Alles om uw partner om een ​​direct strakkere band te vragen

3D illustratie, ritssluiting, hartvorm symbolen Westend61Getty-afbeeldingen

Wanneer je voor het eerst gaat daten met iemand die je echt leuk vindt, voelt elk gesprek spannend en speciaal - uren verstrijken in wat aanvoelt als minuten en minuten als seconden. Maar na enkele maanden (of meerdere diners), als je je partner eenmaal op een echt intiem niveau hebt leren kennen, heb je misschien het gevoel dat je geen Vragen om te stellen hen.

Je bent niet gedoemd ... maar je wilt dat saaie gesprek wel proactief op zijn kop zetten. Want hoe lang je ook al met je partner samen bent, het is ongelooflijk belangrijk om die diepe, meeslepende gesprekken levend en wel te houden voor een gelukkige relatie.

Neem het aan van Terri Orbuch, PhD, auteur van 5 eenvoudige stappen om uw huwelijk van goed naar geweldig te maken en professor aan de Oakland University in Michigan, die de afgelopen 30 jaar een groep van meer dan 370 stellen volgt.'Gelukkige stellen zijn goed bekend met elkaars innerlijke leven en sociale werelden.'

'Een eigenschap van de gelukkige stellen [die ik heb bestudeerd] is dat ze intiem vertrouwd zijn met elkaars innerlijke leven en sociale werelden', zegt ze. Praten is natuurlijk de nummer één manier om dat te doen.

Carrie Underwood en manlief Mark Fisher begonnen op lange afstand - en beheersten de kunst van het praten. Dit is hoe ze hun huwelijk sterk hebben gehouden:

Maar ... waar begin je? Niet met het herhalen van je ochtendrun, je to-do-lijst afblazen of zorgen over je kinderen ter sprake brengen, zegt Orbuch. Ga in plaats daarvan voor 'het soort vragen dat je altijd stelde toen je elkaar voor het eerst ontmoette' - denk aan: minder kantoorpolitiek en weekendplannen, en meer hoop en dromen.

Dit soort vragen leidt niet alleen tot zinvolle chats (dat kan trouwens die eerste date, het gevoel van verliefdheid opnieuw creëren), maar je zult ook verschillende kanten van je S.O. enverdiep je verbinding, het maakt niet uit hoe lang je al aan het daten bent.

Dus de volgende keer dat je met je partner bent, ruil dan het oude 'Hoe was je dag?' met een van deze door experts gesteunde vragen om je vriend (of vriendin) te stellen:

Als je minder dan een jaar aan het daten bent ...

1. 'Behalve je ouders, wie heeft je het meest gevormd tijdens je kindertijd en tienerjaren?'

  Deze vraag geeft je inzicht in de belangrijkste mensen in het leven van je partner, wat misschien niet altijd duidelijk is, zegt onze adviseur 'Dr. Chloe 'Carmichael, PhD, een klinisch psycholoog in New York City en auteur van Dr. Chloe's 10 geboden van dating

  2. 'Wat is het kwaadste dat je ooit bent geweest?'

  Praten over emoties en wattriggersze leiden altijd tot een intiem gesprek. Dr. Chloe beveelt deze Q aan om beter te begrijpen wat je vriend in vuur en vlam zet.

  3. 'Wat zijn de veelbetekenende tekenen dat je gestrest bent, dat niemand anders het zou weten?'

  Verwant verhaal

  Dr. Chloe beveelt deze vraag aan als een manier om inzicht te krijgen in hoe uw partner omgaat als het niet goed gaat. Als je het eenmaal weet, kun je je eigen signalen delen en betere, meer ondersteunende partners voor elkaar zijn als het moeilijk wordt.

  4. 'Wat zijn uw guilty pleasures?'

  Dit is een leuke kans om erachter te komen hoe uw partner zich graag overgeeft en wat voor hen misschien een beetje gênant is. Of het nu gaat om bad reality-tv of zure gummywormen, je krijgt meestal een kijkje naar wat je persoon troost of herinnert aan zijn jeugd.

  5. 'Wie was je eerste liefde, en waarom eindigde ze?'

  Dr. Chloe stelt deze vraag om u te helpen de relatiegeschiedenis van uw vriend te begrijpen. Hoe hij antwoordt, zal je laten zien wat hij waardeert in een partnerschap en welk gedrag het meest kwetsend voor hem is. (Dat is trouwens super waardevolle informatie.)

  6. 'Wat hoopte je te worden als kind toen je opgroeide? Waarom?'

  Verwant verhaal

  Deze is niet voor niets een klassieker. Als je over hoop en dromen praat - zelfs als ze totaal zijn veranderd - voel je je verbonden met je S.O. (en ze voor jou). En het laat je zien waar ze als kind in geïnteresseerd waren, een tijd dat je ze (waarschijnlijk) niet kende.

  7. 'Wanneer heb je voor het laatst gehuild?'

  Deze vraag kan je vriendje helpen open te gaan over de dingen die hem emotioneel maken. Of ze nu blije, verdrietige of boze tranen waren, je zult leren wat hen het gevoel geeft, merkt dr. Chloe op.

  8. 'Wat is de grootste leugen die je ooit hebt verteld?'

  Deze zin zal ongetwijfeld tot een interessant gesprek leiden - een die kan onthullen wat je partner een leugen waard is en of ze er al dan niet spijt van hebben dat zeoneerlijk​Natuurlijk gaan ze misschien niet echt naar hun grootste liegen, maar wat ze ook toegeven, telt.


   Als je meer dan een jaar warm en zwaar bent:

   1. 'Als je de loterij zou winnen, waar zou je dan naartoe reizen en waarom?'

