8 dingen die u moet weten voordat u een chiropractor bezoekt

Chiropractor Getty-afbeeldingen

Aangezien je altijd onderweg bent, is het geen verrassing dat je gekke drukke levensstijl je lichaam verandert in een pijnlijke, stijve puinhoop op de reg. Misschien heb je erover nagedacht om een ​​chiropractor te zien, maar weet je niet zeker of het een goed idee is, gezien de nieuwscyclus van vorig jaar over eenvrouw die stierf nadat ze er een had bezocht​Maar het is tijd om de lucht te zuiveren. Hier is alles wat u moet weten over het zien van een chiropractor, van het kiezen van de juiste voor u tot alle veiligheidsmaatregelen die u van tevoren moet overwegen.

Chiropractoren zijn gespecialiseerd in spinale behandeling Getty-afbeeldingen

'Chiropractoren behandelen aandoeningen van het bewegingsapparaat, waarbij ze zich specifiek richten op de wervelkolom', zegt Caleb Spreiter, D.C., chiropractor bij Integrative Chiropractic in Oklahoma. 'De praktijk is gebaseerd op het uitgangspunt dat het zenuwstelsel elk ander aspect van het menselijk lichaam controleert, dus een goed functionerend zenuwstelsel zorgt ervoor dat het lichaam optimaal kan functioneren.' Naast rug- en nekpijn kunnen chiropractoren helpen bij zaken als uitstralende pijn, gevoelloosheid, tintelingen, branderigheid en tendinitis.

De primaire behandelingsmethode is een chiropractische aanpassing, die zenuwinterferentie van de wervelkolom vrijmaakt, zegt Matt Tanneberg, D.C., chiropractor bij Arcadia Health and Wellness Chiropractic in Phoenix, Arizona. Aanpassingen worden handmatig (met de handen) of mechanisch (met een klein instrument) uitgevoerd en omvatten het uitoefenen van kracht op de gewrichten, botten en spieren in en rond uw wervelkolom om de algehele fysieke functie te verbeteren.Maar het onderzoek naar de effectiviteit ervan is vaag Getty-afbeeldingen

De eerste vraag die iedereen heeft bij het overwegen van een chiropractor: werkt de behandeling echt? Het is moeilijk te zeggen. De hoeveelheid onderzoek die wordt uitgevoerd in de chiropractische geneeskunde is klein in vergelijking met die van de traditionele geneeskunde, zegt Kimbre Zahn, MD, huisarts en sportgeneeskunde aan de Indiana University Health. Terwijl onderzoek van de Annals of Internal Medicine laat zien dat chiropractische zorg voor aandoeningen van het bewegingsapparaat rugpijn kan helpen (in sommige gevallen meer dan pijnstillers), er is weinig tot geen algemeen aanvaard onderzoek dat aantoont dat chiropractische behandelingen effectief zijn voor andere aandoeningen, bijvoorbeeld oorontstekingen of slapeloosheid, zegt cardioloog Tanvir Hussain, MD, board-gecertificeerd in integratieve en holistische geneeskunde. Dat gezegd hebbende, als het iets is waarin u geïnteresseerd bent, wees dan niet bang om het met uw arts ter sprake te brengen - zij moeten in ieder geval de tijd nemen om te overwegen of chiropractische zorg als een gepaste oplossing kan dienen.alternatieve therapievoor uw probleem, zegt Zahn.

VERWANT: WAT GEBEURT ER MET JE LICHAAM ALS JE ACUPUNCTUUR KRIJGT

Jij Don Getty-afbeeldingen

Als u last heeft van rug, nek of iets andersgewrichtspijn en pijn, kunt u direct een chiropractor raadplegen zonder verwijzing van een arts. 'Als je echter behoorlijk wat pijn hebt, is het misschien de moeite waard om naar een arts of dokter te gaan. om eerst wat medicijnen te krijgen, aangezien chiropractoren geen medicatie voorschrijven ', adviseert Spreiter. (Lees hoe u met bottenbouillon kunt afvallen De onze Botbouillon Dieet

Maar het vinden van een geschikte chiropractor kan lastig zijn Getty-afbeeldingen

Volgens de universiteit van Minnesota , en elk bevatten hun eigen beoordelingsbenadering en type aanpassing - alles van snelle spinale aanpassingen tot 'zachte' chiropractische aanpassingen, zegt Rachel Carlton Abrams, M.D., auteur van Bodywise: de intelligentie van uw lichaam ontdekken voor levenslange gezondheid en genezing ​Dit kan het proces van het vinden van de juiste chiropractor hella verwarrend maken, dus als u vooruitgang boekt zonder verwijzing van een arts, definieer dan uw parameters voordat u met uw onderzoek begint. Liever handmatige of mechanische aanpassingen? Vaste of zwakke manipulatie? Als u de antwoorden op deze vragen kent, kunt u de zoekopdracht verfijnen, zegt Abrams.

En als je nog steeds niet zeker weet met wie je moet gaan, vraag dan eens rond. Misschien hebben familie en vrienden aanbevelingen, of u kunt de functie 'Zoek een dokter' op de Website van de American Chiropractic Association ​Om de status van een bepaalde chiropractor te bekijken, bekijk de website van de chiropractische raad in jouw staat. Daar kunt u zien of ze momenteel een vergunning hebben en of er klachten tegen hen zijn ingediend, zegt Spreiter.

