De juiste (d.w.z. niet bloedige) manier om huidtags te verwijderen

vrouw nek aan te raken Tara MooreGetty-afbeeldingen

Vrijwel iedereen heeft op een bepaald moment in zijn leven naar zichzelf in de spiegel gekeken en zich dat afgevraagd bij WTF rare bult is op hun huid ​Een mol? Een wrat?

Een vrij veel voorkomende (die tot de helft van alle volwassenen heeft, volgens de American Osteopathic College of Dermatology ) is een skin-tag - die verhoogde huidflappen die kunnen opduiken in je nek, armen en rug.

Wat zijn skin-tags - en waarom heb ik ze?

Deze verhoogde bultjes en flappen worden door dermatologen ook wel 'acrochordons' of 'huidlabels' genoemd. Gelukkig zijn ze volkomen ongevaarlijk.'Ze komen vaak voor in gebieden met wrijving, zoals rond de nek, onder de armen en bij de lies, en er wordt gedacht dat ze worden veroorzaakt door irritatie door wrijving van de huid op de huid of op kleding', zegt Bruce Katz , M.D., een dermatoloog in New York City.

Je kunt ze waarschijnlijk je ouders de schuld geven - skin-tags zijn meestal genetisch bepaald. Zwaarlijvige mensen hebben er een hogere instantie van, omdat er meer huid is die tegen zichzelf wrijft (waardoor er meer tags ontstaan). Ze komen ook vaak voor na de leeftijd van 50 jaar (dus dat is iets om naar uit te kijken, toch?).

Hoe zien skin-tags eruit?

Ze zien er voor het ongetrainde oog een beetje uit als grote moedervlekken, TBH. Misschien heb je er maar een of een paar:

Pedunculated skin tag of acrochondon of zacht fibroom. Papillomabult op mannelijk lichaam macroschot. Fibroepitheliale poliep op steel. Goedaardige epidermis laesie close-up. Tetiana MandziukGetty-afbeeldingen

Of ze kunnen ontkiemen als een kleine, geïsoleerde groep hobbels:

Huidtags (Acrochordon) JodiJacobsonGetty-afbeeldingen

Hoe verwijder je skin-tags?

Hoewel ze onschadelijk zijn, kunnen skin-tags geïrriteerd en ontstoken raken en zelfs bloeden als je eraan krabt of de huid vasthoudt aan zoiets als een ritssluiting.

En hoewel er heel veel doe-het-zelf-methoden in Reddit en Yahoo Answers circuleren (zoals het binden van de basis van de tag met draad), waarschuwt Katz dat dit iets is dat je NOOIT thuis zou moeten proberen. 'Je stelt jezelf bloot aan het risico op littekens en infectie', zegt hij.

Gelukkig is het niet moeilijk om skin-tags te laten verwijderen. In het kantoor van de derm zal een plaatselijke verdoving en een snelle afsnijding van een speciale doktersschaar het werk doen, zegt Katz. Volgens de AOCD zijn zowel supervriezen als verwarmen (bekend als cauteriseren) andere veelvoorkomende opties.

Verwant verhaal

Omdat het zo'n eenvoudige procedure is, zult u waarschijnlijk niet veel ongemak hebben en kunt u in de meeste gevallen meteen terug naar uw dag met in principe nul hersteltijd. Je zou ook geen sporen moeten zien die zijn achtergelaten nadat skin-tags zijn verwijderd.

Als je skin-tags je niet storen, is het prima om ze te vergeten. Maar zoals bij elke huidgroei, moet u deze door uw dermatoloog laten nakijken als er een merkbare verandering in het uiterlijk of de groei optreedt.