De 11 beste theeën voor keelpijn, volgens artsen

Vrouw op vensterbank met een kopje thee HalfpuntGetty-afbeeldingen

Hoe heerlijk die zuigtabletten met kersensmaak ook mogen zijn (weet je zeker dat dit niet alleen snoepjes zijn?), Een zere, krassende keel hebben is gewoon een rotzooi. En wanneer die zere keel je uiteindelijk met kikkerstem achterlaat? De kers op de taart.

Keelpijn komt meestal voor wanneer bacteriële of virale infecties de weefsels in onze keel aantasten, waardoorontsteking, zwelling en pijn, zegt Dr. Robert Glatter, MD, behandelend spoedarts in het Lenox Hill Hospital in New York City. (Leuk feit: dit wordt technisch faryngitis genoemd.)

Wanneer je stem begint te gaan - een situatie die technisch laryngitis wordt genoemd - hebben ontsteking en zwelling invloed op je stembanden en hun vermogen om te trillen, zegt Glatter. Het resultaat: je klinkt grappig, of je kunt helemaal niet praten.Thee zorgt er niet alleen voor dat je je behaaglijk en op je gemak voelt als je keel bonst, maar het biedt ook een hoopgezondheidsvoordelendat kan u helpen zich beter te voelen. U kunt ook toevoegen honing naar je mok, die helpt de slijmvliezen in je keel te bedekken, je pijn te verzachten en zelfs hoesten te minimaliseren, zegt Glatter.

De volgende keer dat u zich onder het weer voelt, pak dan uw zak met hoestbuien en trek deze aan Gemene meiden, en geniet van een paar mokken vol van deze super kalmerende theeën.

1 Groene thee Bigelow Klassieke groene thee amazon.com$ 23,58 WINKEL NU

Klassieke groene thee is een geweldige optie als je keel wat liefde nodig heeft.​ Onderzoek geeft aan dat groene thee ontstekingsremmende effecten heeft, wat kan helpen om zwelling van weefsels in de keel te verminderen, ”zegt Glatter. Drink er lekker warm van als je je krassend voelt. Voeg voor extra smaak citroen en honing toe.

twee Zwarte thee Harney & Sons English Breakfast Zwarte thee amazon.com$ 6,35 WINKEL NU

Zwarte thee maakt je niet alleen wakker in de ochtend; het kan ook een zere keel ontspannen. 'Zwarte thee bevat verbindingen die tannines worden genoemd, die kunnen helpen om ontstekingen te verminderen en de pijn van een zere keel te verzachten', zegt Glatter. Meerdere keren per dag gorgelen met zwarte thee (ja, echt waar!) Kan ook helpen om zwelling en ontsteking te verminderen, voegt hij eraan toe.

3 Pepermuntthee Traditional Medicinals Biologische pepermunt-kruidenthee amazon.com$ 6,50 WINKEL NU

'Muntthee kan ook helpen om de pijn van een zere keel te verzachten', legt Glatter uit. Waarom? Het bevat een stof genaamd menthol die ontstekingsremmende eigenschappen heeft.

Eén ding om in gedachten te houden: 'Menthol kan ook leiden tot uitdroging van weefsel, dus het moet met mate worden gebruikt, vooral als je laryngitis hebt', zegt hij.

Voel je vrij om muntthee op te nemen in je rotatie; gewoon niet de hele dag puffen.

4 Zoethoutwortelthee Stash Tea Licorice Spice Herbal Tea amazon.com$ 26,90 WINKEL NU

'Hoewel zoethoutwortelthee vooral bekend staat om het helpen verlichten van maagklachten en soortgelijke problemen, zoals brandend maagzuur, antibacteriële en antivirale activiteit kan ook nuttig zijn bij keelpijn, ”legt Glatter uit. Als je drop graaft (het is polariserend, ik weet het), neem dan zeker een slokje van deze lichtzoete thee als je je niet lekker voelt.

5 Kamille thee Twinings Pure Kamille Kruidenthee amazon.com$ 19,56 WINKEL NU

Deze bedtijdklassieker is gemaakt van bloemen en is vooral handig als een krassende keel of een vervelende hoest ervoor zorgt dat je 's nachts niet naar bed gaat. Bovendien bevat kamille theeantioxidanten, met name antioxidanten, flavonoïden en terpenoïden genaamd, die het lichaam helpen infectie bestrijden , zegt Glatter.

6 Marshmallow-thee Buddha Teas Biologische Marshmallow Leaf-thee amazon.com$ 7,99 WINKEL NU

Helaas smaakt deze milde thee niet naar s'mores, maar komt van de lekkere marshmallow-plant. 'Heemstwortel scheidt een gelatineuze substantie af die bekend staat als slijm en die helpt om een ​​zere keel te bedekken en te kalmeren', legt Glatter uit.​ Onderzoek geeft aan dat het ook ontstekingsremmende eigenschappen heeft. '

7 Gemberthee Yogi Gemberthee amazon.com WINKEL NU

Ben je dol op gembersnoepjes en roerbakken? Je hebt geluk. Pittige gemberthee doet wonderen voor je welzijn, aangezien gemberwortel een aantal verbindingen bevat die ontstekingsremmende effecten hebben, zegt Glatter. Voeg honing en kaneel toe aan je mok om de kruidigheid in evenwicht te brengen (en je zere keel wat extra liefde te tonen). 'Kaneel helpt het vermogen van uw lichaam om infecties te bestrijden', voegt Glatter eraan toe.

8 Citroen thee Bigelow I Love Lemon Herbal Tea amazon.com$ 16,02 WINKEL NU

Citroenthee is helder en citrusachtig en heeft een aantal serieuze immuunvoordelen - met een vleugje pit. 'Geweldig om te helpen bij keelpijn en verkoudheid, citroenthee zit boordevol vitamine C, wat het immuunsysteem helpt versterken', zegt Yeral Patel, MD , een board-gecertificeerde arts voor functionele geneeskunde. Hoe sterker je immuunsysteem, hoe beter je die zere keel kunt bestrijden (of wat dan ook).

9 Kurkuma thee TAZO Kurkuma Bliss Tea amazon.com$ 19,68 WINKEL NU

'Kurkuma-thee is ideaal voor keelpijn, omdat kurkuma antivirale, antibacteriële en vooral ontstekingsremmende eigenschappen heeft, die de keel helpen kalmeren en het immuunsysteem versterken', zegt Patel. Als je niet van de ongewone smaak houdt, voeg dan honing, gember of een beetje stevia toe aan je mok.

10 Tulsi-thee Organic India Original Tulsi Tea amazon.com$ 11,99 WINKEL NU

Tulsi (ook bekend als heilige basilicum) -thee wordt al lang gebruikt als een kruidengeneesmiddel voor aandoeningen van de bovenste luchtwegen, zoals astma, verkoudheid en bronchitis, en hoesten. 'Tulsi zit boordevol antioxidanten en antimicrobiële eigenschappen en kan keelpijn helpen verzachten, bacteriële en virale infecties bestrijden en het immuunsysteem versterken', zegt Patel. Veel gezondheidsvoordelen hier!

elf Rozenbottelthee Traditional Medicinals biologische rozenbottels met hibiscusthee amazon.com$ 24,00 WINKEL NU

Verpakt met vitamine C en antioxidanten, polyfenolen genaamd, is rozenbottelthee geweldig voor keelpijn en tijdens het koude seizoen. 'Rozenbottelthee heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen die de keel helpen verzachten en pijn verlichten', zegt Patel. Vaak gemengd met hibiscus met een fruitige smaak, is dit brouwsel licht en zoet.