De 7 beste natriumarme kazen, volgens voedingsdeskundigen

Vrienden die dineren in de tuin in de voorsteden van Parijs lechatnoirGetty-afbeeldingen

Feit: alles smaakt beter met kaas (sorry, maar het is waar). Als u echter naar uw natriuminname kijkt, wilt u misschien voorzichtig zijn met welke heerlijke kazen u aan uw winkelwagentje toevoegt.

Waarom bevat kaas precies natrium? Zout wordt toegevoegd tijdens de kaasproductie om te voorkomen dat bacteriën groeien, vocht onder controle te houden, textuur te verbeteren en smaak te verbeteren, legt Rene Ficek, RD, voedingsdeskundige bij Healthy Eating in Seattle Sutton uit. 'Het belangrijkste is dat zout om veiligheidsredenen wordt toegevoegd, omdat het als een natuurlijk conserveermiddel fungeert', zegt ze.

Het is geen verrassing dat kaas ongeveer 8 procent van het natrium in het gemiddelde Amerikaanse dieet uitmaakt, voegt ze eraan toe. Ons per ons, uw gemiddelde kaas verpakt evenveel natrium als een met zout gevulde zak chips.

Dat gezegd hebbende, wil je niet per se die kaas met de markering 'natriumarm' in de supermarkt kopen. Ficek zegt dat, hoewel veel fabrikanten natriumarme kazen aanbieden, ze soms kunstmatige ingrediënten gebruiken om een ​​gebrek aan zoute smaak te compenseren.

Gelukkig zijn er tal van natuurlijke natriumarme kazen om uit te kiezen.


1. Kwark

Verse kwark letterbesGetty-afbeeldingen

In combinatie met gepocheerde eieren en volkoren toast, is cottage cheese de de-facto manier geworden om eengezond ontbijt​Normale kwark kan echter veel natrium bevatten, dus kies voor de varianten zonder zout, die volgens Roussell over het algemeen niet meer conserveermiddelen bevatten dan kwark met toegevoegde zout.

Voor portie : 81 calorieën, 1 g vet (1 g verzadigd), 3 g koolhydraten, 15 mg natrium, 3 g suiker, 0 g vezels, 14 g eiwit

Hoe eet je het: Amandelbessen Mini Cheesecake Smoothies

Voedsel, keuken, gerecht, ingrediënt, smoothie, dessert, mousse, milkshake, superfood, pudding, Cotter Crunch

Wordt niet verkocht op de textuur van kwarkkwark? Meng ze met heerlijke bessen en amandelen voor een zoete en gezonde traktatie.

Ontvang het recept

Voor portie : 165 calorieën, 9 g vet (3 g verzadigd), 17 g koolhydraten, 176 mg natrium, 10 g suiker, 4 g vezels, 7 g eiwit


2. Ricotta

Kwark vikifGetty-afbeeldingen

Van lasagne tot manicotti, deze neutrale kaas is licht en luchtig om de hartigheid van veel Italiaanse gerechten te compenseren. Omdat het vers wordt geconsumeerd en een hoog vochtgehalte heeft, heeft ricotta geen zout nodig voor conservering of vochtreductie. 'Het is ook niet nodig voor de smaak, aangezien de andere ingrediënten in een gerecht met ricotta meestal voor de smaak zorgen', zegt hij.

Voor portie : 171 calorieën, 10 g vet (6 g verzadigd), 6 g koolhydraten, 123 mg natrium, 0 g suiker, 0 g vezels, 14 g eiwit

Hoe eet je het: Mason Jar Courgette Lasagne

Voedsel, Keuken, Schotel, Ingrediënt, Dessert, Kruimeltaart, Vegetarisch eten, Produceren, Kleinigheid, Recept, Food Faith Fitness

Deze gemakkelijke, lichte lunch bevat relatief weinig natrium, ook al is het wel zo drie verschillende soorten kaas.

