot een jaar duren.

   Als je eenmaal hebt besloten om een ​​wedstrijd te doen, kun je je slag slaan krachttraining om zich te concentreren op spiergroepen die meer werk nodig hebben om zich te ontwikkelen. 'Deze tijd wordt het bouw- of verbeterseizoen genoemd, en dit kan wel zes maanden tot jaren duren', zegt Irish. 'Het doel in deze fase is om voldoende voedsel te eten om spieren toe te voegen, routinematig te trainen, op een ritme te slapen en het lichaamsvetniveau onder controle te houden.'

   Individuen maken deze plannen echter meestal niet voor zichzelf. Naarmate de wedstrijd dichterbij komt, gebruiken de meeste deelnemers een ingehuurde coach die 'het lichaam van de deelnemer leest en hun voeding en training begeleidt om zich voor te bereiden op de wedstrijd', zegt Irish.

   'Ik til hetzelfde, zo niet meer, dan de meeste mannen in mijn sportschool.'

   Hoewel de plannen variëren op basis van de concurrent, begint het meest uitdagende deel over het algemeen 12 tot 24 weken voor de show.

   'Dit is het podium waarop concurrenten calorieën snijden en zeer strikte diëten eten', om het lichaamsvet laag te houden en de spierdefinitie te benadrukken, legt Amelia DiDomenico uit, ACE-gecertificeerde personal trainer, eigenaar van Amrose Fitness Studio in West Hollywood, Californië. 'Alles wordt afgemeten, zelfs tot op de gram groenten.' En concurrenten verdelen hun dieet over het algemeen gelijkmatig over vet, koolhydraten en eiwitten, oftewel macro's ​

   Dat gezegd hebbende, moeten concurrenten oppassen dat ze niet te veel calorieën verminderen, omdat dit de zuurverdiende spieren zal verslechteren. (Opmerking: sommige concurrenten kiezen voor zeer koolhydraatarme plannen, maar DiDomenico zegt dat dit niet wordt aanbevolen. En over het algemeen worden koolhydraten gekapt in de laatste week of weken voorafgaand aan de wedstrijd.)

   Dit is meestal ook de fase waarin concurrenten hun cardio opvoeren (vaak in een nuchtere toestand) en doorgaan met trainen met gewichten - soms doen ze beide soorten trainingen per dag, zegt DiDomenico, met ingebouwde rustdagen.

   Concurrenten moeten tijdens deze fase over het algemeen ook een liter water per dag drinken. Dit is gedeeltelijk om te helpen gehydrateerd te blijven tijdens intensieve training. Maar ook, volgens DiDomenico, als concurrenten zoveel water drinken, raakt hun lichaam eraan gewend die hoeveelheid water af te voeren. Dus de strategie is dat wanneer ze de inname dichter bij de concurrentie verminderen, hun lichaam nog steeds gewend is om dezelfde hoeveelheid water te verdrijven, wat helpt om meer zichtbare spierdefinitie te benadrukken.

   Deze inhoud is geïmporteerd van Instagram. Mogelijk kunt u dezelfde inhoud in een andere indeling vinden, of kunt u meer informatie vinden op hun website.
   Bekijk dit bericht op Instagram

   Een bericht gedeeld door MINDY IRISH 🔹 BS Phys. Ed. (@fitgalmindy)

   Leren poseren is ook een belangrijk onderdeel van de voorbereiding. 'De grootste factor bij competitieve bodybuilding, en met name de bikinidivisie, is de kunst om de lichaamsbouw van een concurrent op het podium te laten zien - je moet vloeiend kunnen bewegen en er tijdens het proces niet robotachtig uitzien, en dat allemaal terwijl je op hakken van 5 inch en een bikini ', zegt Irish.

   Om ervoor te zorgen dat deelnemers zich op het podium zelfverzekerd voelen, begint de dagelijkse poseeroefening meestal ongeveer acht tot twaalf weken voor de wedstrijd, zegt ze. 'Veel concurrenten gebruiken een poseercoach, persoonlijk of online', voegt ze eraan toe.

   Vanwege het hardcore voorbereidende werk zijn Bikini-wedstrijden absoluut controversieel.

   De extreme aard van bikiniwedstrijden is niet zonder risico's. Fysiek is burn-out een punt van zorg - wanneer uw lichaam niet volledig herstelt van de zware trainingen. Terwijltekenen van overtrainingkan vaag zijn, sommige rode vlaggen zijn prikkelbaarheid, humeurigheid, uitputting en slaapproblemen, plus trainingsplateaus. (Kortom, je bereikt een punt waarop je je zwak voelt en je verbetert niet.)

   'Ik was totaal blind voor hoeveel alle eetbeperkingen mijn lichaam eisten.'

   Calorie-uitputting is een andere zorg. 'Het licht dat in iemands ogen schijnt, gaat gewoon uit bij een bepaald niveau van calorie-uitputting - [ik zie] onstabiele emoties zoals hysterisch huilen, woede, depressie en meer, irrationele gedachten, hongergevoel, slapeloosheid, lusteloosheid of gevoel 'ziek', onregelmatigheid met hormonen en menstruatiecycli en een slechte ademhaling ', zegt DiDomenico.

