De beste tijd van de dag om te ontbijten, volgens een voedingsdeskundige

Wekker CSA-afbeeldingenGetty-afbeeldingen

Als ik nog een keer hoor 'ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag', schreeuw ik. Ik snap het.

Maar hier is het ding: weten wanneer om die allerbelangrijkste maaltijd te eten, is echt lastig. Is het erg als ik pas ontbijt als ik aan het werk ben, omdat ik misselijk word van het idee om goed te eten als ik wakker word? Als ik op zaterdag uitslaap, heb ik dan op de een of andere manier de optimale ontbijttijd gemist? En als ik een ochtendtrainer ben, wanneer eet ik dan in godsnaam? (Ik wil niet echt eieren en spek hebben voordat ik de loopband raak.)Ik heb zoveel vragen.

Dus ... maakt het eigenlijk uit hoe laat je ontbijt?

JEP. 'Wanneer je eet, is net zo belangrijk als wat je eet', zegt de in Philadelphia gevestigde geregistreerde diëtist Theresa Shank ​Ze raadt aan om binnen twee uur na het ontwaken te eten.

'Eten binnen deze periode bepaalt het tempo voor een gezonde eetlust en gestabiliseerde bloedsuikers gedurende de dag', legt Shank uit. Wanneer uw bloedsuikerspiegel uit de klap komt, veroorzaakt dit vaak hangers, onbedwingbare trek en overeten - of koste wat het kost vermijden.

En het ontbijt geeft je metabolisme een boost. 'Als we eenmaal wakker zijn, moet ons lichaam versnellen en uit een nuchtere toestand breken', voegt ze eraan toe.

TL; DR: Je moet binnen twee uur na het ontwaken ontbijten - ongeacht of je om 6 uur 's ochtends of' s middags opstaat.

Het twee uur durende ontbijtvenster geldt meestal voor iedereen. Als u echter een gezondheidstoestand heeft, zoals diabetes, is een stabiele bloedsuikerspiegel nog belangrijker. In dat geval wil je het tijdsbestek tussen wakker worden en ontbijten korter maken - streef ernaar om binnen een uur na het ontwaken te eten om de glucosespiegels in balans te houden, zegt Maya Feller, R.D., van Maya Feller Voeding in Brooklyn, New York.

Wat als ik naar de sportschool ga?

De vraag of je moet eten voordat je gaat, komt neer op hoe je lichaam reageert op het sporten na het eten. 'Als je van plan bent om 's ochtends te trainen, moet je nagaan of je beter presteert met eten of vasten', zegt Feller.

Verwant verhaal

Als het eten van een eenvoudig stuk toast vóór de training ervoor zorgt dat u halverwege de Spin uw maag op elkaar klemt, kunt u het beste wachten tot u klaar bent. Als het afronden van je gewichtstraining op een lege maag je duizelig en afgeleid maakt, dan heb je een hapje nodig voordat je gaat.​Enkele simpele koolhydraten van een halve banaankan je helpen zonder je supervol te voelen.)

Dit kan wat experimenteren vergen, maar raak er niet te gestrest over. Over het algemeen is het een goed idee om binnen een tot twee uur voor of na de training te eten, zegt Shank.

Maar ik HAAT eten in de ochtend ...

Je moet nog steeds iets eten. (Sorry!) Het overslaan van het ontbijt wordt geassocieerd met eenverhoogd risico op diabetes type 2​En het overslaan van een maaltijd in het algemeen kan hersenmist, lagere bloedsuikerspiegels en een langzamer metabolisme veroorzaken.

Niemand vraagt ​​je om elke dag eieren, spek, pannenkoeken en een pot koffie te eten. Slechts een kleinigheid is belangrijk. Drink een glas water als je wakker wordt om te hydrateren, zegt Shank, en pak dan iets gemakkelijk mee te nemen (zoals een kopje Griekse yoghurt, een hardgekookt ei of een stuk fruit). Door iets kleins te eten, kan je lichaam zich aanpassen aan het idee om 's ochtends te eten, zegt Shank, waardoor het dagelijkse ontbijt een vaste routine wordt.

Ga nu de dag doden. Je bent klaar.