7 redenen om uw anticonceptie te veranderen

switch-geboortebeperking.jpg Shutterstock

Geboortebeperking is echt iets moois, maar het vinden van de juiste optie is meestal een kwestie van vallen en opstaan. Toch is het de moeite waard om de juiste te vinden, zodat u volledig beschermd bent. 'De helft van de zwangerschappen die plaatsvinden in de Verenigde Staten zijn een oeps-moment - ze zijn niet gepland', zegt Mary Jane Minkin, MD, klinisch hoogleraar verloskunde en gynaecologie aan de Yale Medical School. 'En bij de helft van die ongeplande zwangerschappen zeiden de vrouwen dat ze een anticonceptiemethode gebruikten!' Het probleem is dat als u niet tevreden bent met uw anticonceptie en deze niet op de juiste manier gebruikt, u het doel vrijwel verslaat.

Dus om er zeker van te zijn dat jij en je methode een match zijn in de hemel voor anticonceptie, moet je op de volgende signalen letten dat je misschien dingen wilt veranderen:

1. Geen enkele hoeveelheid alarmen kan u helpen herinneren aan een dagelijkse pil
'Als je naar veel onderzoeken naar het gebruik van anticonceptie kijkt, vergeten vrouwen gemiddeld vier pillen per maand', zegt Minkin. 'Een vergeten en een beetje te laat doen is geen probleem, maar als je meer dan dat achter elkaar vergeet, heb je een hoog percentage mislukkingen en zou je een betere methode moeten vinden.' Praat met uw arts over anticonceptie waar u niet elke dag aan hoeft te denkenhet spiraaltje​de ring, ofde patch​

2. Je hebt vervelende doorbraakbloeding
'Doorbraakbloeding kan optreden wanneer u met een nieuwe methode begint, maar deze verdwijnt meestal', zegt Minkin. Als het aanhoudt, kan uw arts u een pil met een hogere dosis hormonen geven. Hoewel doorbraakbloeding eng kan lijken, is het niet zo erg. 'Denk aan het oestrogeenhormoon in de pil als lijm. Als een voering zich opbouwt en er niet genoeg lijm is om het binnen te houden, druppelt het eruit '', zegt Minkin. Dit kan ook gebeuren als u een pil met een langere cyclus gebruikt, zoals Seasonale, die vrouwen soms gebruiken om hun menstruatie volledig te laten verdwijnen. Ze zijn volkomen veilig om in te nemen, maar je kunt soms een doorbraakbloeding ervaren tijdens het proces. Als deze verrassingen halverwege de maand je dwars zitten, kijk dan of een andere methode misschien beter werkt.

3. U heeft te maken met ernstige stemmingswisselingen
Stemmingswisselingen kunnen een veelvoorkomend probleem zijn bij het omgaan met hormonale anticonceptie, en dat kan te wijten zijn aan de hoeveelheid aanwezige progestageen. 'Het belangrijkste om te onthouden is dat alle anticonceptie zeer verschillende progestageencomponenten hebben', zegt Minkin. 'We weten niet per se hoe het precies de hersenen beïnvloedt, maar we weten wel dat bepaalde soorten progestageen de emoties van vrouwen anders beïnvloeden.' Uw gynaecoloog kan opties met verschillende hormoonspiegels voorstellen om prikkelbaarheid of stemmingswisselingen die mogelijk het gevolg zijn van uw pil, af te weren.

MEER: Anticonceptie FAQ

4. Je bent meer dan opgeblazen
“Alle pillen bevatten oestrogeen, waardoor je vocht vasthoudt. Dat kan leiden tot een ongemakkelijk opgeblazen gevoel ”, zegt Minkin. In die gevallen beveelt ze graag pillen aan zoals Yaz of Yasmin, omdat het soort progestageen dat erin zit eigenlijk hetzelfde werkt als een diureticum.

5. Je libido is M.I.A.
Dit is een buistelevisie. 'Anticonceptiepillen onderdrukken de eisprong, maar het probleem is dat ze ook voorkomen dat de eierstokken het geslachtshormoon testosteron aanmaken zoals ze normaal doen', zegt Minkin. Hoewel dit zich niet altijd vertaalt in een gedempt libido, kan dit voor sommige vrouwen het geval zijn. Als dat het geval is, overleg dan met uw arts over het overschakelen naar een methode met meer progestageen (die testosteron kan nabootsen) of een niet-hormonale methode, zoals het koperspiraaltje.

MEER: 9 mythes over de ochtend na de pil

6. Je huid ziet eruit als die van een tiener (en NIET op een goede manier)
'Bijna alle anticonceptie helpt bij acne omdat het de ovulatie en testosteron blokkeert, wat je huid kan verbeteren', zegt Minkin. Maar soms kan acne nog steeds aanhouden, zelfs als je een type gebruikt dat de huid van een vriend helemaal glanzend heeft gemaakt. Als u last heeft van acne, zelfs nadat u uw lichaam aan de pil heeft laten wennen, vraag dan aan uw arts of er een andere optie is met meer progestageen, wat kan helpen bij het opruimen.

7. Je hebt vreselijke migraine met veranderingen in je gezichtsvermogen
Als u anticonceptiepillen gebruikt en u krijgt migraine, vertel dit dan aan uw arts - vooral als ze gepaard gaan met aura (veranderingen van het gezichtsvermogen bij migraine). Onderzoek toont aan dat vrouwen die anticonceptie gebruiken en die migraine krijgen (vooral migraine met aura), een hoger risico hebben op bloedstolsels en beroerte. Dus als u last heeft van deze hoofdpijn, bespreek dan met uw arts welke methode voor u wellicht beter is. In dit geval kan een niet-hormonale methode zoals het koperen spiraaltje of condooms een veiliger gok zijn, zegt Minkin.

MEER: 7 gekke, verbluffende feiten over de pil