8 manieren om uw kansen om zwanger te worden te vergroten

Vrouw met een zwangerschapstest WavebreakmediaGetty-afbeeldingen

Zodra jij en je S.O. met succes een dier een paar maanden in leven hebben gehouden (of, weet je, een kamerplant), zou je kunnen gaan denken dat je klaar bent om de duik in het ouderschap

Dat is toch het moeilijkste deel? Van ciding als je kinderen wilt of niet. De andere dingen- het weggooien van de anticonceptie , de Marvin Gaye aanzetten, aanzetten - zou gemakkelijk genoeg moeten zijn.

Niet precies ... conceptie is een lastige zaak: het wordt beïnvloed door veel factoren, waaronder uw algehele gezondheid en dagelijkse gewoonten, en, TBH, vrouwen hebben niet bepaald veel tijd om zwanger te worden (de American College of Obstetrics and Gynecology zegt dat de vruchtbaarheid van vrouwen begint af te nemen bij 32).Toch zijn er manieren waarop u uw kansen om zwanger te worden ​Berg Marvin op voor speciale gelegenheden en probeer in plaats daarvan een van deze door ob-gyn goedgekeurde tips.

1. Neem prenatale vitamines.

U weet waarschijnlijk dat u prenatale vitamines moet nemen als u echt zwanger bent, maar ze kunnen ook helpen als u probeert zwanger te worden.

'Als je geen gevarieerde voedselgroepen eet en niet de nodige voedingsbouwstenen binnenkrijgt, kan het aanvullen met een vitamine je een aantal elementen opleveren die in je dieet ontbreken', zegt Christine Masterson, M.D., F.A.C.O.G. , een ob-gyn en hoofd van de servicelijn voor vrouwen en kinderen bij Summit Medical Group in New Jersey. Kortom, het is het beste voor uw lichaam om zo goed mogelijk te functioneren om zwanger te worden.

Prenatale vitamines kunnen ook helpen bij het verminderen van menstruele afwijkingen. Als een vrouw bijvoorbeeld een tekort aan ijzer heeft, kan dit haar menstruatiecyclus beïnvloeden - en prenatale vitamines zijn een goede bron van ijzer met 28 microgram per dosis. (De Wereldgezondheidsorganisatie raadt zwangere vrouwen aan om elke dag 30 tot 60 microgram ijzer te krijgen.)

Foliumzuur is een andere belangrijke voedingsstof om in uw dieet te hebben, omdat het innemen (zelfs vóór de zwangerschap!) Het risico van de baby op het ontwikkelen van neurale buisdefecten kan helpen verminderen, aldus de March of Dimes

TheraNatal voltooidTheraNatal voltooidTheralogix amazon.com$ 81,00 WINKEL NU Mama Bird Prenatale multivitamineMama Bird Prenatale multivitamineBeste Nest-wellness amazon.com$ 36,99 WINKEL NU Rainbow Light Prenatal One MultivitamineRainbow Light Prenatal One MultivitamineRegenbooglicht amazon.com $ 59,99$ 35.22 (41% korting) WINKEL NU One A Day WomenOne A Day Prenatale multivitaminen voor vrouwenEen per dag amazon.com WINKEL NU

2. Houd uw ovulatie bij.

Je kunt technisch gezien op elk moment zwanger worden, zolang je menstrueert, maar je bent het vruchtbaarst als je ovuleert, wat meestal gebeurt rond dag 14 van je cyclus (Ter info: de dag waarop je je menstruatie begint, is dag één ). Volgens ACOG , je hebt elke maand zeven dagen die het beste zijn voor het maken van baby's: vijf dagen voordat je ovuleert, de dag dat je ovuleert en een dag erna.

Eerlijk gezegd, dat is veel om zelf bij te houden, dus het is het beste om uw cyclus elke maand bij te houden, terwijl u ook vruchtbaarheidsbewustzijn (zoals het elke ochtend nemen van uw basale lichaamstemperatuur en het controleren van uw baarmoederhalsslijm) of het gebruik van een OTC-ovulatie-voorspellingskit.

Bonus? Het zal de druk beperken om de hele tijd verplichte seks te hebben om baby's te maken. 'Het kan zwaar zijn voor een relatie om elke dag seks te hebben om zwanger te worden', zegt Masterson. 'Ik raad gewoonlijk om de dag aan, aangezien de eicel 72 uur na de eisprong zal leven en het sperma 48 uur na de ejaculatie, dus je hebt zeker wat tijd in termen van wanneer je zwanger kunt worden [in dat venster].'

Pre-Seed persoonlijk smeermiddelPre-Seed amazon.com$ 18,99 Winkel nu

3. Sla het glijmiddel over ... en douches.

'Glijmiddelen kunnen sperma vertragen vanwege hoe stroperig en dik ze zijn - sperma kan daar niet doorheen zwemmen', zegt Masterson. 'Je moet ook niet douchen, want dat heeft invloed op je pH-waarden en de levensvatbaarheid van het sperma.'

