De juiste manier om het rustig aan te doen in een nieuwe relatie

Langzaam geschreven op de weg Cornelia Scherer / EyeEmGetty-afbeeldingen

Na alle slechte eerste dates, ongemakkelijke afspraken en onbeschofte AF-ghostings, jij Tenslotte ontmoette iemand met een relatiepotentieel. Het enige probleem? Je wilt niet te snel gaan (er geweest zijn, dat gedaan), en je wilt je niet vervelen door het langzaam te doen.

Maar - blijf hier bij mij - dat zijn niet uw enige opties. Je kunt het rustig aan doen en houd dingen interessant. 'Door het langzaam aan te doen, kun je elkaar leren kennen en kijken of je dezelfde interesses hebt en graag tijd met elkaar doorbrengen', zegt Elisa Gizzo , een associate huwelijks- en gezinstherapeut bij Andrea Cornell Marriage and Family Therapy in New York City. 'Plezier hebben is de sleutel.'

Maar voordat je bij de leuke dingen kunt komen, moet je precies weten wat 'langzaam aan doen' betekent voor de persoon met wie je aan het daten bent. Hoewel het misschien voor de hand liggend lijkt, hebben verschillende mensen verschillende definities, legt Terri Orbuch, Ph.D., professor aan de Oakland University in Michigan, en auteur van Opnieuw liefde vinden: 6 eenvoudige stappen naar een nieuwe en gelukkige relatieVoor sommigen, zegt ze, kan het rustig aan doen betekenen dat je moet wachten om een ​​stel te worden, terwijl andere mensen het misschien zien als wachten op seks. En voor anderen zegt Orbuch dat 'langzaam aan doen' kan betekenen dat je moet wachten om toegewijd of emotioneel kwetsbaar te worden.

Dit kan duidelijk verwarrend zijn. Dus voordat u iets doet (op elke snelheid), moet u ervoor zorgen dat u en uw date op dezelfde pagina staan. Hoewel het een beetje intimiderend kan zijn om zo direct te zijn met iemand met wie je net bent gaan daten, 'kan het geen kwaad om eerlijk te zijn over wat je zoekt', zegt Gizzo. 'Als twee mensen zich in twee verschillende levensfasen bevinden en klaar zijn voor verschillende niveaus van toewijding, is het vaak beter om dit te weten voordat ze dicht bij elkaar gaan groeien.'

Beschouw het als een mini-versie van 'het gesprek', en - vingers gekruist - het gaat goed. (Maar zelfs als dat niet het geval is, ben je er in ieder geval eerder eerder dan later achter gekomen.) Als je allebei klaar bent om het rustig aan te doen, kun je het als volgt interessant houden:

1. Probeer samen nieuwe dingen.

Verwant verhaal

Als je het rustig aan doet, heb je alle tijd van de wereld om dit echt - te krijgen - geniet van daten ​Dat komt omdat je waarschijnlijk meer legitieme dates met je persoon hebt, dus je hebt meer mogelijkheden om ze leuk en opwindend te maken (lees: geen diner en een film). 'Het is leuk om nieuwe dingen te ontdekken', zegt Gizzo. 'En door samen iets nieuws te proberen, kunnen jullie beiden in een positie komen waarin je nieuw bent in de activiteit, en je kunt een band opbouwen over hoe' misplaatst 'of natuurlijk de nieuwe activiteit aanvoelt.'

Om nog maar te zwijgen van het feit dat volgens Gizzo het doen van een nieuwe activiteit 'de beloningssystemen van de hersenen op zoek naar nieuwe dingen' treft, wat een gevoel van opwinding en vreugde creëert - weet je, hoe zou daten moeten zijn.

2. Deel iets waar je van houdt met je nieuwe partner.

Het uitzoeken van compatibiliteit is verdomd belangrijk, dus stelt Gizzo voor om je interesses - of het nu gaat om rotsklimmen, komedie of nieuwe gerechten proberen - te delen met de persoon met wie je aan het daten bent om je te helpen beslissen of het een match is. Dit zal je helpen om je meer op je gemak te voelen op een date, terwijl het je partner helpt om jou en je wereld te leren kennen. Win-win.

3. Stel deze vragen.

Laten we eerlijk zijn, elk gesprek beginnen met 'hoe was je dag?' kan je alleen zo ver brengen in een relatie. Naar werkelijk om erachter te komen of jij en deze persoon potentieel op lange termijn hebben, raadt Orbuch aan om vragen te stellen die je iets belangrijks vertellen over de meningen en waarden van de ander.

Verwant verhaal

Ze stelt voor vragen te stellen als: 'Als je de loterij zou winnen, waar zou je dan naartoe reizen en waarom?' 'Waar ben je het meest trots op?' en 'Wat is uw definitie van succes?' Dit zal je helpen emotionele intimiteit tot stand te brengen.

4. Vind creatieve manieren om verbonden te blijven.

Zelfs als je opzettelijk extra tijd en energie steekt in het daten met iemand, heb je het nog steeds druk met werk, vrienden, familie - de lijst gaat maar door. Gebruik technologie in uw voordeel om dingen tussen bijeenkomsten interessant te houden. Orbuch raadt aan om elkaar 'leuke, romantische teksten overdag' en 'tekenfilms of grappen' te sturen waar je de volgende keer dat je samen bent kunt lachen. Memes laten het hart groeien, toch?

Verwant verhaal

5. Gebruik sms'en niet als een kruk.

Natuurlijk, sms'en is superhandig, maar het is niet de beste vorm van communicatie als je net iemand leert kennen. 'Beperk sms'en tot een minimum en concentreer je meer op het instellen van datums om samen quality time door te brengen', zegt Gizzo.

Zowel Gizzo als Orbuch moedigen daters aan om te praten via de telefoon en videochat om uw verbinding te verdiepen. Bovendien kunt u meer tijd besteden aan het daadwerkelijk genieten van het gezelschap van de ander, in plaats van de betekenis van hun laatste tekst te veel te analyseren.

Hoe u ook besluit om dingen interessant te houden terwijl u het rustig aan doet, uw belangrijkste prioriteit moet het hebben van een leuke tijd zijn - wat dat ook voor u betekent. 'Benader dating met een open geest en met de bedoeling plezier te hebben', zegt Gizzo.