De meest populaire ontbijtgranen door de decennia heen

US-COMMERCE-GROCERY DOE EMMERTGetty-afbeeldingen

Wie houdt er niet van een kom ontbijtgranen en melk? Van ontbijt tot late-night-munchies, er is altijd een reden om een ​​lepel te pakken en erin te graven. Toch is de evolutie van ontbijtgranen behoorlijk interessant geweest, waar zowel gezondere granen op basis van zemelen als suikerachtige opties hun momenten hebben gehad om te schitteren.

Benieuwd of jouw favoriete ontbijtgranen zijn uitgekomen? Hier is een lijst met de populaire granen in de afgelopen decennia. (En waarschijnlijk ook - wie houdt er niet van klassiekers als Frosted Flakes en Cocoa Puffs?)

Bekijk galerij 33Foto's Cornflakes Graan Dozen Steven GottliebGetty-afbeeldingen 1van 331900

Oorspronkelijk gemaakt door twee broers, Dr. John Harvey Kellogg en Will Keith Kellogg (klinkt het bekend?), Corn Flakes stond bekend als Sanitas Toasted Corn Flakes toen het op de markt kwam in 1898. Hoewel Will ooit zijn broer kocht en de naam van het bedrijf veranderde voor The Kellogg Company, werd deze graansoort bekend als 'cornflakes' en maakte het rond 1906 echt furore.Close-up Van Gepofte Rijst Valerio Rosati / EyeEmGetty-afbeeldingen tweevan 331900

Quaker's Puffed Rice-ontbijtgranen kwamen binnen met een gewaagde zet - exploderend boven de hoofden van fans op de St. Louis World's Fair van 1904. In 1909 at iedereen het op in plaats van het te dragen.

Advertentie voor versnipperde tarwe BettmannGetty-afbeeldingen 3van 33Jaren 1910

Geraspte tarwe, die kleine kussens van lekkere granen, werd gezien als een voedzaam, gemakkelijk ontbijt. Nu zijn er meer suikerachtige opties, zoals frosted, maar toen ging het erom het gezond en hartig te houden.

Proef de zemelen Hulton ArchiefGetty-afbeeldingen 4van 33Jaren 1910

Kellogg's Bran Flakes, die in 1916 werd uitgebracht, had een aantal geweldige slogans om mensen de magie ervan te laten kopen, zoals 'voor dat zemelen nieuwe gevoel' en 'de heerlijke weg naar zachte regelmaat'. De laatste klinkt werkelijk verleidelijk.

Ainslee Archiveer foto'sGetty-afbeeldingen 5van 33Jaren 1910

Gemaakt van tarwe en gerst (dat klopt - hier geen druiven of noten), Grape-Nuts-ontbijtgranen waren supergezond * en * een belangrijke concurrent voor de Kellogg Company.

Keuken, Voedsel, Ontbijtgranen, Ingrediënt, Schotel, Vegetarisch eten, Ontbijtgranen, Maaltijd, Tijdschrift, Comfort food, Kellogg's 6van 33Jaren 1920

Krijg wat pep in uw stap helder en vroeg met een kom Kellogg's Pep-ontbijtgranen als ontbijt. De slogan was 'Pep bewaart de familie-pep', dus het was een nietje in ieders huis voor zowel kinderen als volwassenen.

Cultuur clubGetty-afbeeldingen 7van 33Jaren 1920

Bekend als het 'Breakfast of Champions', met gezichten van all-star atleten op de box vooraan en in het midden, zorgde Wheaties ervoor dat iedereen rond 1924 klaar was om de dag met kracht en uithoudingsvermogen aan te pakken.

Ontbijt Op De Portiek Rae RusselGetty-afbeeldingen 8van 33Jaren 1920

Alle kinderen zongen “Snap! Knetteren! Knal!' terwijl Rice Krispies de melk in de kom raakte. In 1928 werd het een klassieke graansoort die nooit oud zou worden.

Cancun Cereal Barbara AlperGetty-afbeeldingen 9van 33Jaren 1920

Gefabriceerd door U.S. Mills, kwam Raisin Bran rond 1926 op de markt als moeders favoriete nieuwe ontbijtgranen om aan haar kleintjes te geven. Verpakt met hart-gezonde zemelen, werd het gezien als een voedzame ochtendoptie met wat toegevoegde zoetheid van de rozijnen.