   'Dit vertelt je alles over de dromen van je partner voor avontuur en reizen', zegt Orbuch. Bovendien is het een leuke opener die je een diepere blik in hun psyche geeft zonder vanaf het begin al te intens te worden.

   2. 'Als je op dit moment overal ter wereld zou kunnen zijn, waar zou je dan zijn en wat zou je doen?'

   'We willen dat onze partners oprecht nieuwsgierig zijn naar wie we op ons diepste niveau zijn', zegt relatiedeskundige en psychotherapeut Gin Love Thompson , PhD. Maar je partner vragen om zijn of haar diepste gedachten en verlangens te delen tijdens de hapjes kan een beetje, nou ja, intens zijn.

   'Houd het licht en leuk en verhoog de energie en opwinding door een zwaarder gesprek te beginnen met een ijsbrekervraag als deze', zegt Thompson.

   3. 'Weet je nog dat we [sexy herinnering hier invoegen]?'

   Reken op seks om dingen altijd op te fleuren. 'Vertel je partner welke intieme momenten je het meest hebt genoten, en vraag hem of ze hun meest memorabele momenten met je willen delen', zegt Thompson. “Stuiter dan samen op ideeën over nieuwe dingenprikkelende avonturenjullie zouden er allebei van genieten. '

   Dit zal niet alleen kussenpraat verlevendigen, het zal ook helpen versterken dat je nog steeds warm voor elkaar bent (en dat altijd zal blijven).

   4. 'Waarom voel je je verbonden of losgekoppeld van mij tijdens seks [of het dagelijkse leven]?'

   Soms kan een bepaalde mate van directheid je helpen dieper te gaan, vooral als het gaat om de meest intieme delen van je relatie. “Ik hoor de hele dag van koppels dat ze een gevoel van ontkoppeling koesteren dat ze vaak niet hardop zeggen ', zegt Brandy Engler , PsyD, een relatietherapeut in Los Angeles.

   gerelateerde verhalen

   'Met dit soort vragen kunnen mensen onder woorden brengen wat ze willen en hoe ze zich willen voelen - het sluit aan bij je kernverlangens.' Om dit direct te krijgen, kan in eerste instantie ongemakkelijk aanvoelen, zegt Engler, maar uiteindelijk zal het praten over dingen die je verdelen je dichterbij brengen.

   5. 'Als je een jaar in een andere baan zou kunnen werken, wat zou dat dan zijn?'

   'Dit is een leuke vraag die onthult waar je partner over denkt, en ook wat zijn uitdagingen en waarden zijn', zegt Orbuch. (Dat zijn allemaal evoluerende dingen, althans voor de meeste mensen.) 'Het zou ook kunnen onthullen waar je partner aan dacht toen ze jonger waren - dromen over wat ze zouden zijn en doen als ze ouder werden.'

   Vragen als deze openen niet alleen het gesprek naar wat uw S.O. waar je stiekem over droomt, helpen ze je ook om een ​​deel van hun verleden terug te vinden waar je in die vroege dagen misschien nog niet over had gesproken.

   6. 'Waar heb je deze week het meeste last van?'

   Met deze vraag 'zul je ontdekken wat je partner 's nachts wakker houdt', zegt Orbuch. Of het nu gaat om een ​​kleine ergernis bij een collega of om een ​​serieuzer probleem, deze zorgen bepalen wat je vriend of vriendin gestrest maakt.

   'Als je bekend bent met hun uitdagingen, ben je beter in staat om met hun emoties om te gaan. '

   'Als je bekend bent met de huidige uitdagingen van je partner, weet je wat hem dwarszit en ben je beter in staat om met hun emoties om te gaan', legt Orbuch uit. 'Je bent beter in staat om ze te helpen als dat nodig is, wat een diepere band schept.'

   7. 'Wat is je grootste doel voor de komende 10 jaar?'

   Afgezien van het delen van uw dromen en ambities, helpt deze vraag u ook om een ​​gesprek te beginnen over compatibiliteit: hoe vergelijkbaar zijn uw doelen, zien de toekomst die u voor ogen heeft er hetzelfde uit? 'Het helpt erachter te komen waar ze denken te zijn in de levensboog', zegt Orbuch.

   Hoewel dit een geweldige vraag is om vroeg in een relatie te vragen, is het ook een vraag om naar terug te gaan naarmate de zaken serieuzer worden, omdat hun ambities kunnen veranderen.

   8. 'Wat is het enige waarvoor je herinnerd wilt worden?'

   Net als de vragen die je waarschijnlijk hebt gesteld in de beginperiode van je kennismaking, helpt deze vraag je om je onderliggende waarden te bespreken, zegt Orbuch. 'Je ontdekt hoe je partner zichzelf definieert - hoe ze zichzelf zien', zegt ze.

   'Dit zegt:' Ik wil je echt beter leren kennen en ik let op wie je bent '' - iets dat je wederhelft kan vergeten als het een beetje routine wordt.

   9. 'Hoe gaat het?'

   Het klinkt overdreven simplistisch, maar 'een van de diepste vragen die we onze partner kunnen stellen - als we dit met oprechtheid en een intensief luisterend oor doen - is‘ Hoe gaat het met je? ’”, Zegt Thompson.

   Verwant verhaal

   Als je dit vraagt, maak dan oogcontact en onderbreek hem niet - het gaat net zo goed om het luisteren als om de vraag te stellen. 'In de supersnelle wereld waarin we dagelijks leven, kunnen we uit het oog verliezen wat onze significante ander op persoonlijk niveau tegenkomt, of het nu op het werk is, met de kinderen of onder familie en vrienden', legt Thompson uit.

   Het gesprek kan tot diepten gaan die je nooit zou verwachten. 'Dit is een daad van liefde, en deze steun kan alle aspecten van uw relatie verbeteren.' Dus vraag het vandaag nog, en vraag het vaak.