De 20 beste vetverbrandende voedingsmiddelen aller tijden

Chilipepers en grapefruit Getty-afbeeldingen

Bezuinigen op Ben & Jerry's en Tostitos = een van de slechtste delen van diëten ​Maar dat betekent niet dat je honger hoeft te lijden. (Nooit!)

'Mensen zullen gek worden en hele voedselgroepen wegsnijden ', zegt voedingsdeskundige Jess Cording, R.D.,' of heel intens zijn met lichaamsbeweging zonder op de juiste manier te tanken. Maar het is echt belangrijk om uw lichaam voldoende calorieën en voedingsstoffen te geven om voor zichzelf te zorgen. '

Dat is waar vetverbrandend voedsel de vergelijking binnenkomt. TBH, grapefruit of hete pepers alleen zullen je geen kilo's laten verliezen, maar ze zitten boordevol voedingsstoffen die je een vol en van brandstof voorzien tijdens je reis van gewichtsverlies zullen houden. Uw Instacart-bestelling wacht op u.Bekijk galerij twintigFoto's Dikke pindakaas in pot Getty-afbeeldingen eenvan 20Noten en notenpasta

'Noten bevatten gezonde vetten, vezels en eiwitten, wat een geweldige combinatie is om je energiek en tevreden te houden', zegt Cording.

Een kwart kopje hele noten of twee eetlepels notenboter is voor de meeste mensen een goede maximale portie. Dat aantal hele amandelen levert u bijvoorbeeld 200 calorieën, zeven en een halve gram eiwit, 18 gram vulling van enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten en vier en een halve gram vezels op, per USDA

Cording voegt eraan toe dat sommige noten (zoals walnoten) een kleine dosis ALA bevatten, een omega-3-vetzuur dat kan helpen om ontstekingen te temmen.

Amandelboter (2 eetlepels): 190 calorieën, 18 g vet, 6 g koolhydraten, 1 g suiker, 0 mg natrium, 3 g vezels, 7 g eiwit

Bruine eieren in karton Getty-afbeeldingen tweevan 20Eieren

Een andere geweldige bron van eiwitten (zes gram) en gezonde vetten (vijf gram), zegt Cording, dat eieren je helpen verzadigd en energiek te blijven, zodat je spieren kunt behouden terwijl je vet verbrandt.

'Ze hebben directe controle over de porties,' zegt ze, 'wat handig is als je probeert af te vallen. Je weet dat één groot ei je 70 calorieën oplevert. '

Bovendien bevatten eieren choline, dat de gezondheid van de hersenen ondersteunt, evenals DHA, dat ontstekingsremmend is. Zorg er wel voor dat u het label nogmaals controleert op 'DHA'.

Per 1 groot ei: 72 calorieën, 4,75 g vet, 0,36 g koolhydraten, 0,18 g suiker, 71 mg natrium, 0 g vezels, 6,28 g eiwit

Glas melk George CoppockGetty-afbeeldingen 3van 20Melk

Melk biedt tonnen aan botopbouwend calcium (300 mg in een kopje) en dierlijk eiwit (acht gram) - en je hoeft niet de vetarme varianten te kiezen om van die voordelen te genieten.

Cording raadt zelfs aan om te kiezen voor 2 procent of volle melk. 'Je krijgt meer calorieën binnen, maar het geeft meestal meer voldoening', zegt Cording. 'Je neemt een deel van de voedingsstoffen zelfs beter op, inclusief vitamine D en A, als er wat vet in zit.'

Per 1 kopje volle melk: 161 calorieën, 8 g vet, 13 g koolhydraten, 12 g suiker, 125 mg natrium, 0 g vezels, 8 g eiwit

Pot en lepel natuurlijke yoghurt Atw fotografieGetty-afbeeldingen 4van 20Yoghurt

De probiotica in yoghurt kunnen een gezonde darm en uw algehele welzijn ondersteunen. “Als je immuunsysteem goed werkt, praten je darmen en hersenen met elkaar. Als je veel worstelt met stress bij het eten, helpt het behouden van een goede spijsvertering om een ​​gezonde darm te voeden, zodat je je rustiger voelt en stress bij het eten vermijdt ”, zegt Cording. Net als bij melk kun je het beste de vetarme varianten overslaan - ga in plaats daarvan voor volle Griekse yoghurt of Skyr.

Per 1 kopje volle Griekse yoghurt: 230 calorieën, 11 g vet, 9 g koolhydraten, 5 g suiker, 80 mg natrium, 1 g vezels, 22 g eiwit

Bessen aardbeien frambozen veenbessen bosbessen Getty-afbeeldingen 5van 20Bessen

Omdat ze boordevol vezels zitten, helpen deze zoete lekkernijen de verzadiging te verbeteren en de onbedwingbare trek te verminderen terwijl je vet verbrandt. In een kopje bosbessen U krijgt bijvoorbeeld minder calorieën (ongeveer 84) en meer gram vulvezel (3,6) dan in een grote banaan.

