Brood invriezen en ontdooien zodat het niet naar karton smaakt

brood op verschillende manieren geroosterd Tara MooreGetty-afbeeldingen

Of je het nu zelf maakt of het ophaalt bij je favoriete plaatselijke bakker, er gaat niets boven vers gebakken brood. Van de knapperige korst tot de taaie, deegachtige binnenkant, tot die delicate gistgeur, ik ben een gelukkige kampeerder.

Het probleem is dat al dat hemelse maar een dag of twee duurt voordat je brood verandert in iets dat op een loofa lijkt - taai, krassend en niet zo smakelijk.

De gemakkelijke manier om verdrietig, oud brood te vermijden, is natuurlijk door het zo fris mogelijk in te vriezen en het indien nodig te ontdooien. In theorie is het supereenvoudig: gooi je brood gewoon in de vriezer, pak het dan, ontdooi het en laat het weer tot leven komen als je er klaar voor bent om ervan te genieten. U heeft waarschijnlijk niet teveel over nagedacht hoe om je brood te ontdooien, toch?Het punt is dat iedereen die ooit brood heeft ontdooid, weet dat het niet zo eenvoudig is. De helft van de tijd bijt u in uw toast of sandwich en proeft u niets anders dan vriesbrand.

Ja, extra brood invriezen is nog steeds een geweldig idee - en de perfecte manier om te eten broden van bakkerskwaliteit altijd beschikbaar. (Wie wil dat niet?) Je moet het gewoon goed doen - want ja, daar is een goede manier om brood te ontdooien.

Wat is de juiste manier om brood in te vriezen?

Belangrijke informatie hier, jongens: je brood lekker laten ontdooien begint met het op de juiste manier invriezen. Dus nee, je kunt niet zomaar een brood in de vriezer gooien en er het beste van hopen.

'De beste manier die ik heb gevonden om brood in te vriezen, is een in drie stappen wikkelproces', zegt Tessa Nguyen , RD, LDN, oprichter van Taste Nutrition Consulting ​Hier is precies hoe ze het doet:

 1. Wikkel het brood (in plakjes of heel) in een laag bakpapier of vetvrij papier.
 2. Bedek dat met een laag plasticfolie of herbruikbare bijenwasverpakkingen.
 3. Plaats uw dubbel verpakte brood in een luchtdichte, verzegelde, herbruikbare container. (Dit moet een glazen of plastic bak met harde zijkanten zijn, of een herbruikbaar siliconen zakje.)

  Of u uw gesneden of heel brood invriest, is geheel aan u (en de grootte van uw vriezer. Als u Doen Kies ervoor om plakjes in te vriezen, maar wikkel elk plakje in twee lagen en doe ze allemaal samen in een luchtdichte verpakking.

  Stukjes afzonderlijk invriezen is ook een goed idee als je denkt dat je maar een paar plakjes tegelijk eet, zegt Nguyen. Anders ontdooi je een heel brood, maar kun je het niet afmaken, zodat je op dezelfde plek blijft waar je bent begonnen.

  Bekijk dit bericht op Instagram

  Een bericht gedeeld door Rachel (@rachlmansfield)

  Terwijl Nguyen graag siliconen zakjes gebruikt voor plakjes (zodat je gemakkelijk overtollige lucht kunt persen), geeft ze de voorkeur aan stijve bakjes voor broden, zodat ze niet worden platgedrukt.

  En, voor het geval je het je afvraagt, het hele proces in drie stappen is het waard. 'Het lijkt misschien overdreven, maar het helpt het vocht in het brood vast te houden en voorkomt dat het in de vriezer brandt en ruikt en proeft zoals de rest van de vriezer', zegt Nguyen.

  U moet echter verschillende soorten brood op verschillende tijdstippen invriezen.

  Ooit afgevraagd of verschillende soorten brood beter bevriezen dan anderen? Goed nieuws: 'Ik heb succes gehad met het invriezen van alle soorten brood, op voorwaarde dat ik het wikkelproces in drie stappen volg', zegt Nguyen.

  De sleutel is om het brood goed in te vriezen voordat het oud begint te worden.

  Voor vers gebakken brood betekent dit invriezen binnen een dag of twee na het bakken of kopen.

  Broodjes in de supermarkt (denk aan verpakte, gesneden broden, Engelse muffins en broodjes) bevatten echter meestal conserveermiddelen, dus ze blijven ongeveer een week vers bij kamertemperatuur. Alle broodproducten die u in de middengangen koopt, moeten binnen die week worden ingevroren.

  Hier is precies hoe u uw brood ontdooit.

  Om een ​​heel brood (of in ieder geval een groot stuk) brood te ontdooien, leg je het een nacht in de koelkast, zegt Nguyen. Verwarm het vervolgens in een oven van 325 graden tot het overal warm en licht knapperig van buiten is (meestal ongeveer 20 minuten). Dit werkt voor gegist brood (stokbrood, sandwichbrood, broodjes) en snelle broden ( bananen brood , pompoenbrood, koffiecake).

  Om individuele sneetjes brood te ontdooien, kunt u de koelkaststap overslaan en de ingevroren sneetjes gewoon direct in de broodroosteroven op de “ontdooien” -stand plaatsen. Je kunt ze ook in een oven van 325 graden laten knappen tot ze door en door en aan de buitenkant licht knapperig zijn (ongeveer vijf minuten).

  Van daaruit kunt u genieten van uw pas verjongde brood, maar uw hart dat van koolhydraten houdt.

  Waar het op neerkomt: door uw brood goed in te pakken en te sluiten voordat u het invriest, kunt u het ontdooien, zodat het zo goed als nieuw smaakt. Van daaruit ontdooien in de koelkast en weer tot leven bakken.