Dating een oudere man? Dit is precies wat u kunt verwachten

Word je opgewonden door de gedachte aan een man die zijn 401K helemaal door heeft? Of misschien brengt een peper-en-zoutbaard je gewoon op gang? Als je op een van deze vragen ja hebt geantwoord, kun je overwegen om met een oudere man te daten.

Maak je geen zorgen, je bent in goed gezelschap. Amal en George. Beyoncé en Jay-Z. Blake en Ryan. Deze celebrity-koppels hebben allemaal leeftijdsverschillen die minstens 10 jaar beslaan. En ze lijken het allemaal te laten werken.

Maar er zijn een paar dingen die u moet overwegen voordat u in een dergelijke relatie springt, waaronder emotionele volwassenheid, financiën, kinderen, ex-vrouwen en nog veel meer. Dus ik schakelde twee relatie-experts in, Chloe Carmichael , PhD en Rebecca Hendrix, LMFT, om de belangrijkste dingen op te splitsen die u zou moeten overwegen voordat u met een oudere man uitgaat.1. Het kan zijn dat u om de juiste redenen niet in de relatie zit.

'We weten niet echt wie iemand is in de eerste twee tot zes maanden van een relatie', zegt Hendrix. Het is dus erg belangrijk om jezelf af te vragen waarom je je zo aangetrokken voelt tot iemand, maar vooral tot iemand die aanzienlijk ouder is dan jij.

Je zou stereotypen op hen kunnen projecteren alleen vanwege hun leeftijd, zegt Hendrix. Misschien denk je dat ze meer gesetteld zijn of neem je aan dat ze veel reizen omdat je elkaar op vakantie in Tulum hebt ontmoet, maar de waarheid is dat ze niet eens op zoek zijn naar toewijding en dat ze maar één keer per jaar op vakantie gaan. Als je je aangetrokken voelt tot iemand die ouder is, raadt Hendrix haar klanten meestal aan om het idee van iemand die je vertrouwt eerst te kaatsen.

2. Hij heeft misschien veel meer - of veel minder - tijd voor je.

    Als uw S.O. een oudere man is, kan hij een flexibeler werkschema hebben (of zelfs met pensioen als hij veel ouder is), wat meer vrije tijd voor u betekent. Dit kan voor veel vrouwen verfrissend zijn, zegt Hendrix, vooral als je dat gewend bentdating jongens die niet weten wat ze willen(uit het leven of in een relatie). Maar de waarheid is dat dit dankbare gevoel vluchtig kan zijn.

    'De dingen die op dit moment erg aantrekkelijk of opwindend voor je zijn, zijn waarschijnlijk dezelfde dingen die je later irriteren of zorgen baren.'

    'De dingen die op dit moment erg aantrekkelijk of opwindend voor je zijn, zijn waarschijnlijk dezelfde dingen die je later irriteren of zorgen baren', zegt Hendrix. Een jaar vooruitspoelen in de relatie, en zijn minder dan drukke agenda kan verstikkend aanvoelen, waarschuwt Hendrix. Misschien wil hij elke vrijdag op romantische weekenduitstapjes gaan, maar je kunt pas om 20.00 of 21.00 uur van je werk vertrekken. omdat je nog steeds de bedrijfsladder beklimt en nog ** een paar ** jaren meer moet knarsen. Misschien merk je dat jullie twee verschillende ideeën hebben over hoe je je tijd samen wilt doorbrengen.

    Aan de andere kant zou je kunnen ontdekken dat een oudere man dat wel heeft minder tijd voor jou dan je had gehoopt. Als hij een leidinggevende functie bij een bedrijf heeft, werkt hij mogelijk tot laat op de avond, wat betekent dat diners met u niet vaak zullen plaatsvinden. Of misschien is hij gewoon een man van routine (redelijk, op zijn leeftijd), en werk heeft al het andere zo lang overtroffen, quality time staat gewoon niet bovenaan zijn prioriteitenlijst. Vind je dit cool? Als dat niet het geval is, en dit is het geval, wil je misschien een praatje maken - of jonger uitgaan.

    3. Misschien ben je emotioneel niet zo volwassen als je denkt.

    Ja, ik zei het! Hij speelt langer in het spel dan jij, wat betekent dat hij emotioneel intelligenter kan zijn. Maar dit is niet per se een slechte zaak. Je wilt iemand die weet hoe hij conflicten moet bestrijden en aanpakken, zegt Hendrix.

    Maar je moet er zeker van zijn dat je op hetzelfde emotionele volwassenheidsniveau bent als hij. Anders zouden 'alle dingen die een relatie kunnen laten werken - gedeelde ervaringen, waarden, communicatie, het vermogen om met conflicten om te gaan - obstakels worden of gebieden waar men niet meer weet', zegt Hendrix.