'Bessen nemen veel ruimte in op een bord, dus ze zijn visueel bevredigend', zegt Cording.

Bovendien zitten kleurrijke frambozen, bosbessen en bramen allemaal boordevol ontstekingsremmende antioxidanten die je immuunsysteem helpen ondersteunen.

Frambozen (1 kopje): 64 calorieën, 1,48 g vet, 14,69 g koolhydraten, 5,44 g suiker, 1 mg natrium, 8 g vezels, 1,48 g eiwit

Bosbessen (1 kopje) : 84 calorieën, 0,49 g vet, 21,45 g koolhydraten, 14,74 g suiker, 1 mg natrium, 3,6 g vezels, 1,10 g eiwit

Bramen (1 kopje) : 126,94 cal, 0,71 g vet, 13,84 g koolhydraten, 7,03 g suiker, 1 mg natrium, 7,6 g vezels, 2 g eiwit

olijfolie Getty-afbeeldingen 6van 20Olijfolie

Alle bakoliën (met uitzondering vankokosnootolie) zitten boordevol enkelvoudig onverzadigde vetten, ongeveer 14 gram per eetlepel, om de volheid te bevorderen en te voorkomen dat je zinloos snackt. Maar olijfolie is de favoriete optie van Cording.

'Het is erg bevredigend en erg veelzijdig, en er is veel onderzoek gedaan naar de voordelen', zegt ze. Ze raadt het aan voor vrijwel elke manier van koken, behalve frituren, omdat het je keuken rookt.

Per 1 eetlepel: 120 calorieën, 13 g vet, 0 g koolhydraten, 0 mg natrium, 0 g eiwit

Avocado Getty-afbeeldingen 7van 20Avocado's

'Avocado's zijn echt een geweldige combinatie van enkelvoudig onverzadigde vetten plus tonnen vezels, waardoor je tevreden blijft', zegt Cording. Ze zijn ook een uitstekende bron van kalium, wat helpt om het vasthouden van water en een opgeblazen gevoel te verminderen - altijd een welkom effect als je probeert vet te verbranden.

Omdat ze veel calorieën bevatten, is de officieel aanbevolen portiegrootte een derde van een avocado, hoewel Cording zegt dat de helft van een middelgrote vrucht prima is. Tijd voor een avocado-toast!

Per 1/3 avocado: 200 kcal, 16,67 g vet, 10 g koolhydraten, 0 g suiker, 300 mg natrium, 6,7 g vezels, 3,33 g eiwit

zalm gekookt op plaat Getty-afbeeldingen 8van 20Vette vis (zalm, tonijn, makreel)

Vis is een geweldige optie om spieren op te bouwen en je een verzadigd gevoel te geven. een 120 gram gekookte wilde zalm heeft ongeveer 29 gram eiwit voor slechts 200 calorieën. Zalm heeft ook ongeveer negen gram vet, voornamelijk van hart-gezonde omega-3-vetzuren, diestudies tonen aan datondersteunen efficiënte vetverbranding en verminderen ontstekingen, zegt cording.

Zalm (4 oz): 206 calorieën, 9,21 g vet, 0 g koolhydraten, 63 mg natrium, 0 g vezels, 28,83 g eiwit

Tonijn (4 oz): 209 calorieën, 7,12 g vet, 0 g koolhydraten, 57 mg natrium, 0 g vezels, 33,9 g eiwit

M. ackerel (4 oz): 297 calorieën, 20,18 g vet, 0 g koolhydraten, 94 mg natrium, 0 g vezels, 27,03 g eiwit

Halve grapefruits Getty-afbeeldingen 9van 20Grapefruit

'Grapefruit is een voedsel met een zeer lage caloriedichtheid, dus mensen hebben het gevoel dat ze er een kunnen vullen als een geschikte snack', zegt Cording. Het bevat ook veel antioxidanten, waaronder vitamine C en bètacaroteen, om een ​​gezonde werking van het immuunsysteem te ondersteunen. Bovendien heeft het een ton vezels van drie gram per vrucht.

Per grapefruit: 74 calorieën, 0,25 g vet, 18,45 g koolhydraten, 0 mg natrium, 2,7 g vezels, 1,35 g eiwit

groene thee op mat ATU-afbeeldingenGetty-afbeeldingen 10van 20Groene thee

Terwijl je er niet gewoon aan kunt nippengroene theeen verwachten dat de kilo's eraf vallen, is er eigenlijk nogal wat onderzoek waaruit blijkt dat dit elixer kan helpen om het vetverbrandingsvermogen van uw lichaam te versterken.

