8 dingen die u moet weten over buikwandcorrecties - van iemand die er een heeft

buikwandcorrectie Shutterstock

Dit artikel is geschreven door Kate Bayless en geleverd door onze partners op Preventie

Ik noemde mijn buik 'Donut', omdat ik al mijn post-babyhuid kon opvullen tot iets dat op één leek (zonder hagelslag). Ondanks mijn gezonde eetgewoonten en gymbezoeken, kon ik dat niet krijgen buik uitpuilen om te bewegen , zelfs toen mijn jongste zijn vijfde werd. Sterker nog, ik ontdekte dat hoe meer ik trainde, hoe slechter mijn maag eruitzag: afvallen elders op mijn lichaam alleen maar mijn hond beter uitgesproken. Voeg hier nog wat gescheiden buikspieren van drie zwangerschappen aan toe, en ik was behoorlijk ontmoedigd over hoe mijn middelste gedeelte eruitzag. Dit alles kwam tot een hoogtepunt op een zonnige dag na een paar bijzonder geweldige weken in de sportschool, toen een kassameisje me vroeg wanneer ik moest komen.

Verlies tot 25 pond in twee maanden - en zie er stralender uit dan ooit - met de nieuwe Jonger in 8 weken planbuikwandcorrectie feiten MARINA PLASTIC CHIRURGIE

Dus besloot ik om naar een buikwandcorrectie te kijken. Hoewel het vaak wordt beschouwd als een procedure voor de rijken en beroemdheden, buikwandcorrecties (ook bekend als buikwandcorrecties) komen steeds vaker voor, met maar liefst 431 procent toename van het aantal uitgevoerde procedures sinds 1997, toen de American Society for Aesthetic Plastic Surgery (ASAPS) begon met volgen. In feite waren buikcorrecties de op twee na meest voorkomende cosmetische ingreep die in 2015 werd uitgevoerd, met meer dan 180.000 in het hele land.

Of het werd veroorzaakt door zwangerschap, aanzienlijk gewichtsverlies of genetica, het verwijderen van overtollige huid en het aanspannen van losse spieren kan zowel fysieke als mentale voordelen bieden. Als je erover hebt nagedacht om een ​​buikwandcorrectie te krijgen, zijn hier een paar dingen die ik gaandeweg heb geleerd - en een paar waarvan ik wou dat ik het van tevoren had geweten.

buikwandcorrectie feiten MARINA PLASTIC CHIRURGIE

1. Een buikwandcorrectie zorgt er niet voor dat u gewicht verliest
Hoewel sommige patiënten een paar kilo afvallen van de procedure, zegt Elliot Hirsch, M.D., een board-gecertificeerde plastisch chirurg bij Hirsch Plastische Chirurgie in Los Angeles, waarschuwt dat buikwandcorrecties moeten worden gebruikt wanneer een patiënt al op zijn of haar ideale gewicht is. 'Buikplooien moeten niet worden gezien als een gewichtsverlies procedure , maar eerder als een contourprocedure ', legt hij uit. Ook, terwijl buikwandcorrecties niet direct kunnen worden aangepakt striae , aangezien de buikhuid naar beneden wordt getrokken, kunnen striae worden verplaatst, verlaagd of mogelijk verwijderd als ze deel uitmaken van de onderste overtollige huid.

buikwandcorrectie feiten MARINA PLASTIC CHIRURGIE

2. Er zijn een paar verschillende soorten littekens
De grootte en locatie van uw litteken zijn afhankelijk van het type buikwandcorrectie dat u nodig heeft. Voor een traditionele buikwandcorrectie zoals ik had, zal het litteken van heup tot heup zijn en de meeste artsen zullen hun best doen om ervoor te zorgen dat het litteken onder de bikinilijn verborgen blijft. Je krijgt ook een litteken rond je navel, omdat deze tijdens de procedure daadwerkelijk is verplaatst (!).

