De waarheid over de vraag of 'plus-size'-vrouwen eigenlijk ongezond zijn

ashley graham, plus-size model in sport geïllustreerde zwembroek uitgave Instagram / TheAshleyGraham

Ashley Graham, het eerste model met een grotere maat dat de omslag van Sport geïllustreerd 's badpakprobleem, ziet er deze maand absoluut gruwelijk uit in het tijdschrift.

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham)

Maar gisteren, Cheryl Teigs, een 68-jarige voormalige JA badpak editie omslagmodel, maakte een aantal behoorlijk beladen opmerkingen in een interview met IS! over Ashley's gewicht. 'Ik vind het niet leuk dat we het hebben over volslanke vrouwen, omdat het ze betoverend maakt omdat je taille kleiner moet zijn dan 85 cm,' zei ze. 'Dat zei dr. Oz, en ik blijf erbij. Nee, ik denk niet dat het gezond is. Haar gezicht is prachtig. Mooi. Maar ik denk niet dat het op de lange termijn gezond is. 'Ze ging toen verder op Twitter:

Om het lichaamsgewicht te verduidelijken. Anorexia / boulimie / overgewicht zijn, allemaal verbonden met gezondheidsproblemen. Ik wil dat iedereen zo gezond mogelijk is.

- Cheryl Tiegs (@CherylTiegs) 26 februari 2016

Kun je dus echt plus-size zijn gelijkstellen aan ongezond zijn?

Absoluut niet, zegt Michelle May, M.D., oprichter van Heb ik honger? Mindful-eetprogramma's en trainingen. 'Ik ben het helemaal niet met Cheryl eens - ze is volkomen onnauwkeurig', zegt May, die eraan toevoegt dat opmerkingen zoals die van Cheryl leidden tot gewichtsbias, stigma en oordeel.

Meld u aan voor onze nieuwe nieuwsbrief, So This Happened, om de trendingverhalen en gezondheidsonderzoeken van de dag te lezen.

A gepubliceerd in de International Journal of Obesity ontdekte dat de body mass index (BMI) geen betrouwbare manier is om iemands gezondheid te meten. Onderzoekers van de University of California-Los Angeles ontdekten dat bijna de helft van de Amerikanen (34,4 miljoen om precies te zijn) die op basis van hun BMI-nummer (25 tot 29,9) als overgewicht worden beschouwd, gezond is, evenals 19,8 miljoen die als zwaarlijvig worden beschouwd (dat zou een BMI van 30 en hoger zijn).

GERELATEERD: 6 DINGEN VAN PLUS-SIZED VROUWEN ZIJN HET GEHOOR MOE ALS ZE TRAINEN

En meer dan 30 procent van de mensen met BMI's in het 'normale' bereik (18,5 tot 24,9) zijn ongezond ​Deze groep mensen gaat vaak zonder de diagnose van ziekten totdat ze in een vergevorderd stadium zijn, omdat ze denken dat ze gezond zijn, zegt Linda Bacon, Ph.D., een onderzoeker aan de University of California-Davis en auteur van Respect voor het lichaam: wat conventionele gezondheidsboeken verkeerd worden, weglaten en gewoon niet begrijpen over gewicht ​Zelfs als je ziekte meer ziet bij zwaardere mensen, komt dat door andere variabelen die verband houden met een zwaarder gewicht, niet het gewicht zelf, zegt Bacon. Er is bijvoorbeeld een sterke correlatie tussen gewicht en armoede en een sterke correlatie tussen armoede en een slechte gezondheid, zegt ze.

'Dat zegt ons dat wanneer we iemands gezondheid proberen te beoordelen door simpelweg naar hen te kijken, we grote fouten zullen maken', zegt May. Je kunt en mag de gezondheid van een vrouw niet beoordelen aan de hand van hoe ze eruitziet in een badpak. Zaak gesloten.