DIT is de douchetemperatuur die u zou moeten gebruiken

Vinger, lip, huid, wenkbrauw, blij, gezichtsuitdrukking, tand, orgaan, spier, ontbloot bovenlijf, Shutterstock

Na een stressvolle dag voelt het alsof er niets heerlijkers is dan een lange, warme douche. Maar hoe heet is te heet?

De ideale douchetemperatuur voor je huid dwaalt niet af boven lauw, zegt Sejal Shah, M.D., een dermatoloog in New York City. Zodra uw douche verbrandt, loopt u het risico de gezondheid van uw huid te schaden. Er is geen absoluut regel voor hoe warm een ​​douche moet zijn, maar de meeste artsen adviseren om het water onder de 110 graden te houden. Als het überhaupt ongemakkelijk aanvoelt of als uw huid rood wordt, is het waarschijnlijk te warm.

VERWANT:Hoe u uzelf kunt trakteren op een buitengewoon bad

'Heet water ontdoet de huid van zijn natuurlijke oliën, wat leidt tot een droge, jeukende huid en uiteindelijk eczeem', zegt Shah, die ook waarschuwt dat zelfs superlange douches bij lagere temperaturen je huid kunnen uitdrogen. “Evenzo kan heet water de natuurlijke oliën uit het haar verwijderen, waardoor het droger wordt, en zo ookkleur je haar, kan het ervoor zorgen dat de kleur sneller vervaagt. '

via GIPHY

Naast de voor de hand liggende plaatselijke effecten van warmte, kan zeer heet water problemen onder de huid veroorzaken. Omdat het de bloedsomloop verhoogt, kan dit ervoor zorgen dat ontstekingscellen droge of Jeukende huid dat je al aan het vechten bent, zegt Shah.

VERWANT:Hoe eczeem te herkennen (en te behandelen)

Extreme hitte veroorzaakt ook een daling van de bloeddruk, wat kan leiden tot duizeligheid. Flauwvallen onder de douche? Over gevaarlijk gesproken. Maar wat die mythe betreft, heb je misschien gehoord dat het nemen van warme douches tot kanker kan leiden (doordat chloor in water zogenaamd door de huid wordt opgenomen)? Dit idee is absoluut niet waar, zegt Shah.

Heet water kan je poriën helpen openen, dus als je daarvan wilt profiteren, adviseert Shah om het hete water alleen in je gezicht te houden. In plaats daarvan kunt u brouw een gezichtsstoom voor jezelf om de rest van je lichaam te redden van de te hoge temperaturen.