Voor patiënten die slechts een kleine hoeveelheid huidverwijdering en spierverstrakking nodig hebben, kan een mini-buikwandcorrectie een optie zijn. 'Een mini-buikwandcorrectie is er een waarbij er een zeer kleine hoeveelheid huidoverschot is, meestal onder de navel, en de incisie laat een litteken achter dat iets langer is dan een litteken in de C-sectie', legt Luis Macias, MD, een dubbele board-gecertificeerd plastisch chirurg bij Marina Plastische Chirurgie in Marina Del Rey, Californië.

buikwandcorrectie feiten MARINA PLASTIC CHIRURGIE

Patiënten die geïnteresseerd zijn in een buikwandcorrectie na aanzienlijk gewichtsverlies of gewichtsverlies operatie kan een groot ondersteboven T-litteken over de buik verwachten. Dat komt omdat bij dit soort patiënten 'er zowel horizontaal huidoverschot als verticaal is - het strekt zich uit tot de middellijn van de buik', zegt Macias.

VERWANT: 7 dingen die u moet weten over het behandelen van striae

3. Het is niet goedkoop en de verzekering zal het waarschijnlijk niet dekken
Volgens de statistieken van de ASAPS Cosmetic Surgery National Data Bank was het nationale gemiddelde voor 2015 $ 5.891. Meestal wordt een buikwandcorrectie beschouwd als een cosmetische procedure en wordt niet gedekt door een verzekering. Als u een hernia laat herstellen of als de operatie een ander medisch probleem oplost (zoals overtollige huid van massief), kunnen sommige verzekeringen (sleutelwoord: mei ) bestrijken een klein deel van de procedure. En afgezien van de kosten van de operatie zelf, moet u ook bereid zijn om geld uit te geven aan recepten en andere pre- en postoperatieve medische benodigdheden.

buikwandcorrectie feiten MARINA PLASTIC CHIRURGIE

4. Het is belangrijk om uw onderzoek te doen voordat u een chirurg kiest
Het vinden van een gekwalificeerd plastisch chirurg kan lastiger zijn dan je zou denken. Ten eerste, hoewel de termen vaak door elkaar worden gebruikt, zijn een plastisch chirurg en een cosmetisch chirurg niet hetzelfde. Evenzo kan een arts beweren 'board-gecertificeerd' te zijn door een board dat niet wordt erkend door de American Board of Medical Specialties (ABMS), een erkend bureau dat sinds 1934 medische specialismen goedkeurt. Het ABMS erkent slechts één bord voor plastische chirurgie— de American Board of Plastic Surgery (ABPS). Dit is waarom dit er allemaal toe doet: wettelijk gezien kan elke bevoegde arts 'cosmetische' procedures aanbieden. De arts kan een dermatoloog of gynaecoloog of huisarts zijn, maar aangezien er geen landelijk erkende medische commissie voor cosmetische chirurgie is, elke dokter zou kunnen claimen een cosmetisch chirurg te zijn ​Velen hebben waarschijnlijk een opleiding gevolgd en sommigen zijn misschien zeer bekwame chirurgen, maar als ze niet zijn gecertificeerd door de ABPS, zijn ze geen plastische chirurgen. Bovendien zijn sommige chirurgen ook gecertificeerd door de American Board of Surgery, waardoor ze dual board-gecertificeerd zijn. Artsen kunnen ook lid zijn van andere verenigingen, academies of verenigingen die verband houden met plastische chirurgie, maar deze lidmaatschappen moeten ondergeschikt zijn aan het garanderen dat ze ABPS-gecertificeerd zijn.

5. Raak niet in paniek als uw chirurg ook liposuctie aanbeveelt
De mijne deed het, en het was meer dan alleen een upsell. 'Ik voer liposuctie uit bij de meeste van mijn buikwandcorrecties omdat het helpt bij het vormgeven van de taille en het gebied van de love handle', legt Macias uit. Wanneer de huid van de bovenbuik naar beneden wordt getrokken, kan dit leiden tot een onnatuurlijke uitstulping op de heupen of een gebrek aan definitie. Om de beste resultaten te krijgen, gebruiken veel chirurgen liposuctie of vet-naar-vet-transplantaten om hen te helpen het gebied opnieuw vorm te geven en te contouren. Liposuctie is echter een andere procedure dan de buikwandcorrectie, wat betekent dat het zijn eigen extra kosten, risico's en herstelfactoren met zich meebrengt.