Ontvang het recept

Voor portie : 251 calorieën, 1 g vet (6 g verzadigd), 12 g koolhydraten, 495 mg natrium, 5 g suiker, 2 g vezels, 30 g eiwit


3. Roomkaas

zoete roomkaas in een kom Basilios1Getty-afbeeldingen

Bagels en roomkaas zijn een heerlijke manier om de dag te beginnen - en het blijkt dat deze spread ook behoorlijk natriumarm is. 'Roomkaas is een vochtige kaas die wordt gedistribueerd, gekoeld en vers gegeten', zegt Roussell. 'Zout is dus niet nodig om vocht uit de wrongel te verwijderen, en het is ook niet nodig om de kaas via het distributiesysteem te conserveren.'

Voor portie : 31 calorieën, 3 g vet (1,5 g verzadigd), 1 g koolhydraten, 48 mg natrium, 1 g suiker, 0 g vezels, 1 g eiwit

Hoe eet je het: Bessen & Basilicum Roomkaas Toast

Schotel, Voedsel, Keuken, Ingrediënt, Geitenkaas, Gebakken goederen, Opbrengst, Flatbread, Hoofdvoedsel, Taart, Magere mevrouw

Je ochtendtoost weet niet wat hem raakt als je hem bedekt met de verrassend heerlijke mix van bessen, honing, citroen en kruiden.

Voor portie : 143 calorieën, 10 g vet (4 g verzadigd), 11 g koolhydraten, 131 mg natrium, 5 g suiker, 1 g vezels, 3 g eiwit


4. Parmezaanse kaas

stukjes parmezaanse kaas vikifGetty-afbeeldingen

Net als bij roomkaas, wordt uw Parmezaanse kaas die op een kom pasta wordt geserveerd, meestal gedegradeerd tot een paar geraspte lepels, zodat u uiteindelijk niet zoveel natrium binnenkrijgt als bij andere harde kazen. Maar ounce voor ounce, het is niet noodzakelijk natriumarm. 'De FDA die Parmezaanse kaas serveert, is vijf gram, en ter vergelijking: de portiegrootte voor de meeste kazen is 30 gram en met ongeveer 190 mg natrium', zegt Roussell. 'De portiegrootte is klein aangezien de meeste mensen Parmezaanse kaas alleen als smaakingrediënt gebruiken en niet als onderdeel van een maaltijd.'

Voor portie : 40 calorieën, 3 g vet (1,5 g verzadigd vet), 0 g koolhydraten, 121 mg natrium, 0 g suiker, 0 g vezels, 4 g eiwit

Hoe eet je het: Gemakkelijke knapperige spruitjes

Ingrediënt, Spruitje, Groente, Schotel, Bladgroente, Keuken, Kruisbloemige groenten, Produceren, Vegetarisch eten, Magere mevrouw

Stop ze in je mond als frietjes of serveer ze als bijgerecht - hoe dan ook, dit recept is de perfecte manier om je aan het eten te krijgen dat groente.

Ontvang het recept

Voor portie : 136 calorieën, 9 g vet (2 g verzadigd), 10 g koolhydraten, 296 mg natrium, 3 g suiker, 4 g vezels, 6 g eiwit



5. Verse mozzarella

Buffelmozzarella svariophotoGetty-afbeeldingen

Margherita pizza en bruschetta-liefhebbers, verenigt u. De sleutel hier is om te kiezen voor verse mozzarella - het type dat je in Italië zou zien - omdat het een zeer vochtige, verse kaas is die volgens Roussell geen zout nodig heeft om vocht te verwijderen of veroudering te vergemakkelijken.

'Wat Amerikanen doorgaans beschouwen als mozzarella, wordt vaak verkocht in stukjes voor pizza, en is een stevigere kaas dan de Italiaanse variant', zegt hij. “Amerikaanse mozzarella heeft een lagere vochtsamenstelling en is langer houdbaar. Zout is nodig om vocht te verwijderen, de kaasstructuur te behouden en een component van de smaak te leveren. '

Voor portie : 85 calorieën, 6 g vet (4 g verzadigd), 1 g koolhydraten, 138 mg natrium, 0 g suiker, 0 g vezels, 6 g eiwit

Hoe eet je het: Gegrilde Veggie Torens Met Mozzarella

Schotel, Voedsel, Keuken, Ingrediënt, Dessert, Room, Slagroom, Zure room, Roomkaas, Gebakken goederen, Magere smaak

Voor al die keren dat je het vegetarische menu op een bruiloft bestelde, en wenste dat je dat verrukkelijke voorgerecht thuis kon maken.

