Botox op elke leeftijd: wat u moet weten in uw jaren 20, 30 en 40

Bijgesneden Handen Van Chirurg Botox Injectie Geven Aan Vrouw Tegen Grijze Achtergrond Paul Hakimata / EyeEmGetty-afbeeldingen

Ja, er zijn er een paar werkelijk duidelijke nadelen aan het krijgen van Botox. Je zou uiteindelijk blijvend verrast kunnen lijken - of alsof je auditie doet voor een nieuw seizoen van Echte huisvrouwen ​(Sorry niet Sorry.)

Toch gaat Botox niet snel weg. 'De populariteit is gestaag toegenomen sinds het voor het eerst werd goedgekeurd door de FDA', zegt Sejal Shah, M.D., oprichter van SmarterSkin Dermatology.

En eerlijk gezegd, soms ziet het er ah-freakin-doolhof uit. Dus je moet toegeven dat het nogal verleidelijk is.Dat gezegd hebbende, er zijn een paar dingen die u moet weten voordat u onder de naald gaat, of u nu in de twintig, dertig of veertig bent.

Wat is Botox?

Botox is een door de FDA goedgekeurd medicijn dat kan worden gebruikt om een ​​breed scala aan cosmetische problemen te behandelen, waaronder fijne lijntjes en rimpels en overmatig zweten.

Verwant verhaal

Maar hoe doet het dat precies? 'Neurotoxinen zoals Botox, Dysport en Xeomin werken door het signaal tussen zenuwen en spieren te blokkeren, zodat de behandelde spieren niet samentrekken, waardoor rimpels zachter worden en ontspannen', zegt Shah. Kortom, Botox verlamt tijdelijk een groep spieren onder de huid.

De gemiddelde kosten van een Botox-behandeling zijn volgens RealSelf.com - hoewel dat bedrag kan variëren, afhankelijk van waar u woont.

Doet Botox pijn?

Omdat het een injecteerbare behandeling is, kunt u een klein knijpje voelen wanneer de naald in de huid wordt gestoken. Topische verdovende crème of ijs kan vóór de injectie worden gebruikt om ongemak te verminderen. 'De injecties zelf zijn voor de meeste mensen niet pijnlijk, maar sommige zijn er gevoeliger voor dan andere', zegt Shah.

De resultaten zelf verschijnen een paar dagen na de procedure en duren volgens RealSelf.com

Wat zijn de bijwerkingen van Botox?

'De meest voorkomende mythe die ik hoor is dat Botox je volledig bevriest', zegt Shah. (Die scène met Tim Allen erin Kerstmis met de Kranks komt in je op…)

Maar Shah zegt dat die bijwerking slechts een mythe is, vooral als je naar een goede dermatoloog gaat die dit soort procedures eerder heeft gedaan. 'Botox-behandelingen kunnen volledig op maat worden gemaakt en er is een scala aan resultaten, van alleen het verminderen van de spierbeweging tot het volledig stoppen ervan', zegt ze.

In de meeste gevallen zegt Shah dat er na de behandeling wat zwelling, roodheid of blauwe plekken kunnen zijn. 'De roodheid en zwelling verdwijnen meestal binnen een tot twee dagen', zegt ze. Maar blauwe plekken kunnen langer duren - tot twee weken voordat ze verdwijnen.

Andere mogelijke bijwerkingen van Botox zijn droge mond, nekpijn, hoofdpijn en oogproblemen zoals wazig of dubbel zien, volgens de website van de geneesmiddelenfabrikant

Er is ook een risico dat de verlamming zich kan verspreiden, wat kan leiden tot problemen met slikken, ademen of spreken. U moet zo snel mogelijk medische hulp zoeken als u deze zeldzame, gevaarlijkere bijwerkingen ervaart.

Wie maakt een goede Botox-kandidaat?

'Botox is een volledig cosmetische ingreep, dus als en wanneer iemand het‘ nodig heeft ’, is het een puur persoonlijke beslissing”, zegt Shah. “Sommige mensen hebben geen last van fijne lijntjes en rimpels. Voor degenen die dat wel zijn, adviseer ik over het algemeen om de behandeling te starten net wanneer ze de lijntjes beginnen te zien, of wanneer de rimpels blijven hangen, zelfs nadat de beweging is gestopt. '

Preventieve Botox heeft veel geroezemoes gekregen. 'Het kan mogelijk een preventief effect hebben op dynamische rimpels, die worden veroorzaakt door onderliggende spierbewegingen', legt Shah uit. 'Dat gezegd hebbende, spierbeweging is slechts één factor die bijdraagt ​​aan de ontwikkeling van rimpels, dus Botox is mogelijk niet volledig preventief.' (Enkele andere oorzaken van rimpels:blootstelling aan de zon, roken en dieet​

Als u fijne lijntjes of rimpels op het voorhoofd, tussen de wenkbrauwen en rond de ogen wilt aanpakken, kan Botox een goede optie zijn, maar de beste manier om te bepalen of het voor u geschikt is, is om een ​​consult te hebben bij een door het bestuur gecertificeerde dermatoloog. .

Wat u moet weten over het krijgen van Botox als u in de twintig bent

'De meeste mensen van in de twintig besluiten Botox te proberen, simpelweg omdat ze hun uiterlijk willen verbeteren, zoals het ontspannen van de spieren in hun voorhoofd, of omdat ze hun huid er fris en jong uit willen laten zien', zegt Shah. 'Vroeger beginnen is beter dan later, want naarmate de lijntjes steeds meer in de huid worden ingebed, is Botox niet zo effectief in het elimineren van de lijntjes.'

Als je echter in de twintig bent en die lijnen niet ziet (gelukkig!), Zegt Shah dat je kunt wachten - aangezien de voordelen van 'preventieve' Botox niet helemaal bewezen zijn.

Wat u moet weten over het krijgen van Botox als u in de dertig bent

gerelateerde verhalen

'Ik zie veel patiënten die binnenkomen door schade door de zon, of die plooien in hun voorhoofd hebben, meer lijntjes rond de zijkanten van hun mond, kraaienpootjes en rimpels aan de zijkant van hun neus', zegt Shah. 'Op deze leeftijd kan een dermatoloog Botox op de juiste plaatsen injecteren om het gezicht van een persoon te trainen om niet langer in die gewoonte te vervallen, wat de kans kan verkleinen dat ze later blijvende rimpels op die plekken krijgen.'

Hoe vaak u moet worden bijgewerkt, hangt echt af van waar u de Botox krijgt, maar op deze leeftijd is elke drie tot vier maanden een goed bereik.

Wat u moet weten over het krijgen van Botox als u in de 40 bent

'Veel van mijn patiënten komen binnen omdat ze hebben gewacht tot ze aanzienlijke lijntjes en rimpels zien, of omdat ze er gewoon wakkerder uit willen zien', zegt Shah. 'Op deze leeftijd maken veel mensen zich meer zorgen over hun kraaienpootjes en bovenoogleden, die gaan hangen.'

Shah zegt dat het moeilijker is om rimpels te behandelen met alleen Botox, omdat ze steeds meer in het gezicht geworteld raken. 'Sommige mensen hebben misschien maar een paar injecties nodig, maar sommigen hebben misschien meer behandelingen nodig, zoals laserbehandelingen of een reeks kleinere procedures, die meer gaan kosten. Terwijl als ze vijf jaar eerder binnenkwamen, ik misschien net Botox had kunnen gebruiken om hetzelfde effect te krijgen, ”zegt ze.