7 geweldige voordelen van anticonceptie

geboortebeperking-300x237.jpg

U weet al dat anticonceptie een belachelijk betrouwbare bescherming biedt tegen ongeplande zwangerschappen - ervan uitgaande dat u het correct gebruikt. Maar BC heeft eigenlijk ook veel andere geweldige sociale en levensstijlvoordelen. Onderzoekers bij de organisatie voor gezinsplanning het Guttmacher Instituut onlangs de cijfers gekraakt en dat ontdektevrouwen die regelmatig anticonceptie gebruiken, hebben over het algemeen meer jaren opleiding achter de rug en meer economische stabiliteit - en ze vormen ook romantische partnerschappen die steviger zijn in vergelijking met vrouwen die niet onder anticonceptie vallen​Het beste is dat dit niet de enige voordelen zijn. Bekijk enkele weinig bekende gezondheidsvoordelen van anticonceptie, met name de hormonale soort.

Het kan endometriose behandelen
Endometriose hebben betekent dat baarmoederweefsel uit uw baarmoeder migreert en zich aan uw eierstokken, eileiders en / of andere delen van de bekkenholte vastmaakt. Afhankelijk van de ernst en locatie van deze weefselopbouw, kunnen ze de ovulatie of bevruchting belemmeren, zegt Proudfit. Het kan ook als een gek pijn doen, tot het punt van braken en verzwakking. Doorgaan met de pil vermindert echter de maandelijkse opbouw en het afstoten van de baarmoeder, waardoor de migratie en groei van baarmoederweefsel naar andere delen van uw voortplantingsstelsel wordt vertraagd of gestopt. Dit houdt in dat vrouwen daar last van hebbenendometriosekunnen langer wachten voordat ze proberen zwanger te raken, omdat de schade aan hun voortplantingssysteem wordt geminimaliseerd. Plus - geen verwoestende pijn meer.

Het kan helpen bij polycysteus ovariumsyndroom (PCOS)
Vrouwen met PCOS hebben een hormonale onbalans die leidt tot onregelmatige of overgeslagen menstruaties, overmatig gezichtshaar, obesitas, cysten in de eierstokken, onvruchtbaarheidsproblemen en andere bijwerkingen. De hormooncombinatie in de pil corrigeert deze onbalans, dus je stroom komt regelmatig en bijwerkingen verdwijnen.Het kan dodelijke krampen verlichten
Die maandelijkse pijn die je aan de bank vasthoudt met een verwarmingskussen tegen je buikspieren gedrukt, wordt veroorzaakt door chemicaliën die prostaglandinen worden genoemd en die spiercontracties veroorzaken. Wanneer u uw flow krijgt, zet uw lichaam de prostaglandineproductie op om het baarmoederslijmvlies te helpen afstoten. Het gebruik van orale anticonceptiva vermindert echter de hoeveelheid prostaglandines die uw lichaam uitpompt, zodat u minder ongemak ervaart. Ob-gyns hebben de pil jarenlang off-label voorgeschreven om vrouwen met slopende krampen te behandelen, en een studie van 30 jaar gepubliceerd in 2012 studie in het tijdschrift Menselijke voortplanting bevestigt dit.

Het maakt je huid glad
Gecombineerde anticonceptie verlaagt de testosteronspiegel in uw lichaam, die alle vrouwen in kleine hoeveelheden maken. Dat is goed nieuws voor je huid, aangezien het hormoon de boosdoener is achter bepaalde acne en overmatige groei van lichaamshaar, zegt Proudfit.

Het beschermt je tegen bloedarmoede
Vrouwen die last hebben van zware menstruaties, verliezen elke maand overtollig bloed en dat kan leiden tot bloedarmoede - een aandoening die wordt gekenmerkt door vermoeidheid en zwakte. Door hormonale anticonceptie te gebruiken, worden de menstruaties korter en lichter, waardoor je minder bloed verliest en je uithoudingsvermogen niet wordt beroofd, zegt Proudfit.

Het biedt enige bescherming tegen Pelvic Inflammatory Disease
Bekkenontstekingsziekte is een ernstige infectie van het bovenste voortplantingsstelsel die, indien onbehandeld, uw vruchtbaarheid in gevaar kan brengen. Het progestageen bij hormonale anticonceptie maakt baarmoederhalsslijm dikker, zegt Proudfit, en onderzoek suggereert dat dit vormt een wegversperring die het moeilijker maakt voor PID-veroorzakende microben (van bacteriële SOA's zoals chlamydia en gonorroe bijvoorbeeld) om je baarmoederhals binnen te dringen. Houd er echter rekening mee dat condooms de enige vorm van anticonceptie zijn die bescherming kan bieden tegen SOA's. Dus tenzij u monogaam bent en er absoluut zeker van bent dat uw partner SOA-vrij is, zijn condooms een must, zelfs als u hormonale anticonceptie gebruikt.

Het kan uw kans op sommige vormen van kanker verminderen
Vrouwen die gedurende 15 jaar de pil, ring of andere gecombineerde oestrogeen-progestagemethoden gebruiken, verlagen hun levenslange risico op het ontwikkelen van ovarium- en endometriumkanker met ongeveer 50 procent, volgens een onderzoek uit 2010 ​De gedachte hier is dat hormonale BC de ovulatie blokkeert en natuurlijke hormoononevenwichtigheden egaliseert, wat leidt tot minder blootstelling aan mogelijk schadelijke hormonen, zegt Christine Proudfit, MD, een assistent-professor bij de afdeling verloskunde en gynaecologie aan het NYU Langone Medical Center in New York City. . Een voorbehoud: sommige onderzoeken suggereren dat het gebruik van orale anticonceptiva kan uw risico op borst- en baarmoederhalskanker licht verhogen , dus u zult met uw arts willen bespreken of hormonale anticonceptie geschikt voor u is als u een familiegeschiedenis heeft van een van beide ziekten.

foto: iStockphoto / Thinkstock