Als je niet zonder glijmiddel kunt leven, zegt Masterson dat je Pre-Seed kunt gebruiken, een door de FDA goedgekeurd 'vruchtbaarheidsvriendelijk' glijmiddel dat is ontwikkeld door artsen. Het is pH-gebalanceerd om zowel vruchtbaar baarmoederhalsslijm als de pH van zijn sperma te evenaren, dus het zal je kansen om zwanger te worden niet schaden.

4. Verminder cafeïne en alcohol.

Het is al erg genoeg om negen maanden zwangerschap te overleven zonder een kopje koffie in de ochtend of een glas wijn op vrijdagavond ... maar moet je echt bezuinigen op je buitenschoolse dranken voordat je zwanger wordt?

Als je je vruchtbaarheid wilt maximaliseren, dan is dat geen slecht idee. Masterson zegt dat het belangrijk is om aandacht te besteden aan alle dingen die je in je lichaam stopt als je zwanger probeert te worden: alles van cafeïne en alcohol tot voorgeschreven medicijnen en blootstelling aan straling (via röntgenapparatuur) kan je hormoonspiegels beïnvloeden en , uiteindelijk uw vruchtbaarheid.

Verwant verhaal

'Drink niet meer dan twee kopjes koffie per dag en let op hoeveel frisdrank, chocolade en energiedrankjes je drinkt, want die bevatten ook cafeïne', zegt ze. 'En overmatig alcoholgebruik is in verband gebracht met verminderde vruchtbaarheidscijfers - om nog maar te zwijgen van het feit dat het de oestrogeenspiegels kan verlagen, wat de ovulatie kan beïnvloeden.'

5. Verhoog uw trainingsroutine niet drastisch.

Hoewel het handhaven van een gezond gewicht belangrijk is voor de vruchtbaarheid, bestaat er zoiets als te weinig lichaamsvet als het gaat om zwanger worden.

'Matige lichaamsbeweging is goed, maar intensieve training kan uw BMI en lichaamsvet beïnvloeden', zegt Masterson. 'Als je niet genoeg vet hebt, denkt je lichaam dat je in een vecht-of-vluchtfase zit en zal het voorkomen dat je ovuleert en zwanger wordt, aangezien dat geen goed moment is om een ​​baby te krijgen.'

6. Probeer niet te stressen - serieus.

Eerlijk gezegd, 'ontspan' en 'laat het maar gebeuren' zijn twee dingen die niemand wil horen als hij probeert zwanger te worden; maar soms kan het verminderen van stress (zelfs als het om babygerichte stress gaat) helpen.

Volgens Masterson kunnen meditatie en andere stressverminderende technieken de vruchtbaarheidscijfers helpen verhogen, omdat stresshormonen (zoals cortisol) de hormonen kunnen beïnvloeden die de ovulatie veroorzaken. Ze raadt aan om mindfulness-activiteiten uit te proberen, elke dag wat tijd vrij te maken om te mediteren, of gewoon je best te doen om plezier te blijven maken (in plaats van van seks een onromantische zakelijke transactie te maken).

7. Als je een roker bent, STOP dan.

Laten we eerlijk zijn: je mag helemaal niet roken. Maar als dat zo is, ben je (hopelijk) van plan je sigaretten weg te gooien zodra die twee kleine blauwe lijntjes te zien waren op je drogisterij-zwangerschapstest - de CDC heeft roken tijdens de zwangerschap in verband gebracht tot vroeggeboorte en bepaalde geboorteafwijkingen.

Maar Masterson zegt dat roken tijdens de vruchtbare jaren, zwanger of niet, je ook in gevaar kan brengen voor een vroege menopauze, en het aantal eieren dat je elke maand verliest drastisch kan verhogen. In feite is roken in elke levensfase ongezond en kan het zelfs uw gezinsplanningsdoelen belemmeren.

(Als u hulp nodig heeft bij het stoppen met roken, kunt u contact opnemen met uw zorgverlener, 1-800-QUIT bellen of de CDC's bronpagina

8. Oefen een goede slaaphygiëne.

'Als je circadiane ritmes afwijken, kan het je ovulatiecycli verstoren', zegt Masterson. 'We zien het veel bij vrouwen die in nachtdiensten werken en vaak internationaal reizen.'

Verwant verhaal

Als je een baan hebt die een normale slaaproutine verstoort, overweeg dan om van schema te veranderen (indien mogelijk); als dit niet het geval is, probeer dan zoveel mogelijk slaap te krijgen tijdens uw vrije tijd om te voorkomen dat u een slaapschuld

Maar zelfs als je een traditionele 9 tot 5 werkt, uw slaapgewoonten opruimen kan ook uw zwangerschapskansen vergroten, zegt Masterson, door uw lichaam optimaal te laten presteren. Krijg 's nachts meer zzz's door een regelmatig slaapschema aan te houden, cafeïne in de latere uren te vermijden, regelmatig te sporten en alle schermen (inclusief je tv en tablet) een uur voor het slapengaan uit te schakelen.

Korin Miller is een freelance schrijver die gespecialiseerd is in algemeen welzijn, seksuele gezondheid en relaties, en levensstijltrends, met werk dat te zien is in Men's Health, our, Self, Glamour en meer.