Tekst, lettertype, poster, krantenpapier, illustratie, papier, reclame, kunst, Huskies 10van 33Jaren 30

Een vroege advertentie voor Post's kortstondige Huskies beschreef het graan als 'knapperige, knapperige, goudbruine vlokken met een smaak die je nog nooit eerder hebt geproefd!' Maar laten we eerlijk zijn, veel mensen hadden waarschijnlijk eerder een smaak als Huskies geproefd.

Vintage advertentie, poster, reclame, flyer, Kix elfvan 33Jaren 30

De door de moeder goedgekeurde, kindvriendelijke Kix kwam in 1937 op de markt en hij doet het nog steeds goed.

Granen eten MattRamosGetty-afbeeldingen 12van 33Jaren 30

De Chex-ontbijtgranen van General Mills waren de juiste combinatie van knapperigheid en voeding. Het was zo populair dat kinderen en volwassenen nu kauwen op een hele familie Chex-snackproducten - Chex Mix, iemand?

Vintage advertentie, Ontbijtgranen, Ontbijt, Maaltijd, Granen, Poster, Vegetarisch eten, Reclame, Retro stijl, Keuken, Cheerios 13van 33Jaren 40

Voor het eerst bekend als 'Cheerioats', kwam Kellogg's ontbijtgranen, die je nu kent als Cheerios, op de markt in 1941. Deze graansoort is de afgelopen decennia een van de meest succesvolle graansoorten geworden, en dat zal waarschijnlijk zo blijven.

Ontbijtgranen, Poster, Reclame, Vegetarisch eten, Ontbijtgranen, Vintage advertentie, Keuken, Ontbijt, Amerikaans eten, Post 14van 33Jaren 40

Deze graansoort, die in 1948 door de Post werd uitgebracht, werd omgedoopt tot Gold Crisp en het was de eerste in een lange reeks met suiker beladen granen die al snel de norm zou worden.

Ontbijtgranen, Granen, Ontbijt, Frosted Flakes, Compleet Tarwezemelen Vlokken, Maaltijd, Vegetarisch Eten, Vintage Reclame, Keuken, Voedsel, Kellogg's vijftienvan 33Jaren 50

Met het begin van de Gouden Eeuw van Graan in de jaren 50 wilde iedereen een suikerachtige, knapperige ontbijtgranen eten met Tony de Tijger op de doos. Terwijl het in 1952 voor het eerst Sugar Frosted Flakes heette, werd de 'Sugar' een jaar later gedropt.

Ontbijtgranen, Ontbijtgranen, Vegetarisch eten, Keuken, Voedsel, Ontbijt, Tarwezemelenvlokken, Snack, Ingrediënt, Maaltijd, Kellogg's 16van 33Jaren 50

Veel naamsveranderingen hier - eerst was er Sugar Pops in 1951, daarna Sugar Corn Pops in 1978 en ten slotte Corn Pops in 1984. Toch bleef Sugar Pops in de jaren '50 populair.

Clown, Podiumkunsten, Kellogg's 17van 33Jaren 50

Sugar Smacks (met een doos met de ietwat enge Cliffy the Clown) kwam in 1953 op de planken. Je kent deze graansoort misschien beter als Honey Smacks - het kreeg een nieuwe naam in de jaren tachtig.

Vegetarisch eten, Voedsel, Ontbijtgranen, Snack, General Mills 18van 33Jaren 50

Trix was voor kinderen - en misschien ook voor sommige ouders. Deze leuke en kleurrijke ontbijtgranen maakten indruk in de jaren '50. Voordat het Trix-konijn een graanster werd, was hij een handpop voor shows zoals Rocky & Bullwinkle en Kapitein Kangaroo

Speciale K versus granola: geen wedstrijd ... John MahlerGetty-afbeeldingen 19van 33Jaren 50

Nu in zoveel smaken, werd de originele Special K een van de meer populaire granen van de jaren '50. De gezondere optie balanceerde alle suikerachtige granen die op dat moment spetterden.

Zoete cacao, chocolade, suiker, granen, soezen advertentiesGetty-afbeeldingen twintigvan 33Jaren 50

Voor elk kind dat hunkerde naar een chocoladereep als ontbijt, maar mama wilde het niet toestaan, waren cacaobonen het op één na beste.