buikwandcorrectie feiten MARINA PLASTIC CHIRURGIE

6. U heeft thuis hulp nodig voor de eerste week
De meeste buikwandcorrecties zijn poliklinische operaties, wat betekent dat u direct na de ingreep naar huis gaat en de eerste paar dagen, zo niet een volledige week, iemand nodig heeft om u te helpen. 'Ik zou me thuis niet op mijn gemak hebben gevoeld', zegt Crystal M., een 51-jarige moeder van twee kinderen en een buikwandcorrectiepatiënt die haar hielp bij de voorbereiding op haar herstel door haar keuken te vullen met voorgesneden fruit en ander comfortvoedsel. 'Ik had iemand nodig die me de eerste dagen hielp bij alles', herinnert Erin S. zich, een 37-jarige moeder van drie kinderen die de procedure had ondergaan. 'Ik kon niet omrollen, rechtop gaan zitten of iets verder dan een paar centimeter weg pakken. Ik had hulp nodig bij het staan, het verplaatsen in bed, eigenlijk alles. ' Bovendien raden artsen aan om de eerste vier tot zes weken niets meer dan 10 pond op te tillen, wat belangrijk kan zijn voor moeders met jonge kinderen om te overwegen.

Kijk hoe echte vrouwen hun eerste periodeverhalen delen:

7. U zult de eerste paar dagen (of langer) waarschijnlijk voorovergebogen zitten bij uw middel
Een gevolg van het aanspannen van uw buikspieren, het verwijderen van overtollige huid en het strak trekken van uw resterende huid is dat u waarschijnlijk de eerste paar dagen - of zelfs weken - aanzienlijk voorovergebogen zult zijn. Ik zag er twee weken lang uit als de letter L. Zo lang voorovergebogen zijn had een aantal gevolgen waarvan ik wou dat ik er beter op was voorbereid. Ten eerste, mijn lage rugspieren Vrijwel opgegeven op dag drie, en ik had immense pijn en rugkrampen als ik liep of stond (Icy Hot / Bengay was een redder in leven.) Ten tweede kon ik niets bereiken dat boven mijn nieuwe ooghoogte lag. Dit betekende dat ik niets uit de bovenste twee planken van mijn koelkast kon halen. Jedi-hersentrucs waren niet genoeg om me dichter bij die container met donkere chocolade te brengen die me uitdaagde van de bovenste plank.

Deze voorovergebogen houding heeft ook invloed op hoe u slaap ​Je moet van plan zijn om in een fauteuil te slapen, met een wigkussen, of op een bank met een aantal kussens om je benen en rug te ondersteunen totdat je rond week twee plat kunt liggen.

8. Verwacht voordelen die verder gaan dan de cosmetica
Het is waar dat je na een buikwandcorrectie waarschijnlijk veel meer zelfvertrouwen zult hebben in je kleding, zoals Crystal deed. Voor de buikwandcorrectie zegt ze dat ze outfits had uitgekozen om haar buik op te vangen. 'Nu kan ik kleren uitkiezen die ik mooi vind en weet ik dat ik er geweldig in zie.' De procedure kan echter ook medische voordelen bieden: sommige onderzoeken hebben gesuggereerd dat buikwandcorrecties kunnen helpen urine-incontinentie , en de procedure kan een grote impact hebben op de kracht en ondersteuning van de kern van uw lichaam. 'Een integraal onderdeel van een buikwandcorrectie is het herstellen van de rectus diastasis, een ruimte tussen de rectusspieren die van nature ontstaat na een bevalling of een grote hoeveelheid gewichtsverlies ', legt Hirsch uit. 'Voor patiënten met een aanzienlijke diastase kan het herstellen hiervan hun rompstabiliteit helpen verbeteren en kan het ook helpen bij rugpijn en een opgeblazen gevoel.' Dit is iets dat Erin waar bleek te zijn na haar buikwandcorrectie. 'Nu als ik naar de sportschool ga en doe ab werk 'Ik kan mijn kern echt boeien', zegt ze. 'Voorafgaand aan de operatie heb ik nooit iets in mijn buikspieren gevoeld.'

Voor mij moet ik toegeven dat de eerste twee weken een fysieke en emotionele achtbaan waren, maar nu, vijf weken later, geniet ik al van de voordelen van het beter passen van mijn kleding en voel ik me zelfverzekerder, en ik kijk er naar uit om mijn nieuw aangespannen buikspieren te herontdekken. Oh, en eindelijk die met pure chocolade bedekte amandelen.