    Een oudere man wil misschien niet de heen-en-weer-spellen van een jongere heer spelen. In plaats daarvan is hij misschien super direct en voelt hij zich op zijn gemak als hij precies zegt wat hij bezighoudt, zegt Carmichael. Maar bent u? Als je met een oudere man uitgaat, moet je misschien kwetsbaarder worden en een paar van je typische bewakers teleurstellen.

    Vandaag de dag daten is moeilijk met een hoofdletter H.Een broodnodige begeleiding om het gemakkelijker te maken:


    4. Misschien is er een ex-vrouw of kinderen in zijn leven.

    Als hij meer dan een paar jaar de tijd heeft, heeft hij waarschijnlijk ook nog een paar relaties gehad. En een van hen is misschien zelfs in een scheiding geëindigd. Nogmaals - geen slechte zaak. Als je man een huwelijk heeft gehad dat niet is gelukt, 'hebben ze de neiging om het tweede huwelijk met meer zorg en wijsheid te benaderen, waarbij ze lessen meebrengen die ze over zichzelf als partner in de vorige relatie hebben geleerd', zegt Carmichael. (Woot!)

    Verwant verhaal

    Dat gezegd hebbende, als hij kinderen heeft uit die relatie, is dat iets anders om te overwegen. Hoe oud zijn zijn kinderen? Ziet hij ze vaak? Zul je betrokken zijn bij hun leven? Dit vereist een serieus gesprek. Integreren in zijn familie kan moeilijker blijken te zijn dan je dacht, vooral als hij oudere dochters heeft, zegt Carmichael. Studies tonen aan dat dochters minder ontvankelijk zijn voor het opnemen van een jongere vrouw in het gezin, merkt ze op.

    5. Je levenstrajecten kunnen in totaal verschillende richtingen gaan.

    Als de oudere man die je ziet iemand is met wie je serieus overweegt om de toekomst mee door te brengen, wil je dat misschien wel praten over uw toekomst. De kans is groot dat hij een heel ander beeld heeft van hoe de komende 10 of 20 jaar eruit zullen zien. 'Zelfs als je met iemand van je eigen leeftijd uitgaat, zou je niet willen aannemen dat ze hetzelfde traject voor hun leven hadden als jij', zegt Carmichael. En dat wil je zeker niet doen in een relatie met een flink leeftijdsverschil, aangezien ze waarschijnlijk een concreter beeld hebben van de komende jaren.

    Verwant verhaal

    Misschien wil je trouwen en twee kinderen krijgen, naar Californië verhuizen en ergens op een wijngaard in Napa met pensioen gaan. Maar hij is er geweest, heeft dat gedaan. Hij heeft de kinderen, een bejaardentehuis in Palm Springs, en is een alimentatiecheque verwijderd van het verbergen van zijn geld ergens aan de kust van Almalfi. (Laten we hopen van niet.)

    Het is belangrijk om te begrijpen hoe jullie allebei willen dat jullie leven er in de toekomst uitziet. Zeg eens: 'Ik weet dat je waarschijnlijk al veel van de dingen in het leven hebt gedaan die ik wil doen', raadt Carmichael aan. Vraag hem dan of hij bereid zou zijn om die dingen te doen (denk aan: trouwen, kinderen, vaak reizen), nogmaals. Dit geeft de persoon de kans om te zeggen: 'Ja, ik zou graag een tweede kans willen krijgen om die dingen te doen', of 'Nee, ik ben meer geïnteresseerd in het genieten van mijn vrijheid'. Hoe dan ook, na dit gesprek kunt u een weloverwogen beslissing nemen over de vraag of uw toekomst daadwerkelijk op één lijn ligt.

    Leeftijdskloof, schmagekloof. Deze beroemdheden laten het werken!

    6. Uw geslachtsdrift is misschien niet hetzelfde.

    'Binnen elk paar, ongeacht de leeftijd, is er altijd iemandwie wil meer seks of minder seks', Zegt Hendrix. 'Maar dat kan nog meer uitgesproken worden bij grote leeftijdsverschillen. Een oudere persoon heeft een ouder lichaam, en een ouder lichaam heeft vaak minder energie en een andere zin in seks. ' Maar dit kan ook worden opgelost door openlijk over seks te praten en of aan beide behoeften wordt voldaan. Het is geen dealbreaker ... gewoon een moeilijk gesprek.

