9 dingen die niemand je ooit over conditioner heeft verteld

haar-conditioner.jpg

Dit artikel is geschreven door Samantha Freeman en heeft een nieuwe bestemming met toestemming van Schoonheid hoog

Conditioners zijn altijd een van die lastige haarproducten geweest om onder de knie te krijgen - zoals het dagelijks gebruiken ervan echt helpt of pijn doet aan je haar? En hoewel het echt afhangt van je haartextuur (en de conditioner die je gebruikt), zijn er enkele dingen die je moet weten over de beste vriend van shampoo. Hier beschrijven we 10 dingen die u misschien niet weet over uw conditioner.

Ze maken geweldige stylingproducten
Leave-in-conditioners kunnen veel voor je haar doen, zowel binnen als buiten de douche. Als je op zoek bent naar snelle golven op het strand, spuit dan een kleine hoeveelheid leave-in conditioner op vochtig haar, kam het door en vlecht het. Binnen de kortste keren heb je dikke golven.Conditioners hydrateren uw follikels
Tijdens de koude wintermaanden heeft het haar de neiging uit te drogen. Door eenmaal per maand een diep conditionerend masker rechtstreeks op uw hoofdhuid aan te brengen, worden droge schilfers verwijderd, waardoor uw haar zacht en glad blijft.

Je zou moeten conditioneren Voordat Jij Shampoo
Dit klinkt misschien gek, maar conditionering voordat je gaat shamponeren kan de body van je haar juist doen toenemen. Experts zeggen dat je conditioner tijdens het douchen nooit volledig wordt uitgespoeld. Als u de conditioner na het douchen achterlaat, kan uw haar zwaarder worden, waardoor uw volume uiteindelijk afneemt. Het omkeren van deze gewoonte is een snelle oplossing om extra veerkracht te creëren.

Dezelfde conditioner werkt niet voor iedereen
Het kiezen van een conditioner kan moeilijk zijn, maar de beste manier om de beslissing te nemen, is gebaseerd op de textuur van je haar. Als je dun haar hebt, kies dan een conditioner die volume geeft. En als je dik, vettig haar hebt, kies dan voor een conditioner die is samengesteld met minder olie. Het kiezen van de perfecte formule kan uw haar drastisch veranderen.

Wortels zouden nooit, ooit geconditioneerd mogen worden
Het vermijden van je wortels tijdens het conditioneren is uiterst belangrijk. Beginnen bij de punten en het kammen van de conditioner tot halverwege je haar is de beste manier om je lokken te hydrateren waar ze dat het meest nodig hebben.

Haarkleurige lokken hebben een andere aanpak nodig
Diepe conditionering is nog belangrijker voor dames die hun haar kleuren. Een haarmasker zorgt ervoor dat je kleur langer blijft bij elke wasbeurt, de kleur verzegelt en de cuticula van je haar beschermt.

U hoeft geen shampoo te gebruiken om te conditioneren
Je haar elke dag met shampoo wassen kan droge en gespleten haarpunten veroorzaken, maar dat betekent niet dat je het conditioneren moet overslaan. Zonder dit kan uw haar uitdrogen, kroezen en breken.

Sommige conditioners kunnen uw haar beschadigen
Conditioners zouden voedingsstoffen en glans aan je haar moeten toevoegen. Door producten op siliconenbasis te gebruiken, verwijdert u uw haar van de natuurlijke voedingsstoffen, dus zoek naar labels die zijn gemarkeerd als 'siliconenvrij'.

Eén conditioner gaat een leven lang mee
Hoewel je misschien denkt dat je haar kan 'wennen' aan je conditioner, is dit een mythe. In plaats van je favoriete producten weg te gooien, kun je het beste eens in de twee weken een zuiverende shampoo gebruiken om het residu van conditioners te verminderen.

Nog meer van Beauty High:
11 gewoonten van vrouwen met gezond haar
Rare leugens die je over je haar hebt verteld
101 schoonheidstips die elk meisje moet weten