VERWANT: NEE, U KRIJGT GEEN ARTRITIS - HIER IS HOE U UW GEWRICHTEN KUNT VERZACHTEN

Chiropractoren doorlopen een intensief onderwijsprogramma Getty-afbeeldingen

Hoewel chiropractoren geen doktoren zijn, en ze niet naar de medische school hoeven te gaan, moeten alle chiropractoren een vierjarig chiropractieprogramma doorlopen en slagen voor vier nationale bestuursexamens, gevolgd door een staatsexamen, zegt Spreiter. Ze zijn ook verplicht om lessen bij te wonen om bij te blijven in hun vakgebied, zegt Vincent DeBono, D.C., decaan van het College of Chiropractic aan de Logan University in St. Louis. Aarzel niet om uw arts te vragen naar zijn of haar kwalificaties.

Maar u moet zich onthouden van diensten in de stijl van fastfood Getty-afbeeldingen

Pas op voor elke chiropractor die geen eerste examen doet en belooft u in en uit te laten gaan. 'Er zijn een aantal franchises waarmee je de straat op kunt lopen en je bent binnen 10 minuten weer weg, wat helemaal niet in het belang van de patiënt is', zegt Spreiter. Omdat er heel veel factoren zijn die kunnen bijdragen aan musculoskeletale problemen, moeten chiropractoren een grondige gezondheidsgeschiedenis doorlopen waarin niet alleen het bewegingsapparaat wordt onderzocht, maar ook voeding en levensstijl, medische ziekten of verwondingen uit het verleden en alle aanhoudende gezondheidsproblemen, aangezien deze allemaal mogelijk kunnen zijn. leiden tot rug- of nekpijn, zegt DeBono. Het eerste consult duurt meestal tussen de 30 en 60 minuten, en sommige chiropractors kunnen dezelfde dag nog een aanpassing uitvoeren.

Pas ook op voor aanbieders die hun praktijk buiten hun opleiding hebben uitgebreid. 'Sommige beoefenaars geven nu niet-evidence-based aanbevelingen over ziektebeheer en verkopen hun eigen kruidensupplementen en homeopathische middelen', zegt Zahn. Kies een chiropractor met een beperkte praktijk die is gericht op het behandelen van aandoeningen van het bewegingsapparaat, en die openstaat voor een multidisciplinaire benadering die traditionele geneeskunde, fysiotherapie en chiropractische zorg omvat, stelt ze voor.

VERWANT: 7 STRATEGIEËN OM RUGPIJN TE ELIMINEREN

Sommige aanpassingen kunnen langer duren dan andere Getty-afbeeldingen

Als je denkt dat de chiropractor een eenmalig bezoek is, heb je het mis. Volgens de Nationale bibliotheek van geneeskunde (NLM). Behandelingen duren gemiddeld enkele weken - u kunt beginnen met een paar korte sessies per week, en zodra uw symptomen verbeteren, wordt u overgeplaatst naar wekelijkse behandelingen. Maar er moet altijd een eindpunt zijn voor uw zorg. 'Een enorme rode vlag zou zijn als een chiropractor je vertelt dat je na een eerste examen een groot aantal bezoeken nodig hebt', zegt Spreiter. 'Uw chiropractor moet u een korte tijd behandelen en dan uw vooruitgang opnieuw beoordelen - hij mag u niet 60 keer behandelen zonder nog een examen te doen.' Zorg ervoor dat u van tevoren op de hoogte bent van de verwachte duur en wat u in elke fase van de zorg kunt verwachten, zegt DeBono. En als ze geen antwoord op uw vragen lijken te geven, is dat een teken dat u op de verkeerde plek bent.

En ja, bijwerkingen - en ernstige complicaties - kunnen voorkomen Getty-afbeeldingen

Telkens wanneer u zich onder medische behandeling bevindt, bestaat het risico op complicaties. Maar 'de meeste nadelige effecten van manipulatie zijn mild en tijdelijk', zegt Zahn. Symptomen treden meestal op in de paar dagen na een chiropractische aanpassing, volgens de Mayo Clinic , en omvatten meestal hoofdpijn, vermoeidheid of stijfheid in de delen van het lichaam die werden behandeld. En niet iedereen reageert op een chiropractische behandeling. 'Als je chiropractor je ongeveer twee weken behandelt en er is niets veranderd, dan moeten ze je ergens anders doorverwijzen en je niet blijven behandelen', zegt Spreiter.

In zeldzame gevallen kunnen aanpassingen een aandoening ook verergeren, aldus de NLM ​Er kunnen wervelkolom- en ribfracturen optreden, zegt Zahn, en hoewel ongebruikelijk, kunnen nekaanpassingen de bloedvaten beschadigen, oftewel vertebrale slagaderdissectie, of beroertes veroorzaken. (Dat is misschien wat er is gebeurd in deoverlijden van Snapchat-ster Katie May Begin vorig jaar.) 'Vertebrale arteriedissectie komt voor bij 1 op de 100.000 mensen, en is meestal het gevolg van trauma dat een snelle verdraaiing van de nek veroorzaakt', zegt Achal Achrol, MD, directeur neurovasculaire chirurgie en neurokritische zorg bij het Pacific Neuroscience Institute op Providence Saint John's Health Center in Santa Monica, Californië. 'Het is aangetoond dat chiropractische nekmanipulatie het risico zes tot tienvoudig verhoogt.'

Het is duidelijk dat de beste manier om het risico helemaal te vermijden, is door nooit een chiropractor of andere beoefenaar een nekmanipulatie te laten uitvoeren: 'Het is met name de snelle draaiende beweging die de patiënt onnodig in gevaar brengt zonder een bewezen voordeel', zegt Achrol.