De enge waarheid over afslankproducten die bijenpollen bevatten

sluiterstock_195344897.jpg Dimitar Sotirov / Shutterstock.com

Zoals iedereen die ooit op dieet is geweest weet, is het ongelooflijk verleidelijk om te willen geloven in de smelt-vet-snelle beloften van afslanksupplementen - vooral wanneer het label natuurlijke ingrediënten prijst. Maar serieus, val niet voor de claims. Het nieuwste voorbeeld van misleiding van voedingssupplementen heeft te maken met producten die gezond klinkende bijenpollen bevatten. De Food and Drug Administration (FDA) heeft onlangs uitgegeven een waarschuwing op hun website dat sommige afslanksupplementen gemaakt met bijenpollen een bedreiging kunnen vormen voor uw gezondheid ... en zelfs de dood tot gevolg kunnen hebben.

Het is niet het bijenpollen dat het eigenlijke probleem is - hoewel voor de duidelijkheid, deze stof die uit bloemen wordt verzameld, heeft volgens de FDA geen bewezen vermogen om gewichtsverlies te stimuleren. Wat echt gevaarlijk is, is het feit dat de FDA twee niet-aangegeven chemicaliën heeft aangetroffen in sommige merken supplementen. Het is bekend dat een van deze chemicaliën de kans op een hartaanval en beroerte vergroot, en de andere is een laxeermiddel dat niet eens is goedgekeurd in de Verenigde Staten. Beide kunnen schadelijk zijn voor mensen die al een onregelmatige hartslag, hoge bloeddruk of een bipolaire stoornis hebben. Tot op heden heeft de FDA meldingen ontvangen van meer dan 50 bijwerkingen, waaronder hartkloppingen, verhoogde bloeddruk, diarree, pijn op de borst, toevallen, zelfmoordgedachten en zelfs één overlijden.

In de waarschuwing zegt Gary Coody, de nationale coördinator voor gezondheidsfraude van de FDA: 'Wanneer mensen deze besmette afslankproducten voor bijenpollen kopen, nemen ze onbewust een of meer verborgen medicijnen die van de markt zijn verbannen.' Een paar merken die de FDA heeft getest en uitgeroepen: Ultimate Formula, Fat Zero en meest recentelijk Zi Xiu Tang.Kort gezegd: luister naar je innerlijke b.s. detector, en drop pond op de gezonde manier - doorvoedzamer etenen het opvoeren van jetrainingen​En als u ooit in de verleiding komt om uw toevlucht te nemen tot een afslankproduct, leer dan eersthoe te onderscheiden of het te mooi is om waar te zijn​

MEER: FTC om misleidende advertenties voor gewichtsverlies te bestrijden