'Regelmatige consumptie van groene thee is in verband gebracht met een lager gewicht en een verhoogde calorieverbranding, maar het is niet veel', zegt Cording.

Maar sla de supplementen en extracten over, die volgens Cording uw lever kunnen schaden. Haal in plaats daarvan je oplossing uit een gezette beker.

Per portie: 0 cal, 0 g vet, 0 g koolhydraten, 0 g suiker, 0 mg natrium, 0 g vezels, 0 g eiwit

rode chilipepers Getty-afbeeldingen elfvan 20Chilipepers en cayennepeper

Capsaïcine, de verbinding die chilipepers heet maakt, kan de stofwisseling licht verhogen, Onderzoek shows, wat natuurlijk welkom is als je probeert vet te verbranden.

'Het zorgt er niet voor dat je veel extra calorieën verbrandt of dat je vijf pond verliest, maar het kan een iets hoger metabolisme ondersteunen', zegt Cording. Bovendien zegt ze dat veel van haar klanten vinden dat het toevoegen van warmte aan voedsel met cayennepoeder of volle paprika's ervoor zorgt dat ze zich meer tevreden voelen en minder snel te veel eten.

Per chilipeper: 2 cal, 0 g vet, 0,2 g koolhydraten, 0,2 g suiker, 78 mg natrium, 0,7 g vezels, 0 g eiwit

Per eetlepel cayennepeper: 17 calorieën, 0,92 g vet, 3 g koolhydraten, 2 mg natrium, 1,4 g vezels, 0,64 g eiwit

Snijbiet bladgroenten Getty-afbeeldingen 12van 20Donkere bladgroenten

Donkere bladgroenten bevatten veel ijzer (1,6 mg, of ongeveer een tiende van uw dagelijkse behoefte, in twee kopjes rauw spinazie ), die een efficiënt zuurstoftransport door uw hele lichaam ondersteunt. Dus je groene salade helpt je je training te maximaliseren door spieren op te bouwen en tegelijkertijd vet te verbranden, zegt Cording.

Per 2 kopjes: 7 calorieën, 0,12 g vet, 1,09 g koolhydraten, 0,13 g suiker, 24 mg natrium, 0,7 g vezels, 0,86 g eiwit

haver voor havermout Getty-afbeeldingen 13van 20Volkorengranen (haver, bruine rijst, enz.)

Koolhydraten zijn de brandstofbron van uw lichaam. Mensen snijden vaak koolhydraten om af te vallen, maar eten regelmatig complexe koolhydraten (haver, boekweit, bruine rijst) helpt eigenlijk je stofwisseling. 'Je hebt minder snel last van onbedwingbare trek en je lichaam werkt efficiënter omdat je voldoende brandstof krijgt', zegt Cording.

Opmerking: als u meer bewerkte granen zoals brood kiest, controleer dan het ingrediëntenetiket op '100 procent volkoren' of '100 procent volkoren', aangezien bij producten die simpelweg 'volkoren' zijn gelabeld een deel van het gezonde graan is verwijderd tijdens de verwerking.

Per 1 kopje bruine rijst: 200 calorieën, 1,33 g vet, 42,67 g koolhydraten, 0 mg natrium, 1,3 g vezels, 4 g eiwit

Per 1 kopje haver: 280 calorieën, 6 g vet, 50 g koolhydraten, 100 mg natrium, 8 g vezels, 12 g eiwit

Kom Aziatische Quinoa Salade Alexandra GrablewskiGetty-afbeeldingen 14van 20Quinoa

'Quinoa bevredigt niet alleen al je trek in koolhydraten, maar het is ook een goede bron van eiwitten met zes gram per portie', zegt Elizabeth Hurley, RD. En dat extra eiwit helpt je om je doelen te behouden, omdat het 'cruciaal is voor het behoud van spiermassa en vetverlies tijdens een calorietekort. '

Quinoa is ook een geweldige bron van magnesium (ongeveer 60 mg per portie van een half kopje), wat de slaap bevordert - iets dat heel belangrijk is voor gewichtsverlies.

Per 1 kopje quinoa: 222 calorieën, 3,55 g vet, 39,41 g koolhydraten, 13 mg natrium, 5,2 g vezels, 8,14 g eiwit

gedroogde bonen peulvruchten Getty-afbeeldingen vijftienvan 20Bonen en peulvruchten

Bonen en peulvruchten zijn een geweldige bron van eiwitten (zeven gram in een halve kop zwarte bonen ) om spieren op te bouwen, vet te verbranden en u tevreden te houden. Een enorme dosis van zowel oplosbare als onoplosbare vezels (in totaal zeven gram) helpt ook om pieken in de bloedsuikerspiegel te voorkomen voor een langzamere, gelijkmatigere energieverbranding.

