De waarheid over lipvullers

lip-voller-art.jpg iStock / Thinkstock

Als je een schoonheidsfanaat bent, dan heb je zeker wel eens gehoord van lipvullers: glossen, balsems of gels die je lippen voller moeten laten lijken. Maar werken deze producten echt magisch op je mond?

Dit is de deal. Lipvullers bevatten meestal een soort irriterend middel, zoals chili of eucalyptus, dat een tijdelijk gevoel geeft waardoor de lippen voelen groter. 'Je lippen zien er misschien even iets voller uit', zegt make-upartiest van beroemdheden Troy Jensen , 'Maar niet genoeg om effecten op de lange termijn te veroorzaken.' In werkelijkheid laten deze producten uw lippen meer tintelen dan uitblazen. Bovendien zou je de voller gedurende de dag constant moeten aanbrengen om de vollere look te behouden - en wie heeft daar tijd voor?

Dus als je liever geen lipirriterende stoffen gebruikt, probeer dan de schoonheidstruc van Jensen om jezelf het uiterlijk van vollere lippen te geven. Neem eerst een witte crèmekleurige highlighter en breng een dun laagje direct op je huid aan waar je natuurlijke huidskleur de roze tint van je lippen ontmoet. Gebruik vervolgens een nude lipliner bovenop de crème om je lipomvang nog meer te accentueren. Je lippen zullen niet het gevoel hebben dat ze in brand staan, maar ze zullen er smokend heet uitzien.Meer van onze
7 tips voor superzachte lippen - zelfs bij koud weer
Is slapen in je make-up echt zo erg?
Drew Barrymore brengt lipkleur op haar gezicht - en het ziet er GEWELDIG uit