Cacaorijst krispies ontbijtgranen in witte kom met melk mtreasureGetty-afbeeldingen eenentwintigvan 33Jaren 50

Geen cacaobuisjes meer? Geen zorgen, er was ook Cocoa Krispies. (Wat was ongeveer hetzelfde?)

Ontbijtgranen, Maaltijd, Vegetarisch eten, Ontbijt, Keuken, Voedsel, Schotel, Ontbijtgranen, Snack, Recept, Quaker 22van 33Jaren 60

Inmiddels begonnen granen de suiker te verlagen en de voeding weer een boost te geven, en Life was een game-wisselaar als een graansoort die nog steeds smaak had, maar veel meer waarde. Met kleine suikerkristallen in geraspte haver had het een mooie balans (en extra proteïne).

Ontbijtgranen, Ontbijtgranen, Maaltijd, Vegetarisch eten, Voedsel, Snack, Keuken, Cornflakes, Ontbijt, Voedselgroep, Kellogg's 2. 3van 33Jaren 60

De kleurrijke ringen van Froot Loops waren super populair bij kinderen, evenals de mascotte, Toucan Sam. Aanvankelijk waren er alleen rode, gele en oranje O's, maar nu zijn er meer smaken, zoals paars, blauw en groen.

Ontbijtgranen, Tekenfilm, Vegetarisch eten, Poster, Keuken, Ontbijtgranen, Maaltijd, Snack, Quaker 24van 33Jaren 60

In 1963 zat Cap'N Crunch in de ochtendkom van iedereen. 'Crunchatize Me Cap'N,' zei Horatio Magellan Crunch Crunch, de besnorde man op de doos.

Keuken, Ontbijtgranen, Voedsel, Schotel, Rotini, Maaltijd, Ingrediënt, Vegetarisch eten, Ontbijtgranen, Tarwezemelenvlokken, General Mills 25van 33Jaren 60

Wie kan die kleine marshmallows weerstaan? (Ter info: dit was de eerste graansoort die ze had!) Gelukkig zat er eigenlijk een behoorlijke voedingswaarde in de rest van de graansoort, terwijl de zoetheid van de charmes ze super kindvriendelijk maakte.

Ontbijtgranen pamela_d_mcadamsGetty-afbeeldingen 26van 33Jaren 60

Vergelijkbaar met Froot Loops, maar met ringen met appelsmaak, deze waren voor elk kind dat echt wenste dat ze appeltaart konden krijgen als ontbijt.

Ontbijtgranen, Ingrediënt, Voedsel, Keuken, Granen, Schotel, Vegetarisch eten, Maaltijd, Ontbijt, Snack, Post 27van 33Jaren 60

De gouden 'kammen' van Honeycomb waren superzoet en leuk om te eten, en ze werden rond 1965 een populaire graansoort. En ze stonden bekend als supergroot, met een slogan als 'Honeycomb's big'. Ja, ja, ja. Het is niet klein. Nee nee nee. Honingraat heeft ... een grote, grote smaak ... een grote, grote crunch ... voor een grote, grote hap! '

Tekenfilm, Cartoon, Animatie, Fictief personage, Illustratie, Fictie, Youtube 28van 33Jaren 60

Geïnspireerd door De vuurstenen , regenboogkleurige Fruity Pebbles waren leuk om te eten en sprak kinderen aan dankzij de tekenfilm, die destijds enorm was.

Ontbijtgranen, Voedsel, Granen, Keuken, Ingrediënt, Vegetarisch eten, Volkoren, Schotel, Ontbijt, Rijstgraangewas, General Mills 29van 33Jaren 70

Omdat standaard Cheerios zo populair waren, was het niet meer dan normaal om ook een Honey Nut-versie te maken. Het was net zo lekker (en populair).

Ontbijtgranen, Tarwezemelenvlokken, Voedsel, Wafel, Snack, Keuken, Ontbijtgranen, Vegetarisch eten, Schotel, General Mills 30van 33Jaren 70

Golden Grahams sprong op de immer populaire honingtrein en was rond 1975 een best verkopende nieuwe graansoort.

De volgendeHoe u kurkuma daadwerkelijk kunt gebruiken bij het koken