9 dingen die je hebt gemist tijdens de première van 'Grey's Anatomy'

ABC Richard CartwrightGetty-afbeeldingen

Grey's Anatomy keerde donderdag terug op televisie met een seizoenspremière van twee uur en het zette al snel wat in gang makers van shows hebben nagesynchroniseerd 'The Season Of Love.' Gezien dat is het een passend thema Grey's verliet kijkers vier maanden geleden met drie bruiloften, een stomende kus tussen Meredith (Ellen Pompeo) en Deluca (Giacomo Gianniotti), en een zwangere Teddy (Kim Raver). Maar seizoen 15 legde snel tot rust wat je dacht dat waseen slaapkamer seshtussen Meredith en Deluca - het was maar een droom. Hier zijn nog enkele belangrijke momenten die je misschien hebt gemist tijdens de première.

1. Miranda Bailey brengt een aantal levensstijlveranderingen aan.

Voor het geval je het vergeten bent, Bailey (Chandra Wilson) kreeg vorig seizoen een hartaanval die een belangrijk aspect van de gezondheid van het vrouwelijke hart benadrukte (hartaanval symptomen bij vrouwenkunnen gemakkelijker onopgemerkt blijven dan die bij mannen). De aflevering begon met Bailey die naar haar Fitbit keek terwijl ze op haar plaats marcheerde en een vers ananassap bestelde, dus het is veilig om aan te nemen dat ze stappen onderneemt om gezond te worden. Bovendien is ze op zoek naar een interim-chef chirurgie voor wat Teddy 'een stresssabbatical' noemde.

2. Teddy lijdt aan een behoorlijk ernstige aandoening.

Teddy verlaat het ziekenhuis snel - want ja hoor, Owen (Kevin McKidd) is misschien weer samen met Amelia (Caterina Scorsone) - als ze een scherpe pijn in haar kuit voelt. De diagnose is a bloedprop en het is vermeldenswaard dat hoewel diepe veneuze trombose (DVT) kan optreden als gevolg van langdurig roken of vliegen, het vijf tot tien keer meer kans bij zwangere vrouwen, volgens een onderzoek uit 2015. Naast pijn, symptomen zijn onder meer zwelling in een arm of been, pijn op de borst en / of bloed ophoesten.3. Iedereen heeft een kater.

Drie bruiloften vorig seizoen zorgen voor een tijdje voor veel katers. Jackson (Jesse Williams), Maggie (Kelly McCreary) en Deluca worden allemaal wakker en zien er slechter uit vanwege de slijtage, maar Jackson stelt voor dat ze het weglopen op weg naar hun werk. (Hij is iets van plan - zelfseen korte zweetsessiekan uw bloedsomloop op gang brengen en het ontgiftingsproces helpen vooruit te gaan.)

4. De dokters krijgen een les in ... kontdingen.

Wanneer een man de eerste hulp binnenrolt met zijn maag vastgeklemd, vertelt hij aan dokters dat hij gewoon alledaagse gastro-intestinale problemen heeft. Maar wanneer een röntgenfoto onthult dat er iets vastzit in de man, eh, kont, Carina (Stefania Spampinato) - onthoud,ze doet onderzoek naar het vrouwelijk orgasme- is niet verbaasd. Dat wijst ze er snel op de plezierzone ligt net in de anale holte. Ze merkt treffend op: 'Waarom denk je dat we altijd spullen uit mannenkontjes halen?'

5. Dr. Nico Kim knipoogt naar Dr. Levi Schmitt tijdens de operatie.

Het heeft lang geduurd, maar het Gray Sloan Memorial Hospital heeft eindelijk zijn eerste homoseksuele mannelijke chirurg, Dr. Nico Kim (Alex Landi). Tijdens de operatie maakt hij oogcontact met Levi (Jake Borelli) en geeft hem een ​​'hey daar'-knipoog en later koopt hij een drankje voor hem, dus we zullen moeten zien wat (als er iets is) zich daar afspeelt.

6. Iedereen denkt dat Meredith getrouwd is met haar werk.

Tussen alle stomende dromen (waarbij meerdere mannen betrokken zijn) en een patiënt die een koppelaarster is, wordt Meredith gebombardeerd door het onderwerp van haar liefdesleven. Maar ondanks het romantische thema van seizoen 15, lijkt het erop dat Meredith dit seizoen het enige personage zal zijn dat nada krijgt op de liefdesafdeling. Ze weigert zelfs de zelfbenoemde 'Ortho God' - nieuwe dokter Atticus Lincoln oftewel 'Link' (Chris Carmack) - voor een drankje na het eten.

7. De stagiaire van Meredith is misschien verliefd op haar.

Wanneer Taryn (Jaicy Elliot) Meredith een tweede blik werpt terwijl ze de kamer uitloopt, komt koppelaarster Cece (Caroline Clay) weer tussenbeide - dit keer om een ​​beetje persoonlijk advies te geven dat ze heeft verdiend door jarenlang 'hetero meisjes te achtervolgen'. 'Ga zitten - laat me je redden van een heel leven vol ellende,' zegt Cece tegen Taryn.

8. Amelia heeft het over herstel. Richard ook.

Grey's docs zijn geen onbekende in persoonlijke worstelingen en voor Amelia en Richard betekent dat drugsverslaving enalcoholisme, respectievelijk. Beiden zijn in herstel, maar Amelia benadrukt Owen dat haar herstelinspanningen constant zijn, terwijl Bailey er bij Richard op aandringt een andere AA-sponsor te zoeken. (Weet je nog dat zijn sponsor Olive Warner stierf als gevolg van leverfalen in seizoen 14?)

9. Jackson kan nog steeds worstelen met PTSD.

De aflevering begint met een opgewekte, positief denkende Jackson die een optimistische kijk lijkt te zoeken erry-thang ​Maar wanneer hij en Maggie aan de dood ontsnappen (dankzij Deluca's snelle denkwijze) en een vrouw wordt aangereden door een fiets, is hij vastbesloten haar te redden. Ze redt het niet en het bezorgt Jackson een neerwaartse spiraal van 'waarom zij en niet ik?' en hij verliest het in de operatiekamer. Maggie suggereert dat hij misschien nog steeds te maken heeft metPTSDgerelateerd aan de massale schietpartij en het verlies van zijn zoontje Sam in seizoen 11.

Caroline Shannon-Karasik is een schrijver en pleitbezorger voor geestelijke gezondheid, gevestigd in Pittsburgh, PA.