8 verbluffende feiten over seksuele fantasieën

seksuele-fantasieën.jpg Shutterstock

Het meten van de normaliteit van uw seksuele fantasieën kan een moeilijke evenwichtsoefening zijn. Het ene moment maak je je zorgen dat het nieuwe kinky ding dat je wilt proberen gewoon te ongebruikelijk is om naar voren te brengen, het volgende moment twijfel je dat iemand dat zou doen niet fantaseer erover omdat het zo verdomd heet is. Als dit klinkt zoals jij, goed nieuws: nieuw onderzoek suggereert dat zelfs je meest bizarre fantasieën waarschijnlijk niet zo freaky zijn als je denkt.

Een beetje achtergrondinformatie: de studie gepubliceerd in The Journal of Sexual Medicine bedoeld om erachter te komen wat precies ongebruikelijk of zeldzaam is als het gaat om seksuele fantasieën. Om dit te doen, voerden ze een tweedelige enquête uit onder 1.516 respondenten - eerst rangschikten de deelnemers 55 verschillende seksuele fantasieën en beschreven ze vervolgens één favoriete fantasie in detail. Van daaruit beoordeelden onderzoekers elke fantasie als zeldzaam (als 2,3 procent of minder van de steekproef de fantasie had), ongebruikelijk (als 15,9 procent of minder mensen het deelden), gewoon (meer dan 50 procent deelde het) of typisch (meer dan 84,1 procent deelde het).

Opgemerkt moet worden dat deze resultaten zelfgerapporteerd waren, dus er is altijd een kans dat deelnemers werden beïnvloed door sociale normen of dat de deelnemers die ervoor kozen om op de enquête te reageren in de eerste plaats meer seksueel open waren. Bekijk met dat in gedachten deze fascinerende bevindingen:

MEER: 30 seksfantasieën die werkelijkheid worden

1. Zeldzame fantasieën zijn, nou ja, zeldzaam
Van de 55 fantasieën in de vragenlijst bleken er slechts twee statistisch zeldzaam te zijn voor vrouwen of mannen - en die fantasieën waren seks hebben met een dier of een jong kind. Ze vonden negen andere statistisch ongebruikelijk (inclusief fantasieën met betrekking tot plassen, travestie, verkrachting of misbruik). Maar de meeste fantasieën kwamen vrij vaak voor - van groepsseks tot seks met vreemden. Dus die fantasie waar je je zorgen over maakt, is iets te buiten de gebaande paden om met je partner of vrienden ter sprake te brengen? Je bent waarschijnlijk niet de enige die erover droomt.

2. De meeste fantasieën komen VEEL vaker voor dan u denkt
Hier is slechts een greep uit de fantasieën die door meer dan een derde van de mannen en vrouwen werden gedeeld: seks hebben in het openbaar, seks hebben met een vreemde, seks hebben met iemand die veel ouder is dan jij, vastgebonden worden en iemand vastbinden, gemasturbeerd worden door een vreemde of een bekende, gedomineerd worden en iemand domineren, kijken naar twee vrouwen die seks hebben, en nog veel meer. De afhaalmaaltijd: je zou je fantasieën echt met je partner moeten onthullen, want de kans is groot dat ze ze delen.

3. Mannen hebben meer fantasieën dan vrouwen
Sorry dames - als het om seksuele fantasieën gaat, laten jongens ons op meer dan één manier verslaan. Ze waren niet alleen geïnteresseerd in meer van de 55 fantasieën op de vragenlijst, maar gemiddeld waren ze ook veel gedetailleerder als het ging om het beschrijven van hun favoriete fantasieën in het kwalitatieve deel van het onderzoek.

4. Sommige gemeenschappelijke mannelijke fantasieën zullen u misschien verrassen
Als het ging om het beschrijvende deel van het onderzoek, was er een aanzienlijke aanwezigheid onder mannen om fantasieën te rapporteren over het ontvangen van anale seks met een strap-on, het zien van hun echtgenoot seks hebben met een andere partner of seks hebben met transvrouwen.

MEER: 9 dingen waar sommige mannen te bang voor zijn in bed

5. Veel vrouwen fantaseren dat ze gedomineerd worden
Seksueel gedomineerd worden (64,6 procent), vastgebonden worden (52,1 procent), geslagen of geslagen worden (36,3 procent) en gedwongen worden tot seks (28,9 procent) werden allemaal gemeld door een aanzienlijk aantal vrouwen. Maar voordat je denkt dat onderwerping alleen een fantasie voor meisjes is, hadden mannen eigenlijk meer zin om geslagen of geslagen te worden (39,6 procent) en gedwongen te worden tot seks (30,7 procent) dan vrouwen.

MEER: 10 dingen die elke man in bed wil

6. Submission en overheersingsfantasieën sluiten elkaar niet uit
Mannen en vrouwen die onderwerpingsfantasieën meldden, hadden waarschijnlijk ook de bijbehorende dominantie-fantasie - ze wilden bijvoorbeeld net zo graag vastgebonden worden tijdens seks als dat ze hun partner wilden vastbinden. Zeg maar dag tegen het populaire idee dat je een van beide dominant moet zijn of onderdanig in bed.

7. Vrouwen zullen eerder feiten en fantasie scheiden
Hoewel tonnen vrouwen interesse toonden in onderwerpingsfantasieën, gaf ongeveer de helft van hen aan dat ze deze in het echt niet zouden willen uitvoeren. Dit onderscheid tussen seksuele fantasie en seksuele wensen kwam vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Het lijkt erop dat voor vrouwen sommige dingen beter aan de verbeelding kunnen worden overgelaten.

8. Het is niet ongebruikelijk dat heteroseksuele mannen en vrouwen fantasieën over hetzelfde geslacht hebben
Dat weten we al hetero vrouwen genieten vaak van lesbische porno , en nu blijkt dat meer dan een derde van de vrouwen heeft gefantaseerd over cunnilingus geven, seks hebben met twee vrouwen en kijken naar twee vrouwen die seks hebben - en dit komt uit een pool van vrouwen waar slechts 19 procent zichzelf als biseksueel of homoseksueel beschouwt . Evenzo, hoewel bijna 90 procent van deze mannen zich identificeerde als hetero, fantaseerde ongeveer een kwart van hen over het geven van fellatio en 20 procent fantaseerde over seks hebben met een andere man.

MEER: 5 kinky seksbewegingen van een BDSM-expert