7 plaatsen waar u een schimmelinfectie kunt krijgen die niet uw vagina is

Gistbrood Getty-afbeeldingen

Schimmelinfectie: het samen horen van die twee woorden is genoeg om veel vrouwen daar beneden allerlei soorten jeuk te laten voelen. Maar het blijkt dat hetzelfde type infectie, veroorzaakt door een schimmel genaamd candida, andere plaatsen in je lichaam kan jeuken en ook kan verbranden. Super goed. Gelukkig zegt Kathleen Green, M.D., ob-gyn, dat schimmelinfecties - waar ze ook opduiken - meestal kunnen worden behandeld met oraal voorgeschreven medicatie of dezelfde crème die wordt gebruikt om een ​​vaginale schimmelinfectie

De schimmel alleen is niet de boosdoener, zegt Green, maar wanneer de gist de andere 'goede bacteriën' in het lichaam ontgroeit, kan zich een infectie vormen. Het is bekend dat dingen die vocht toevoegen, zoals zweten, seks hebben of te lang in een nat badpak zitten, de perfecte omgeving creëren voor gist om in de vagina te gedijen. Extra vocht op andere, al vochtige, donkere plekken in het lichaam kan ervoor zorgen dat de schimmel ook groeit.

Hier zijn enkele van de andere willekeurige plaatsen in het lichaam die kunnen worden aangetast.Huid Alyssa Zolna

Gistinfecties kunnen op vrijwel elke plek op de huid verschijnen die constant vocht krijgt, maar Green zegt dat haar diabetische en immuungecompromitteerde patiënten meestal degenen zijn die dit zien gebeuren. Omdat het lichaam de infectie niet zo snel kan bestrijden, schrijven artsen een voorgeschreven medicijn voor dat mogelijk sterker is en een langere kuur heeft dan een drogisterijcrème.

Gistinfecties kunnen zich ook onder huidplooien ontwikkelen, zegt Green, en een crème zoals Monistat helpt de schimmel op te ruimen als deze zich maar op een klein deel van de huid bevindt. Voor systemische infecties die zich naar grotere gebieden verspreiden, is een voorgeschreven medicijn meestal de beste oplossing.

Verwant:Waarom je altijd moet douchen voordat je naar bed gaat

Voeten Alyssa Zolna

Net alsvoetschimmel, een infectie veroorzaakt door een ander type schimmel (genaamd trichophyton mentagrophytes), zegt Green dat gist ook op de voeten kan verschijnen. Zweterige sokken of schoenen kunnen de schuld zijn, dus houd je voeten schoon en vrij van extra vocht om te voorkomen dat er gist tussen je tenen groeit. Deze kunnen het beste worden behandeld met een antischimmelcrème.

Kijk hoe een hete dokter uitlegt of je een schimmelinfectie moet behandelen of niet:

Mond Alyssa Zolna

Deze schimmelinfectie komt vaak voor, maar wordt meestal alleen aangetroffen bij baby's die borstvoeding of flesvoeding geven, zegt Green. Als ze het slikken nog niet onder de knie hebben, kan de melk op hun tong blijven zitten en een infectie veroorzaken. Artsen zullen een orale antischimmelbehandeling voorschrijven om de infectie en witte vlekken op de tong die ermee gepaard kunnen gaan, op te ruimen.

Borsten Alyssa Zolna

Moeders die borstvoeding geven, hebben meer kans op schimmelinfecties op hun borsten, zegt Green. De mond van een baby kan de pH-balans veranderen en vocht toevoegen dat de gist helpt groeien. De infectie kan ook optreden onder de borsten, veroorzaakt door extra zweet. Om te voorkomen dat de schimmel problemen veroorzaakt, houdt u het gebied schoon en voorkomt u dat u zweetsport goedte lang na een training. Net als bij andere schimmelinfecties op de huid, zal een antischimmelcrème dit opruimen als het in een geconcentreerd gebied blijft. Als de infectie zich verspreidt, is het tijd om een ​​arts te zien om te zien of je een oraal recept nodig hebt, zegt Green.

Verwant: 11 tepelfeiten die u nodig heeft in uw leven

Slokdarm Alyssa Zolna

Bepaalde orale medicatie die wordt gebruikt om andere problemen in de slokdarm te behandelen, kan ervoor zorgen dat daar gist groeit. Lijsters, de term van de leek voor een schimmelinfectie in de keel , treft typisch immuungecompromitteerde patiënten, of ze nu chemotherapie ondergaan of een auto-immuunziekte hebben. Green zegt dat als dit u overkomt, u uw arts moet raadplegen, die misschien een drank kan voorschrijven om de gist snel te behandelen.

Butt Alyssa Zolna

Vaginale schimmelinfecties kunnen zich naar de billen verspreiden, zegt Green. Wanneer vrouwen je vagina jeuken en dan de huid op hun peuken of tussen de wangen, de infectie kan door hun handen worden overgedragen. Voor een schimmelinfectie hier, zal het aanbrengen van een crème zoals Monistat op de huid de infectie behandelen. Voor zowel vaginale als anale infecties beveelt Green de drie- of zevendaagse behandelingen aan om zoveel mogelijk gist te doden.

Verwant:Feiten die u moet weten over de meest voorkomende oorzaak van stinkende Hoo-Ha

Penis Alyssa Zolna

Green zegt dat ongeveer 15 tot 20 procent van de penissen is gekoloniseerd met gist, en hoewel de gist niet altijd symptomen veroorzaakt, kan er soms jeuk en verbranding door ontstaan. Zoals op elk deel van de huid, kunnen schimmelinfecties op de penis ontstaan ​​als extra vocht uit lichaamsvloeistoffen, zoals zweet, dat helpt bij het creëren van een vriendelijke omgeving voor gist. Trainen en onregelmatig ondergoed verschonen verhoogt de kans om er een te krijgen, en de behandeling is een antischimmelcrème.