    7. Uw communicatiestijlen kunnen verschillen.

    Volgens Hendrix zijn oudere mannen over het algemeen goede communicatoren omdat ze serieuze relaties hebben gehad en ze dit keer goed willen doen (onthoud: emotionele volwassenheid). Maar u kunt een conflictpunt bereiken als het gaat om de stijl van communicatie.

    'Hoe dat filtert in de dagelijkse verbinding, moet misschien in de relatie worden onderhandeld', zegt Hendrix. Misschien heb je liever dat hij je de hele dag controleert met een 'hoe gaat het'-tekstje. Maar hij belt je liever tijdens zijn lunchpauze, want sms'en is niet zijn generatie . Dat is iets dat jullie twee zullen moeten uitwerken.Elkaars liefdestalen lerenis misschien een geweldige plek om te beginnen.

    8. Je krijgt een voorproefje van zijn toekomst.

    Als je met een oudere man uitgaat, hoef je je geen zorgen te maken over hoe hij eruit zal zien als hij ouder wordt. 'Je krijgt al een voorproefje te zien van hoe de persoon ouder wordt en voor zichzelf zorgt', zegt Carmichael. Op dit punt in zijn leven heeft hij waarschijnlijk een slechte levensstijl. Als hij er nu goed uitziet en zich goed voelt en voor zichzelf zorgt, kan dat een goed teken zijn van hoe hij later voor zijn gezondheid, lichaam en geest zal zorgen. Dat is iets wat je wilt in een langdurige partner ... vertrouwen.

    9. Er kan een kleine culturele kloof zijn in de relatie.

    Dus hij is niet op TikTok en De vrijgezel staat niet op zijn wachtlijst op maandagavond. Maakt het je echt uit?

    'Misschien wil je iemand die de vinger aan de pols houdt van wat nieuw, modern of fris is. Om niet te zeggen dat een oudere dat niet zou kunnen, maar ze zijn misschien niet zo up-to-date over elke trend ', zegt Carmichael. Het is iets om rekening mee te houden als je met een oudere man uitgaat.

    Verwant verhaal

    Maar Hendrix zegt dat het niet hebben van allemaal dezelfde interesses of culturele referentiepunten eigenlijk een heel goede gelegenheid kan zijn om van elkaar te leren. Het probleem doet zich pas voor als de ene persoon minder flexibel of spontaan is, terwijl de ander hem constant smeekt om iets nieuws te proberen. De beste oplossing? Je raadt het al: compromis.

    10. Uw financiële verantwoordelijkheden passen misschien niet goed bij elkaar.

    Als je serieus begint te worden met een oudere man en het huwelijk in je toekomst zou kunnen liggen, wil je erover nadenkenuw gecombineerde financiënzou eruit zien.

    Money Talks: The Ultimate Couple's Guide to Communiceren over geldamazon.com$ 9,99 WINKEL NU

    'Net zoals hij zich misschien zorgen maakt over je afbetalingen voor studieleningen, heb je het recht om nieuwsgierig te zijn naar aspecten van zijn financiële gezondheid', zegt Carmichael. Zit de helft van zijn geld vast aan alimentatie en kinderalimentatie? Of zijn zijn kinderen allemaal volwassen en financieel onafhankelijk?

    'Openheid moet tweerichtingsverkeer zijn', zegt Carmichael. Dus als jullie twee het gevoel hebben dat je in de fase van de relatie bent waarhet combineren van financiënin de nabije toekomst zou kunnen zijn, is het belangrijk om eerlijk te zijn over waar uw geld naartoe gaat.

    Weet u niet zeker hoe u de convo moet starten? Carmichael adviseert haar klanten meestal om het probleem alleen maar te noemen. 'Ik hou van waar onze relatie naartoe gaat, en ik ben super enthousiast over onze toekomst samen. Maar naarmate de zaken serieuzer worden, wil ik het graag hebben over onze financiële doelen, waar ons geld in de toekomst naartoe kan gaan en waar het nu aan wordt besteed. ' Als een deel van uw salaris naar leningen of een tweede hypotheek gaat, zeg dat dan. Vraag hem dan of er grote financiële verantwoordelijkheden zijn waar hij zich zorgen over maakt. Dit zal een kans creëren voor een open en eerlijke dialoog. Het gesprek voelt in het begin misschien wat ongemakkelijk, maar je wilt dit gesprek zeker ruim voor de geloften hebben, zegt Carmichael.

    P.S. Een oudere man ** kan ** meer besteedbaar geld hebben om samen een leven op te bouwen - zo ja, leuk! - maar dat is geen garantie. En je wilt nooit samenwerken voor geld ... dus ga terug naar punt numero uno als je het niet zeker weet. Uiteindelijk wil je iemand die het beste uit jezelf haalt, en daar is geen leeftijdsgrens voor.