7 smoothie-fouten waardoor u aankomt

smoothies-gewichtstoename.jpg Katia Vasileva / Shutterstock

Door Jenny Sugar voor POPSUGAR Fitness

Nadat je een paar maanden geleden de oude blender hebt afgestoft, heb je met trots smoothies gemaakt in plaats van enorme kommen ontbijtgranen of bagels als ontbijt neer te zetten. Je had verwacht dat de kilo's er gewoon af zouden vallen, maar dat zijn ze niet. Hier zijn enkele redenen waarom:

Fout nr. 1: je smoothie haalt minder vezels binnen
Vezel is zo dicht mogelijk bij een magische afslankpil als je gaat krijgen. Het vult je om honger te voorkomen, zodat je later op de dag minder eet. Fruit biedt wel degelijk vezels, maar alleen als je de juiste kiest. Bananen zijn een van de meest voorkomende smoothie-ingrediënten, maar de helft bevat slechts 1,4 gram vezels. Probeer minstens 10 gram in uw smoothie te krijgen door vezelrijk voedsel toe te voegen, zoals bessen, boerenkool ( het heeft twee keer zoveel vezels als spinazie ), avocado, kiwi, peer, bonen, lijnmeel, chiazaad en bepaalde plantaardige proteïnepoedersFout nr. 2: uw recept bevat geen proteïne
Je smoothie mag dan groen zijn, maar dat betekent niet dat hij de eiwitten bevat die je nodig hebt om je energie de hele dag op peil te houden. Om de drang om te snacken tijdens calorierijke pick-ups te weerstaan, streeft u naar ten minste 10 gram eiwit per smoothie. Enkele goede bronnen: melk of sojamelk (in plaats van eiwitarme amandelmelk), Griekse yoghurt (deze bevat meer eiwitten dan de gewone soort), kwark, eiwitpoeder, zachte tofu, bonen, noten of notenboter. Als je wat receptideeën nodig hebt, bekijk deze dan eens vijf eiwitrijke smoothies

Fout nr. 3: je overdrijft het op de vrucht
Nippen aan een koude, romige smoothie die uitsluitend is gemaakt van een verscheidenheid aan fruit, is veel gezonder dan een donut. Maar hoewel fruit vol vezels en voedingsstoffen zit, bevatten ze geen calorieën. Dus als je je blender vult met vijf verschillende soorten fruit, jij zou kunnen eindigen met een smoothie die meer dan 500 calorieën bevat ​Omdat fruit vol natuurlijke suikers zit, metaboliseert je lichaam ze ook snel, waardoor je binnen een uur honger krijgt. Om dit probleem te voorkomen, combineert u uw fruit met een eiwitbron zoals melk, sojamelk, yoghurt, eiwitpoeder, zachte tofu, bonen, noten of notenboter.

Fout nr. 4: u voegt extra zoetstoffen toe
Een eetlepel honing of ahornsiroop zorgt voor meer dan 60 extra calorieën - en je hebt het niet nodig als je smoothie van nature zoet fruit bevat. Natuurlijk zijn toegevoegde zoetstoffen ook te vinden in gearomatiseerde yoghurt, vruchtensap, gezoete melk en fruit in blik met siroop. Vermijd dus de extra suikers en experimenteer met het gebruik van yoghurt en ongezoete soja- of amandelmelk. Vertrouw ons, je smaakpapillen zullen eraan wennen.

Klik HIER om te zien nog drie smoothie-fouten waardoor je aankomt op POPSUGAR Fitness!