Ontvang het recept

Voor portie : 194 calorieën, 11 g vet (4 g verzadigd), 17 g koolhydraten, 234 mg natrium, 4 g suiker, 4 g vezels, 9 g eiwit


6. Zwitsers

Portie kaas (close-up shot) HandmadePicturesGetty-afbeeldingen

De heiligste van de kazen is traditioneel natriumarm. 'Het productieproces is langzamer, waardoor het vocht kan worden verwijderd met een lagere zouttoevoeging', zegt Roussell. Bovendien bevat het van nature aanwezig propionzuur (een verzadigd vetzuur met een korte keten) dat helpt bij het behoud ervan tijdens veroudering, volgens de NIH

Voor portie : 50 calorieën, 1 g vet (1 g verzadigd), 1 g koolhydraten, 56 mg natrium, 0 g suiker, 0 g vezels, 8 g eiwit

Hoe eet je het: Asperges en Zwitserse kaas Frittata

Schotel, Voedsel, Keuken, Ingrediënt, Opbrengst, Hoofdvoedsel, Recept, Bloemkoolkaas, Frittata, Brandade, Magere smaak

Maak een grote batch voor het ontbijt en neem deze de volgende dag voor de lunch mee naar het werk.

Ontvang het recept

Voor portie : 226 calorieën, 11 g vet (6 g verzadigd), 13 g koolhydraten, 276 mg natrium, 1 g suiker, 4 g vezels, 21 g eiwit


7. Monterey Jack

Geraspte kaasmix MSPhotograicGetty-afbeeldingen

Er is iets met Monterey Jack dat perfect past bij de Mexicaanse keuken, en ik klaag niet. Hoewel het nog steeds een behoorlijke hoeveelheid natrium bevat, zegt Roussell dat Jack, in vergelijking met cheddar, een hoog vochtgehalte heeft en doorgaans veel korter wordt gerijpt, waardoor er minder zout nodig is. Bovendien zijn aan sommige Jack-kazen paprika's toegevoegd, die de flauwheid maskeren die kan ontstaan ​​in natriumarme producten. '

Voor portie : 53 calorieën, 4 g vet (2 g verzadigd), 0 g koolhydraten, 133 mg natrium, 0 g suiker, 0 g vezels, 5 g eiwit

Hoe eet je het: Kalkoenburger met avocado-saus

Ingrediënt, Schotel, Levensmiddel, Keuken, Hamburger, Schuifregelaar, Ontbijt sandwich, Originele broodje kip, Fastfood, Produceren, Magere mevrouw

Je zomerbarbecue is zojuist een stuk interessanter geworden met zelfgemaakte pasteitjes op volkorenbroodjes en de kaasachtigste, meest romige toppings die je ooit zou willen hebben.

Ontvang het recept

Voor portie : 352 calorieën, 17 g vet (5 g verzadigd), 27 g koolhydraten, 435 mg natrium, 2 g suiker, 4 g vezels, 23 g eiwit


Over zuivel gesproken ... bekijk de smaaktest van Aja Naomi King ALLE eiwitrijke ijsjes:

Kazen om te vermijden

Hoewel natriumrijke kazen prima met mate zijn, moet u ze uit de buurt houden als uw arts u een natriumarm dieet ​In een studie uit 2014 van BJM Open onderzoekers onderzochten 612 monsters van 23 soorten kaas en rangschikten ze.

De vijf zoutste:

  1. Halloumi (ongeveer 330 mg natrium / portie)
  2. Geïmporteerde blauwe kaas (ongeveer 325 mg natrium / portie)
  3. Feta (ongeveer 323 mg natrium / portie)
  4. Verwerkte kazen (zoals touwkaas) (ongeveer 200-300 mg / portie)
  5. Edam (ongeveer 276 mg natrium / portie)

        Dus hoe zout is zout? Het blijkt dat halloumi, blauw en feta meer zout bevatten dan zeewater! Dus ja, als je het natrium laag wilt houden, blijf dan bij een van de natriumarme kazen hierboven.