9 manieren waarop stress je lichaam in de war brengt

 1van 10

Stress is echt waardeloos. Het zuigt je energie op, je verlangen om naar de sportschool te gaan en zelfs je libido. En hoewel wat stress je kan helpen bij het schoppen als je lichaam in de vecht-of-vluchtmodus gaat, kan dagelijkse stress op serieuze manieren met je geest en lichaam rotzooien. Bekijk deze bizarre symptomen van stress en volg onze aanwijzingen voor het verminderen van deze vervelende bijwerkingen.

Het maakt je uitgeput tweevan 10Het maakt je uitgeput

Afgezien van het feit dat je angst je misschien 's nachts wakker houdt, triggert je hersenen om het hormoon cortisol in je bloedbaan af te geven. Deze nuttige chemische stof versnelt uw hartslag, geeft uw hersenen meer zuurstof en geeft extra energie vrij om uw lichaam te helpen met die stress om te gaan. Maarfrequente stress kan ervoor zorgen dat uw hersenen de hoeveelheid cortisol die het naar uw bloedbaan stuurt, beperken, waardoor je het gevoel krijgt dat je de hele dag, elke dag met je kont aan het slepen bent. Het goede nieuws is datongeveer drie uur per week trainen zou die hormoonspiegels onder controle moeten houden.Dus waar wacht je op? Kom in beweging!

Het knoeit met je libido 3van 10Het knoeit met je libido

Het is geen geheim dat als je geest ergens anders is, het moeilijk kan zijn om in de stemming te komen om bezig te zijn. Maar dat is niet de enige manier waarop stress invloed heeft op wat er tussen de lakens gebeurt (of niet).Chronische stress kan de productie van oestrogeen door uw lichaam beïnvloeden, waardoor uw voortplantingssysteem in orde blijft.Als dat gebeurt, kunt u een dip in uw geslachtsdrift voelen. Womp womp overal. In tijden van stress,concentreer u op het eten van een gezond dieet en het verminderen van bewerkte voedingsmiddelen om dit symptoom te verlichten.Het maakt het moeilijk voor u om te poepen 4van 10Het maakt het moeilijk voor u om te poepen

Die knopen in je maag kunnen me meer dan alleen een ongemakkelijk gevoel geven. Chronische stress kan van invloed zijn op de hormonen die door uw schildklier worden afgegeven, die onder andere uw metabolisme reguleren. Als deze hormonen van de baan raken, hetkan leiden tot constipatie​Als je dit symptoom voelt, ga dan naar de sportschool,drink veel vloeistoffen, verhoog uw vezelinname of neem een ​​laxeermiddel als dat nodig is.

Het zorgt ervoor dat je ontsnapt 5van 10Het zorgt ervoor dat je ontsnapt

Als je echt in paniek raakt, het niveau van sekshormonen, androgenen genaamd, in uw lichaam pieken, waardoor acne oplaait​U kunt proberen anticonceptie te gebruiken om puistjes onder controle te houden of plaatselijke behandelingen te gebruiken wanneer deze zich voordoen. Naast puistjes in uw gezicht, kan stress ook op andere delen van uw huid optreden in de vorm van huiduitslag. Dat is omdatangst veroorzaakt grote schade aan uw immuunsysteem, waardoor eczeem kan optreden of huidinfecties zoals stafylokok kan veroorzaken​Bezoek de drogisterij voor actuele behandelingen om deze problemen te verhelpen, of neem contact op met uw arts als deze niet helpen of de symptomen erger worden.

MEER: Kan de pil acne echt behandelen?

Jij kan 6van 10U kunt zich niets herinneren

Traumatische stress, dat wil zeggen stress die optreedt wanneer u een bedreiging voor uw leven of het leven van een geliefde voelt en aanvoelt als intense angst of hulpeloosheid,heeft ernstige gevolgen voor uw heupoocampus, het gebied van uw hersenen waar uw herinneringen worden opgeslagen​Dit soort stress zorgt ervoor dat de hippocampus daadwerkelijk krimpt, waardoor het moeilijk wordt om feiten, lijsten, het geheel van een gebeurtenis of lange tijdsverschillen (van minuten tot dagen) te onthouden. Plus, schade door stresskan het moeilijk maken om nieuwe herinneringen te creëren​

MEER: Stressverlichting: 8 manieren om uw leven te ontstressen

Het schroeft met je manicure 7van 10Het schroeft met je manicure

Als je de vervelende gewoonte hebt om je nagelriemen te plukken of te bijten, het iskan zijn hoe uw angst zijn lelijke kop opsteekt​En naast het verpesten van je perfect verzorgde tips, kan het plukken aan je vingers leiden tot een vervelende infectie, aangezien je je handen voor vrijwel alles gebruikt. Om te voorkomen dat deze angstige gewoonte uw nagels aantast, moet u ervoor zorgen dat u dat wel bentregelmatig hydrateren en verband om uw vingers dragen om de schade te minimaliseren​

Het zorgt ervoor dat u aankomt 8van 10Het zorgt ervoor dat u aankomt

Een studie van de University of Kentucky heeft dat gevondenlijners die stressmanagementtactieken leerden, waren succesvoller in het afvallen dan lijners die dat niet deden​Het verband tussen het verminderen van stress en afvallen zou kunnen zijn dat het helpt bij het verminderen van stressgerelateerde eetaanvallen. Plus, een andere studie gepubliceerd in het tijdschrift Psychoneuro-endocrinologie ontdekt datvrouwen die constant gestrest waren, zetten vet en suiker anders om dan degenen die niet angstig waren​

Je zou wat haar kunnen verliezen 9van 10Je zou wat haar kunnen verliezen

Net zoals een piek in androgenen ervoor kan zorgen dat uw huid uitbarst, kan het ookervoor zorgen dat uw haar meer dan normaal valt, meestal drie tot zes maanden na een zeer stressvolle situatie​Het goede nieuws is dat deze ongelukkige bijwerking slechts tijdelijk zou moeten zijn, en een uitgebalanceerd dieet kan ervoor zorgen dat de cellen in uw haarzakjes weer normaal worden.

Het maakt je rug pijn 10van 10Het maakt je rug pijn

Als je gestrest bent, stijgen je hartslag en bloeddruk en pompt je lichaam hormonen uit om je te helpen bij je vecht-of-vluchtreactie. Dezecombo kan ervoor zorgen dat uw spieren strakker worden en de pijn die u krijgt als u de hele dag aan een bureau zit, versterken​U kunt stressgerelateerde rugpijn bestrijden door elk uur op te staan ​​en uit te rekken.

MEER: De plaats waar u waarschijnlijk het meest gestrest raakt

De volgendeAlles wat u ooit zou willen weten over uw menstruatie