   Meer bodybuilding-verhalen

   Er zijn ook geestelijke gezondheidsrisico's verbonden aan training voor bikinicompetities. 'Vanuit klinisch perspectief maskeren deze wedstrijden hoge niveaus van lichaamsdysmorfie, eetstoornissen, angst, depressie en obsessief-compulsieve stoornissen', zegt DiDomenico (die ook een masterdiploma in klinische psychologie heeft).

   , ACE-gecertificeerde personal trainer, heeft dit ook uit de eerste hand meegemaakt - een voormalige vriend zou schakelen tussen eetaanvallen en training. 'Ze ging in competitie-modus en alles veranderde', zegt Borden. 'Het was militanter dan alles wat ik ooit had gezien - ze beperkte alles en was een chagrijnige, egoïstische klootzak.'

   Dit wil natuurlijk niet zeggen dat alle bikini-concurrenten eetstoornissen hebben, Borden en DiDomenico beide stress - voor sommigen is het precies het tegenovergestelde.

   'Vanuit mijn persoonlijke trainingsperspectief kan hard werken voor een doel en het bereiken ervan leiden tot meer zelfrespect en zelfredzaamheid', zegt DiDomenico. Om die reden zijn bikinicompetities zeker geen harde nee in haar boek, maar ze biedt wel deze waarschuwing: 'Ik denk dat zowel emotionele als mentale stabiliteit belangrijk zijn voor concurrenten om te overwegen voordat ze zich aanmelden.'

   (Als u in het verleden last heeft gehad van eetstoornissen of een lichamelijke dysmorfe stoornis, zijn dit soort wedstrijden waarschijnlijk geen goed idee - denk eraan, organisaties zoals NEDA kan hulp en middelen bieden.)

   De realiteit: sommige mensen hebben positieve ervaringen met bikiniwedstrijden ... andere niet.

   De transformatie van Alejandra Mace is dinsdag Alejandra Mace

   Voor Alejandra Mace , hielp haar training voor een wedstrijd haar om met haar scheiding om te gaan. Hoewel ze uiteindelijk besloot om in een moeilijke tijd niet te concurreren uit zelfzorg, was het trainingsproces de beloning zelf. 'Ik realiseerde me, hoewel het voelde alsof ik niet had bereikt waar ik op uit was, ik eigenlijk heel veel had bereikt,' Mace. 'Ik had geleerd sterk te zijn. Ik had geleerd om mezelf te respecteren en trots op mezelf te zijn. '

   Ariella Grinberg, Transformatie dinsdag Ariella Grinberg

   Ariella Grinberg herhaalde hetzelfde gevoel - nadat ze cardio had ingeruild voor gewichten en had deelgenomen aan haar eerste bikiniwedstrijd, was ze verslaafd aan het vertrouwen dat ze vond. 'Ik heb deelgenomen aan zes shows in twee jaar tijd, heb een aantal van mijn beste vrienden gemaakt tijdens wedstrijden en heb mijn eigen bedrijf opgericht', zegt ze.

   Deze inhoud is geïmporteerd van Instagram. Mogelijk kunt u dezelfde inhoud in een andere indeling vinden, of kunt u meer informatie vinden op hun website.
   Bekijk dit bericht op Instagram

   Een bericht gedeeld door Launch & Biz Ops Strategist🤓 (@brittanyannette)

   Andere bikini-concurrenten hebben echter andere gevoelens over hun ervaringen. Brittany Loeser viel flauw op een Stairmaster nadat ze haar lichaam had beroofd en te veel had getraind. 'Tijdens de voorbereiding was ik volledig blind voor hoeveel alle eetbeperkingen en eetbuien mijn tol eisten. En toen het tijd was voor de bikiniwedstrijd, genoot ik er niet eens zo veel van ', zegt zeeerder vertelde WomensHealthMag.com​Voor haar is het meer lonend om te focussen op bewust eten en hoe haar lichaam aanvoelt (en ze houdt nog steeds van tillen, ook al traint ze niet voor een wedstrijd).

   Of een bikiniwedstrijd geschikt voor je is, hangt uiteindelijk af van wie je bent.

   Hoe populair bikini-wedstrijden ook zijn, ze zijn niet voor iedereen weggelegd. Maar voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe en uitdagende uitlaatklep voor hun passie voor fitness, kan het een geweldig doel zijn om naartoe te werken, zegt Irish.

   Verwant verhaal

   Het is natuurlijk een grote inzet. 'Zoals alle competities of sporten, vereist wedstrijden op dat niveau extreme training, discipline en focus', zegt DiDomenico.

   'Dat is waar het bij competitieve bodybuilding om draait: de liefde voor het proces en het plezier om op het podium te komen en onze jarenlange toewijding en hard werken te laten zien', voegt Irish toe.

   Als dat in jouw straatje klinkt, geweldig! Trainen en meedoen is een indrukwekkende prestatie die je lichaam pusht en uw geest - houd gaandeweg gewoon rekening met uw lichamelijke en geestelijke gezondheid. En zo niet, dan kun je nog steeds het harde werk bewonderen dat in bikiniwedstrijden wordt gedaan terwijl je je houdt aan een fitness- en voedingsplan dat werkt voor u (geen competitie nodig).

   Deze inhoud is gemaakt en onderhouden door een derde partij en op deze pagina geïmporteerd om gebruikers te helpen hun e-mailadressen op te geven. Mogelijk vindt u meer informatie over deze en soortgelijke inhoud op piano.io