Bent u op weg naar een zenuwinzinking?

Vrouw-overweldigd-300x239.jpg

Oprah kan vrijwel alles doen waar ze zin in heeft (het is tenslotte Oprah!). Maar het blijkt zelfs ze kan overweldigd raken: in een recent interview met Toegang tot HollywoodOprah zei dat ze afgelopen oktober op de rand van een zenuwinzinking stond

Gezien het feit dat zejongleert met verschillende projectentegelijkertijd over de hele wereld, is het gemakkelijk te zien waaromspanningkreeg bijna de overhand. Maar je hoeft geen takenlijst op Oprah-niveau te hebben om op het punt van instorten te staan. Het is volkomen normaal om je overweldigd te voelen en je af te vragen of je ongeveer twee irritante sms'jes van je moeder verwijderd bent helemaal controle verliezen over uw mentale faciliteiten. Het goede (ish) nieuws? 'Zenuwinzinkingen zijn zeldzaam, maar gestrest zijn is een veel voorkomend verschijnsel', zegt T. Byram Karasu, M.D., voorzitter van de afdeling psychiatrie en wetenschappen aan het Albert Einstein College of Medicine.

Omgaan met constante, overweldigende stressoren - zoals gekke uren werken zonder downtime - is de meest voorkomende oorzaak van pech, zegt Karasu. Dus hoe weet je of je gewoon een bijzonder stressvolle dag hebt, of dat je op het punt staat een zenuwinzinking te krijgen? Let op deze waarschuwingssignalen dat er een storing aan de horizon is:

Je voelt je de hele tijd angstig
Wanneer u op het punt staat pech te krijgen, zult u zich daar constant zorgen over gaan maken iets er gaat iets ergs gebeuren - hoewel je misschien niet precies kunt vaststellen wat je nerveus maakt. 'Het is niet zoals een depressie of een angststoornis', zegt Karasu. 'Het is een onbekende angst die je voelt aankomen en die je overweldigt.' Zelfs als verschillende dingen in je leven goed gaan, zoals dat je over het algemeen gezond bent en een veelbelovende nieuwe relatie hebt, kan een onvast gevoel dat je niet kunt kwijtraken een teken zijn dat je te maken hebt met een aantal diepgewortelde stressfactoren. uw leven eerder eerder dan later.

Uw gedrag verandert… Voor het ergste
Iedereen heeft een slechte dag, maar als je de laatste tijd last hebt van de kleinste dingen, kan het zijn dat je last krijgt van stress. Vindt u dat u de vragen van uw collega's beantwoordt met korte antwoorden van één woord? Ben je irrationeel P.O. had je vriend 15 minuten nodig om op je sms te reageren toen jullie midden in een gesprek zaten? Heeft joulibido volledig verdwenen​Dit zijn allemaal tekenen dat uw angst ernstig begint te worden. Nog erger? Zodra mensen dit gedrag beginnen op te merken, zullen ze waarschijnlijk afstand van je gaan nemen, wat je zelfs gestrest kan maken meer , zegt Karasu.

U kunt niet helder denken
Als je te veel opgekropte angst hebt, rommelt het met je hersenen, waardoor het moeilijk kan worden om je te concentreren op wat je normaal gesproken de eenvoudigste taken vindt. Dus als je een zin vijf keer moet herlezen om de essentie ervan te begrijpen - of als collega's je een opdracht moeten herhalen omdat je aan de details bent vergeten - dan kan dat een teken zijn dat je gestrest raakt. een gevaarlijk hoog niveau.

Dus wat kunt u doen als u een of meer van de bovenstaande symptomen ervaart? Karasu zegt dat je stresspreventiemaatregelen moet nemen op het moment dat je je overweldigd voelt. Houd uw telefoon uit het zicht en stil (niet trillen) op het werk, zodat u zich op één ding tegelijk kunt concentreren. En hoewel het misschien niet lijkt alsof je de tijd hebt, zorg er dan voor dat je wat beweging krijgt, want het is eengeweldig een manier om stress te overwinnenen maak je hoofd leeg. Tot slot, als je je overspoeld voelt, begin dan met het delegeren van alle professionele en persoonlijke taken die je kunt, stelt Karasu voor. Omdat hoe minder (en beter beheersbaar) uw werklast is, hoe kleiner de kans dat u van het diepe af zult vallen.

foto: Steve Cukrov / Shutterstock

Meer van onze:
6 verrassende tekenen dat u gestrest bent
De gemakkelijke manier om deze minuut te ontspannen
Hoe te ontspannen: kalm eten

Editor voor sociale media Als ik toekomstige echtgenoten niet op Facebook stalk, maar nooit zal gebeuren, kun je me betrappen op een etentje in een van de restaurants met een B-rating of lager in NYC - restaurants met een A-rating zijn voor de basics.