“Vezel helpt je bij het opbouwen van ontlasting, waardoor je lichaam fysiek wordt gevuld wanneer het in wisselwerking staat met water. Het helpt ook om dingen efficiënter door je spijsverteringskanaal te laten stromen, waardoor de spijsvertering wordt ondersteund ”, legt Cording uit.

Per 1/2 kopje zwarte bonen: 110 calorieën, 0 g vet, 21 g koolhydraten, 10 mg natrium, 7 g vezels, 6,99 g eiwit

eiwit poeder Getty-afbeeldingen 16van 20Wei-eiwit

“Wei-eiwit is getoond om spierherstel, -opbouw en -behoud te ondersteunen ”, zegt Cording. En aangezien spieren meer calorieën verbranden dan vet, helpt het een efficiënt metabolisme te ondersteunen.

Als je regelmatig gewichtheft, stelt ze voor om een ​​schep wei (of andere eiwitsupplementen zoals erwt, ei, soja of caseïne) toe te voegen aan shakes of havermout als een snelle maaltijd na de training om het meeste waar voor je geld te krijgen. Of, als je je extra creatief voelt, maak dan thuis je eigen proteïne-toffees of energierepen.

Per schep: 30 calorieën, 0 g vet, 0 g koolhydraten, 13 mg natrium, 0 g vezels, 7,5 g eiwit

Kom kaneelpoeder en twee pijpjes kaneel Westend61Getty-afbeeldingen 17van 20Kaneel en kardemom

Van bepaalde kruiden, zoals kaneel en kardemom, 'is aangetoond dat ze de bloedsuikerspiegel stabiliseren, de insulinegevoeligheid verbeteren en de ophoping van buikvet verminderen', zegt Kelli McGrane, R.D., van Verlies Het!

Bovendien voegen kruiden zoals kaneel en kardemom een ​​vleugje zoetheid toe aan een gerecht, zonder toevoeging van suiker, waardoor het nog meer bevredigend kan aanvoelen.

Per 1 eetlepel kaneel: 19 calorieën, 0,10 g vet, 6,29 g koolhydraten, 1 mg natrium, 4,1 g vezels, 0,31 g eiwit

Per 1 eetlepel kardemom: 18 calorieën, 0,39 g vet, 3,97 g koolhydraten, 1 mg natrium, 1,6 g vezels, 0,62 g eiwit

Kom met kurkuma Lew RobertsonGetty-afbeeldingen 18van 20Kurkuma

Nog een held tegen vet: 'Kurkuma, dat helpt om ontstekingen te verminderen en de groei van vetweefsel kan voorkomen', zegt McGrane.

Strooi een klein beetje van het kruid over je avondeten om het een flinke smaakboost te geven.

Per 1 eetlepel: 29 calorieën, 0,31 g vet, 6,31 g koolhydraten, 3 mg natrium, 2,1 g vezels, 0,91 g eiwit

Asperges Science Photo LibraryGetty-afbeeldingen 19van 20Asperges

'Asperges worden onderschat', zegt Tory Armul, R.D. In slechts één kopje van het spul voed je je lichaam met 2,8 gram vezels en slechts 27 calorieën ​Wat het vooral geweldig maakt, zegt Armul, is de verrassende hoeveelheid eiwit - een kopje heeft bijna drie gram.

Per kopje: 27 calorieën, 0,16 g vet, 5,2 g koolhydraten, 3 mg natrium, 2,8 g vezels, 2,95 g eiwit

Geheel gebraden kip Getty-afbeeldingen twintigvan 20Kip en kalkoen

Kalkoen, kip en ander mager vlees zijn een geweldige bron van eiwitten, dus je voelt je tevreden, niet hangend, zegt Cording.

Alle dierlijke eiwitten zijn ook een goede bron van tryptofaan, een voorloper van de neurotransmitter serotonine. `` Als je worstelt met stemming of stress, is het belangrijk om de productie van serotonine te stimuleren om je humeur te stabiliseren, emotioneel eten te beteugelen en door stress veroorzaakte tussendoortjes op afstand te houden, 'vooral als je probeert af te vallen', zegt Cording. Maar als het om porties gaat, kies dan voor een portie van 100 gram, wat ongeveer zo groot is als een pak kaarten, ter referentie.

Per 100 gram kip: 107 calorieën, 1,79 vet, 0 g koolhydraten, 0 g suiker, 67 mg natrium, 0 g vezels, 23,21 g eiwit

Per 100 gram kalkoen: 125 kcal, 4,69 g vet, 6,26 g koolhydraten, 3,12 g suiker, 781 mg natrium, 0 g vezels, 15,62 g eiwit

De volgendeElk gezond havermoutrecept dat u ooit nodig zult hebben