7 gezondheids- en schoonheidsvoordelen van pepermuntolie

7 gezondheids- en schoonheidsvoordelen van pepermuntolie Shutterstock

Beweeg over,pompoenkruid, het is pepermunttijd! Ja, ja, het is goed in een latte en zo, maar weet je waar het nog beter is? In uw schoonheidsproducten - en er zijn een heleboel studies en veel wetenschap om te onderbouwen waarom. Hier ronden we het onderzoek af naar waarom je het hele jaar door de iconische geur van de winter zou moeten gebruiken.

1. Het is een natuurlijke remedie tegen jeuk

In een studie , deelnemers die er last van hadden pruritis , of een mooi woord voor jeuk, werden in twee groepen verdeeld. De eerste kreeg te horen dat hij moest hydrateren en vervolgens pepermuntolie moest aanbrengen, terwijl de tweede te horen kreeg dat hij petrolatum moest gebruiken om te hydrateren. De resultaten? Aanzienlijke verbeteringen voor gebruikers van pepermuntolie en niet zo geweldige resultaten voor gebruikers van petrolatum.

VERWANT: 7 tips die ervoor zorgen dat uw kuilen de hele dag fris blijven ruiken

2. Het bevordert de haargroei

In een studie waarbij dieren 3% pepermuntolie, minoxidil, jojoba-olie en zoutoplossing kregen, toonde pepermuntolie de meest veelbelovende effecten voor 'een significante toename van de huiddikte, het aantal follikels en de follikeldiepte' in het onderzoek. En ja, zelfs als je geen super-merkbare resultaten ziet, zullen je lokken heerlijk ruiken.3. Het heeft antibacteriële eigenschappen

Uithandenwassen​Pepermuntolie kan erin blijven zitten. In een onderzoek het was effectief bij het doden van 22 bacteriën en 11 schimmels.

Lees alles wat u moet weten over acne bij volwassenen:

4. Het heeft de hoogste SPF-waarde van etherische oliën

Herhaal na ons: je hebt nog steeds zonnebrandcrème nodig! Je hebt nog steeds zonnebrandcrème nodig! Dit is niet de reden om het hier en overal in te smeren in plaats van je dagelijkse SPF, maar wanneer getest onder andere essentiële oliën voor SPF-werkzaamheid had het de hoogste SPF-waarde, wat zeker een leuk extraatje is (hoewel, we zullen het nogmaals zeggen, je hebt nog steeds zonnebrandcrème nodig).

VERWANT: Wat is dat op je gezicht?

5. Het k eeps je nagels glanzend

Herinner je je die schimmelwerende eigenschappen nog waar we het over hadden? Ze kwamen goed van pas in een recent onderzoek over pepermuntolie, waaruit bleek dat het een rol speelde bij het voorkomen van vervelende nagelinfecties door schimmels sportschool douche ) en baai.

6. Mensen zweren bij het vermogen om acne te verminderen

Degenen onder ons met acne zijn het er allemaal over eens dat we zo ongeveer alles zullen doen om te voorkomen dat het oplaait. Interessant genoeg zit er een rode draad op Acne.org prijst de voordelen van pepermuntolie als remedie tegen de olieproductie. En het is logisch omdat, zoalsontstekingvermindert in de huid, minder olie wordt vastgehouden en verstopt, wat leidt tot minder olieophoping.

VERWANT: Het $ 4-product dat mijn acne volledig opruimde

7. Het kan uw energieniveau en humeur stimuleren

Misschien is de geur van pepermunt die op de kortste dagen van het jaar door de straten zweeft toch een goede zaak. In aromatherapie, pepermuntolie is gebruikt om energie te stimuleren, focus aan te scherpen en zelfs je humeur te verbeteren.