8 rare dingen die je nooit wist over je wenkbrauwen

wenkbrauwen-art.jpg Shutterstock.com

Door Natasha Burton voor D aily Makeover

Velen van ons besteden veel tijd (en geld!) Aan het onderhouden van onze wenkbrauwen, van harsen en epileren tot draadsnijden en opvullen. De meeste mensen weten echter niet waarom we deze gebogen haarplekken op ons voorhoofd hebben. de eerste plaats - welk doel dienen ze werkelijk? Wat zegt de vorm en samenstelling van je wenkbrauwen eigenlijk over jou?

Nou, vraag me niet meer af! Lees verder om 8 leuke, vreemde feiten over wenkbrauwen te ontdekken. Je zult nooit meer op dezelfde manier naar de jouwe kijken!1. Ze zijn ontworpen om ons te helpen zien.
De echte functie van onze wenkbrauwen (behalve dat we er natuurlijk glamour uitzien) is om vocht uit onze ogen te houden als het regent of als we zweten. Die gebogen vorm helpt vloeistof naar de zijkant van ons gezicht te leiden, waardoor die kuikens helder blijven.

2. Er zit veel haar in!
Volgens het haartransplantatiebedrijf Bosley heeft de gemiddelde persoon ongeveer 250 haren per wenkbrauw. Sommige rapporten tonen echter aan dat nooit geplukte wenkbrauwen in totaal wel 1100 haren kunnen hebben. (Wauw!)

3. Brows hebben een levensduur.
De gemiddelde levensduur van een wenkbrauw is vier maanden, wat betekent dat de tijd die het kost voordat elk haar uitvalt en nieuwe groei wordt opgevuld.

4. Ze zijn cruciaal voor gezichtsherkenning.
Uit een onderzoek van MIT bleek dat mensen meer moeite hadden met het correct identificeren van de gezichten van mensen die ze kenden als ze afbeeldingen te zien kregen waarop ze hun wenkbrauwen misten. Daarom concludeerden onderzoekers dat wenkbrauwen mogelijk belangrijker zijn voor gezichtsherkenning dan de ogen zelf.

5. Brows zijn spraakgestuurd… soort van.
Brows helpen ons emoties te signaleren, maar ze staan ​​ook op de automatische piloot: naarmate de toonhoogte van uw stem stijgt, nemen ook uw wenkbrauwen toe en vice versa. Niet alleen dat, maar wanneer je een uitdrukking maakt zonder na te denken, zoals wanneer je verrast bent, bewegen wenkbrauwen op een manier die symmetrisch ten opzichte van elkaar is. Omgekeerd, als je een zogenaamde 'bedoelde' uitdrukking maakt, zoals achterdocht en nieuwsgierigheid, zullen je wenkbrauwen asymmetrisch fronsen.

6. Ze geven mensen een bijzondere voorsprong.
Veel zoogdieren hebben wenkbrauwen en gebruiken deze om emoties uit te drukken, maar wij zijn de enige soort die wenkbrauwen heeft tegen de blote huid - wat ons blijkbaar een evolutionair voordeel geeft omdat onze uitdrukkingen gemakkelijker te zien en te interpreteren zijn voor onze medemannen en -vrouwen. .

7. We zijn niet de eersten die onze wenkbrauwen mooier maken.
Wanneer we onze wenkbrauwen plukken en definiëren, nemen we feitelijk deel aan een lange, lange geschiedenis van gezichtsverzorging. Elke cultuur en tijdsperiode heeft een andere manier gehad om hun wenkbrauwen vorm te geven: in Florence tijdens de Renaissance scheren mensen hun wenkbrauwen volledig af, terwijl de koloniale elite in het 18e-eeuwse Amerika er de voorkeur aan gaf hun wenkbrauwen op te fleuren met grijze muizenhuid (ew! ).

8. Je wenkbrauwen zeggen meer over je dan je denkt.
Volgens het boek Amazing Face Reading van Mac Fuller, J.D., bepaalt het type wenkbrauw dat je hebt wie je bent. Gebogen wenkbrauwen duiden op iemand die mensgericht is en praktijkvoorbeelden nodig heeft om een ​​probleem te begrijpen, terwijl rechte wenkbrauwen impliceren dat iemand directer, feitelijker en logischer is en gedijt op technische details. Schuine wenkbrauwen, zegt Fuller, laten iemand zien die graag gelijk heeft en ernaar streeft om mentaal de touwtjes in handen te hebben, ongeacht de situatie.


Meer van Daily Makeover:
5 manieren om er naakt beter uit te zien
Drink DIT om je huid een make-over te geven
Cruciaal schoonheidsadvies dat u na 30 moet volgen